سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردوغان: ایجاد نظام عضویت چرخشی در شورای امنیت ضروری است

رئیس‌جمهور ترکیه در بیانیه‌ای از نیویورک ضمن بیان این‌که روند خرید جنگنده‌های F۱۶ مثبت است افزود ایجاد نظام عضویت چرخشی در شورای امنیت ضروری است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه روز پنجشنبه در بیانیه مطبوعاتی در نیویورک، یک روز پس از شرکت وی در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل، گفت که آنکارا امیدوار است به زودی تحولات مثبتی در خصوص خرید جنگنده‌های F۱۶ از آمریکا روی دهد.

به گزارش آناتولی، اردوغان با بیان این‌که با جو بایدن و اعضای جمهوری خواه سنای آمریکا در خصوص پرونده خرید جنگنده‌های F۱۶ گفت‌وگو‌های مثبتی داشته است، گفت: «کار‌ها به سمت مثبت پیش می‌رود، امیدواریم ادامه پیدا کند و فکر می‌کنم هر چه زودتر نتیجه بگیریم.»

رئیس‌جمهور ترکیه توضیح داد که «خلوصی آکار» وزیر دفاع این کشور نیز با طرف آمریکایی گفت‌وگو کرده است، همچنین اضافه کرد: «ما در این مراسم (در حاشیه هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل) فرصت نداشتیم با آقای بایدن دیداری گسترده داشته باشیم.»

وی افزود: «ممکن است بعداً فرصتی برای گفت‌وگوی تلفنی درباره این موضوعات داشته باشیم و از طریق رایزنی‌هایی که توسط وزرای دفاع و امور خارجه ترکیه انجام خواهد شد، روند را دنبال خواهیم کرد. تحولات تاکنون در جهت مثبت پیش می‌رود.»

این در حالی است که «رجب طیب اردوغان» روز سه‌شنبه گذشته در مصاحبه با شبکه پی‌بی‌اس گفت ترکیه حتی در صورتی که جنگنده‌های F۱۶ را از آمریکا دریافت نکند، توانایی حفاظت از خود را دارد.

اردوغان همچنین درباره لزوم اصلاح سازمان ملل گفت: «آیا اظهارات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا درستی دیدگاه ما را در مورد برجام نشان نداد؟ آیا آن‌ها به نقطه مورد نظر ما نرسیدند؟ حالا می‌گویند: تعداد اعضای دائم و موقت را بالا ببریم.»

اردوغان با اشاره به این‌که سازمان ملل در حال حاضر شامل ۱۹۳ کشور عضو است، بر لزوم برخورداری همه این کشور‌ها به صورت چرخشی تأکید کرد و افزود: «(عضویت در شورای امنیت سازمان ملل) نباید دائمی و موقت باشد، بلکه باید یکپارچه باشد و ایجاد سیستم عضویت چرخشی ضروری است.»

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان این‌که بیانیه «جو بایدن» همتای آمریکایی‌اش در مورد برجام در واقع یک نقشه راه است و این نقشه به این راحتی‌ها ظاهر نشد، ادامه داد: «با گفتن این‌که جهان بزرگتر از ۵ (کشورهای دارای حق وتو) است یا می‌توان به دنیای عادلانه‌تری رسید، به اینجا آمدیم (در مورد گسترش عضویت در شورای امنیت صحبت می‌کنیم) و معتقدم که می‌توانیم به آن هم برسیم.»

اردوغان در خصوص ارائه تصاویر جسد دو کودک «عاصم» و «عبدالوهاب» در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت: «مطمئن هستم که با نشان دادن این موضوع به دنیا درس انسانیت داده‌ایم. تصاویر فرزندان مهاجرانی که در دریای اژه در نتیجه مجبور شدن یونان به بازگشت جان خود را از دست دادند.»

اردوغان در پاسخ به سوالی درباره اظهارات «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان که اخیراً ترکیه را هدف قرار داده است، گفت: «در مورد او حرف زیادی برای گفتن ندارم، او همتای من نیست.»

وی بیان کرد که آزار و اذیت اقلیت مسلمان ترک در منطقه تراکیه غربی در شمال شرقی یونان، حد و مرزی ندارد و افزود: «آن‌ها (یونان) حتی می‌خواهند خود روحانیون (مفتی) را تعیین کنند.»

آناتولی نوشت، تراکیه غربی سکونتگاه یک اقلیت مسلمان ترک با حدود ۱۵۰ هزار نفر است که اغلب با سیاست‌های تبعیض‌آمیز مقامات آتن روبه‌رو هستند. اقلیت ترک در تراکیه غربی با انتصاب مفتی‌ها توسط مقامات یونانی مخالف است و خواستار برگزاری انتخابات در میان اقلیت برای انتخاب مفتی‌ها است. این مشکل یکی از مسائل برجسته بین یونان و ترکیه است، زیرا آنکارا از حق مردم خود برای انتخاب مفتی خود بدون دخالت مقامات آتن حمایت می‌کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.