سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستورالعمل جهاد کشاورزی برای هرس باغ‌های زیتون آلوده به گال باکتریایی

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان درباره هرس باغ‌های زیتون آلوده به بیماری گال باکتریایی توضیح داد.

کیانوش حق نما گفت: هرس شاخه‌های درختان زیتون آلوده به گال باکتریایی باید ۱۰ سانتی متر زیر محل آلودگی انجام شود.

او افزود: هرس درختان آلوده باید با ابزار استریل انجام شود و بعد از هرس هر درخت آلوده ابزار هرس با محلول ضدعفونی استریل شود.

حق نما ادامه داد: استریل ابزار هرس با غوطه وری آن برای مدت یک دقیقه در محلول وایتکس تجاری موجود در بازار که به نسبت یک به چهار با آب رقیق شده  و حاوی یک درصد هیپوکلرید سدیم است، انجام شود.

او افزود: پس از استریل، ابزار با آب آبکشی شود و بقایای شاخه‌های آلوده بلافاصله بعد از هرس باغ جمع آوری و سوزانده شود.

حق نما گفت: محل هرس شده با ترکیبی از چسب باغبانی و یک ترکیب مسی (سم اکسی کلرو مس به میزان ۳ درصد و سم بردوفیکس به میزان ۲ درصد) پوشانده شود.

او با بیان اینکه استفاده از سموم با مس بالا در محلول پاشی باغ‌های آلوده به بیماری گال باکتریایی مهم است، افزود: کل باغ بلافاصله بعد از انجام عملیات هرس محلول پاشی شود.

حق نما ادامه داد: انجام عملیات هرس در باغ‌های آلوده باید قبل از بارش‌های پاییزه انجام شود و هرس کاران برای پیشگیری از سرایت آلودگی به سایر باغ‌ها حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند.

او گفت: حضور کارشناس ناظر از جهاد کشاورزی هنگام عملیات هرس الزامی است.

به گفته حق نما حدود ۱۲۵ هکتار از باغ‌های زیتون روستای قره چشمه مینودشت به بیماری گال باکتریایی آلوده شده اند و  از این مقدار ۱۲۱ هکتار نیاز به هرس و بهسازی دارد و حدود ۲ و نیم هکتار باید از بین بروند.

بیماری گال باکتریایی زیتون از روی تشکیل گال و گره، مخصوصا روی شاخه‌های جوان شناخته می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.