خانم سیمین خیاط زاده ، با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته تنها تعداد ۲۱ بیمار جدید کرونایی در سطح استان شناسایی شده است، مجموع بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی آذربایجان شرقی را ۹۶ نفر اعلام کرد.
او افزود: در شبانه روز گذشته هیچ مورد فوتی ناشی از ویروس کرونا در استان نداشته ایم و در روزهای اخیر، روزانه حداکثر یک نفر فوتی ناشی از کرونا در استان گزارش شده است که نشان میدهد شرایط تثبیت شده است.
او از بستری شدن تعداد ۳۳ نفر از بیماران کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای آذربایجان شرقی خبر داد و اضافه کرد: طی همین مدت تعداد ۲۷ نفر از بیماران کرونایی نیز از بیمارستانهای استان ترخیص شدهاند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: به رغم نگرانیهایی که در خصوص تجمعات و برگزاری مراسمات در روزهای اخیر داشتیم، اما افزایش چندانی در موارد شیوع کرونا در شهرها و بخشهای استان دیده نشد و اکنون استان در وضعیت تثبیت قرار دارد، اما باید همچنان موارد بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و شستشوی دستها رعایت شود، چرا که فصل زمستان و پاییز را در پیش رو داریم.
خانم خیاط زاده درباره وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرهای مختلف آذربایجان شرقی، گفت: شهرستانهای آذرشهر، جلفا، شبستر، عجب شیر، مراغه، ملکان، هریس و هوراند در وضعیت زرد و شهرستانهای اسکو، اهر، بستان آباد، بناب، تبریز، چاراویماق، خداآفرین، سراب، کلیبر، مرند، میانه، هشترود و ورزقان نیز در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
به گفته او در حال حاضر هیچ شهرستان قرمز و زرد کرونایی در آذربایجان شرقی وجود ندارد.
او ابتلا به بیماریهای تنفسی از جمله آنفلوانزا در فصول سرد سال را محتمل دانست و با اشاره به روند افزایشی این نوع بیماری ها، اظهار داشت: بازگشایی مدارس و دانشگاهها که منجر به تجمع بیشتر میشود نیز این احتمال را افزایش میدهد که تنها راه پیشگیری از ابتلا در این شرایط خانه نشینی افراد علامت دار و مشکوک است.
خیاط زاده با اشاره به اینکه در زمستان سال ۹۹ که میزان رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از ماسک بالا بود، ابتلا به ویروس آنفلوانزا در آذربایجان شرقی گزارش نشد، یادآوری کرد:، اما پارسال که رعایت موارد بهداشتی کاهش یافت، ابتلا به این ویروس نیز شدت یافت و حتی تعدادی بستری داشیم.