قلعه نوی گفت:صندوق نوآوری شکوفایی برای حمایت در حوزهی سرمایهگذاری اعلام آمادگی کرده است. مسئولیت اصلی هماهنگی به عهده سازمان توسعه تجارت است و ما بازوی آنها هستیم.
قلعه نوی ادامه داد: ما خوش بین هستیم که با اتفاقات خوبی که رخ میدهد قرار است ۳ خانه نوآوری در ارمنستان، عراق و مالزی تأسیس شود.
علایی، معاون ارتقاء کسب و کارهای بین المللی توسعه تجارت گفت: صادرات محصولات دانش بنیان، صادرات کالاهای دانش بنیان و خدمات فنی مهندسی را دنبال میکنیم. در شرکتهای دانش بنیان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی شرکتهای خوبی را داریم که جزء برنامههای جدی ما است.
قلعه نوی گفت: حدود ۶۰ شرکت تفاهمنامه امضاء کردند؛ اتفاقاتی که در حوزهی بین الملل رخ میدهد بر صادرات کشورها اثر میگذارد و ما مسیر را پیش خواهیم برد که این بستگی به کشور هدف، کالایی که میخواهیم صادرات کنیم و شرایط سیاسی ما با کشور هدف دارد، طبیعتا بهترین حالت این است که با شرایط موجود جلو برویم، اما ما باید از تمامی فرصتهای حوزهی بین الملل برای صادرات بخش علم و فناوری استفاده کنیم.
او ادامه داد: به دلیل شرایط خاص، یکی از بهترین راهکارها نفوذ شرکتها، در محیط کشور هدف بدون دغدغه است، شرکتها بخصوص شرکتهای حوزهی سلامت تا کنون این مسیر را طی کردند که مسیر خوبی هم بوده است و در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در بسیاری از نقاط دنیا به همین روش صادرات انجام میشود.
قلعه نوی افزود: دولت باید حمایتهایی در این زمینه داشته باشد در حال حاضر با استفاده از صندوقهای پژوهش فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی خانههای نوآوری را ایجاد میکنیم که درحال حاضر در ۶ کشور ایجاد شده است و برای تاسیس آنها از ظرفیت این صندوقها استفاده میکنیم.
او تصریح کرد: ما هنوز در این حوزه ناپخته هستیم، اما تلاش میکنیم تا این مسیر را جلو برویم و اگر بتوانیم از نظر سیاسی نیز در کشور هدف شرایط را مهیا کنیم چراکه شرکتهای دانش بنیان با آرامش و راحتی بهتری میتوانند در محیط آن کشور فعالیت خود را انجام دهند.
رئیس مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: برای اولین بار پس انداز از صادرات در کنار ما است و امیدواریم توسعه پیدا کند با صحبتهای انجام شده کشورهایی که شرایط سیاسی متفاوتی دارند باید این ریسک را بالا ببرند.