محمدرضا دشتی اردکانی گفت: به منظور رونق صنعت گردشگری باید به کمک یکدیگر موانع را حل کنیم تا روستای توت به عنوان پایلوت زیارتی، گردشگری در سطح استان یزد مطرح شود.
او با اشاره به اینکه باید جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز که منجر به حوادث غیرمترقبه خواهد شد جلوگیری شود خواستار ساماندهی ساخت و ساز مسکونی و اماکن عمومی در روستای زیارتی توت شد.
نماینده مردم اردکان با بیان اینکه این شهرستان دارای ظرفیتهای منحصر به فرد معدنی، صنعتی و در عین حال گردشگری است، گفت: صاحبان معادن اطراف روستا میتوانند با اجرای تعهدات اجتماعی خود به این طرح کمک زیادی کنند.
به گفته او بیش از ۱۵۰ هزار نفر از مردم شهرها و روستاهای استان، شهرستان اردکان و حتی دیگر استانهای کشور هر ساله بنا به سنتی دیرینه در روزهای منتهی به ۲۸ ماه صفر مصادف با رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع)، به روستای «میدان توت» از توابع بخش خرانق اردکان عزیمت میکنند.
او می گوید: این روستای بخش خرانق با حدود کمتر از ۵۰ نفر جمعیت در ۷۵ کیلومتری شمال شرق شهر اردکان واقع است و به واسطه باور مذهبی مردم سالهاست که در دهه پایانی صفر به مکانی برای برگزاری مراسم تعزیه و آیینهای مذهبی تبدیل شده است.
دشتی گفت: فراگیری و معروفیت این مراسم سبب شد که این آیین مذهبی با شماره ۵۳ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت برسد و در دهه آخر ماه صفر نه تنها شهروندان اردکانی بلکه از اقصی نقاط کشور برای حضور در این مراسم سنتی مذهبی، مسافت زیادی را طی کنند و خود را به این روستای تاریخی برسانند.
او می گوید: سالهای اخیر این منطقه علاوه بر سبقه مذهبی تبدیل به مکانی تفریحی شده و بسیاری از شهروندان اردکانی، اتاقها و گاه حتی خانههایی را در روستا برپا کردهاند، طوری که به واسطه نگرش و باور مذهبی و هم علایق تفریحی مردم، تبدیل به روستایی نسبتاً وسیع شده است.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.