امیر صفرپور اظهار داشت: با توجه به اهمیت جمعآوری همگانی میوههای آلوده به کرم گلوگاه انار برای مبارزه مکانیکی و جلوگیری از انتشار و کاهش جمعیت آفت، باغداران در ازای همکاری در جمعآوری میوههای آلوده در سطح باغها و تحویل به جایگاههای تعیینشده بستههای تشویقی شامل کودهای یارانهدار دریافت میکنند.
او با اشاره به اینکه طرح جمعآوری میوههای آلوده همچنان ادامه دارد، افزود: در راستای نظارت بر روند اجرای پروژه مدیریت تلفیقی کرم گلوگاه انار، از جایگاه جمعآوری میوههای آلوده به آفت کرم گلوگاه انار واقع در جرمافشار بازدید بهعمل آمد که با توجه به استقبال باغداران در جمعآوری و تحویل به جایگاه، تاکنون به میزان ۲۵ تن انار آلوده جمعآوری شده که به مسؤول جایگاه توصیه شد در اسرع وقت نسبت به معدوم کردن میوههای آلوده اقدام کند.
صفرپور با تأکید بر اینکه هر چه بیشتر انارهای آلوده جمعآوری شود برای مبارزه با آفت کرم گلوگاه سال آینده بهتر است، گفت: یکی از کارهای مؤثر در کاهش خسارت آفت کرم گلوگاه انار جمعآوری و معدومسازی انارهای آلوده است، بنابراین جمعآوری همگانی و درازمدت میتواند در کاهش جمعیت آفت مؤثر باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان اینکه هدف ما از مبارزه با آفات این است که آن را به زیر آستانه خسارت اقتصادی برسانیم، عنوان کرد: برای کنترل و مبارزه با آفاتی مانند کرم گلوگاه انار باید حتماً مبارزه همگانی انجام شود.
او افزود: اگر یک کشاورز تمام اصول مبارزه تلفیقی را برای نابودی آفت انجام دهد، اما باغ کناری هیچ توجهی به آفت نداشته باشد، مجدد شاهد ظهور و بروز آفت خواهیم بود.
صفرپور با بیان اینکه شهرضا اولین تولیدکننده محصول انار در استان اصفهان است، خاطرنشان کرد: امسال در ادامه روند اجرای طرح ipm باغات انار، برای اولین بار در کشور در شهرستان شهرضا طرح مدیریت تلفیقی کرم گلوگاه انار در قالب پایلوتی عمومی در سطح ۲۶ هکتار از باغات انار شهرضا به مرحله اجرا درآمده که با توجه به بازدیدهای انجام شده وضعیت خسارت آفت در باغات مذکور نسبت به سایر باغات و سال گذشته شرایط بهتری دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان اینکه از لحاظ تولید انار یکی از قطبهای انار استان با هزار و ۸۵۰ هکتار باغ انار به شهرضا اختصاص دارد و پیشبینی میشود از این سطح ۲۴ هزار تن محصول برداشت شود، بیان کرد: از لحاظ کیفیت، انار شهرضا بهترین کیفیت را در استان اصفهان دارد.