سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وجود بیش از ۷۷۰۰ معلول شنوایی

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از وجود بیش از ۷۷۰۰ معلول شنوایی در کرمانشاه یاد کرد و گفت : اشتغال از مهمترین دغدغه‌های این قشر است.

فرحناز محمدی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به هفته جهانی ناشنوایان و روز جهانی ناشنوایان (هشتم مهر)، از وجود ۷۷۷۵ معلول شنوایی در کرمانشاه خبر داد و گفت : از این تعداد ۴۵۸۸ نفر مرد و ۳۱۸۷ نفر مرد هستند.

وی با بیان اینکه معلولیت شنوایی دارای چهار درجه خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید است، گفت: ۹۴۳ نفر از معلولین شنوایی کرمانشاه خفیف، ۲۱۳۵ نفر متوسط، ۲۹۰۳ نفر شدید و ۱۷۸۶ نفر معلولیت خیلی شدید دارند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه یادآور شد: دو دسته اول وضعیت بهتری دارند و از همین رو توقع دارند سطح زندگی آن‌ها مشابه مردم معمولی باشد، اما در بسیاری از مواقع برای مسائلی از جمله ازدواج و خصوصا اشتغال دچار مشکل هستند. مواردی وجود داشته که حتی معلولین بر اساس همان سه درصد سهمیه در آزمون‌های استخدامی دستگاه‌ها پذیرفته شده اند، اما دستگاه‌ها در پذیرفتن آن‌ها تعلل کردند.

محمدی سپس از لزوم پیشگیری درباره معلولیت‌هایی از جمله ناشنوایی یاد کرد که بخش زیادی از این معلولیت ریشه ژنتیکی و مادرزادی دارد و خاطرنشان کرد: کسانی که در خانواده خود سابقه ناشنوایی را خصوصا به صورت تکراری دارند، باید حتما مشاوره ژنتیک را انجام دهند. البته چنانچه در دوران بارداری معلولیت شنوایی نوزاد تشخیص داده شود، مجوز سقط ندارد.

وی اضافه کرد: در دو دهه اخیر موضوع غربالگری شنوایی خصوصا در نوزادان و شیرخواران با جدیت دنبال شده و می‌توان گفت اکنون این شیوه غربالگری به صورت ۹۸ تا ۱۰۰ درصد پوشش دارد.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، چناچه در روند غربالگری مشکلی شناسایی شود اقدامات بعدی برای کودک انجام خواهد شد که کاشت حلزون از مهمترین این اقدامات است.

محمدی با بیان اینکه در گذشته کاشت حلزون در کرمانشاه انجام نمی‌شد و اکنون سه سال است که مرکز کاشت حلزون با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان امام خمینی (ره) راه‌اندازی شده، افزود: هم اکنون هزینه‌ای که بابت کاشت حلزون اخذ می‌شود تنها مربوط به هزینه بستری و بیمارستان است و خود دستگاه به صورت رایگان توسط دولت تامین می‌شود که البته بهزیستی همین مبلغ بستری و بیمارستان را نیز به افراد پس می‌دهد.

وی اضافه کرد: البته مقرر شده به زودی عمل کاشت حلزون به صورت کاملا رایگان انجام شود.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عمل کاشت حلزون برای همه معلولین شنوایی میسر نیست و برخی مشکل اعصاب شنوایی را دارند، گفت: برای افرادی که امکان درمان ندارند، فراگیری زبان اشاره به عنوان یک زبان بین‌المللی بسیار مورد اهمیت است.

به گفته محمدی، در استان کرمانشاه چهار مرکز (دو مرکز خصوصی و یک مرکز دولتی در کرمانشاه و یک مرکز خصوصی در اسلام آبادغرب) به معلولین شنوایی ارائه خدماتی از جمله شنوایی شناختی، گفتار درمانی، آموزش زبان اشاره و ... را ارائه می‌دهند.

وی اضافه کرد: به علاوه روز گذشته بخش ناشنوایان نیز در کتابخانه امیرکبیر راه‌اندازی شد و در این مرکز نیز آموزش زبان اشاره انجام می‌شود .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.