سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان:

عضویت در سازمان شانگهای می‌تواند در روابطمان میان شرق و غرب موازنه ایجاد کند

نوری قزلجه گفت: عضویت کشورمان در سازمان شانگهای می‌تواند سبب ایجاد موازنه در روابطمان میان شرق و غرب شود.

غلامرضا نوری قزلجه نماینده مردم بستان آباد و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز(سه شنبه ۲۹ شهریور) در نشست خبری ضمن تشریح دستاورد‌های سفر هفته گذشته رییس‌جمهور به ازبکستان به منظور شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان شانگهای، گفت: نکته مهمی که به شخصه در این سفر با آن مواجه بودم استقبال بسیار گرمی بود که اعضای سازمان شانگ‌های و ریاست کشور ازبکستان از عضویت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان بود.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از یکسو این مسأله کاملا مشهود بود و از سوی دیگر سران کشور‌های عضو و کشور‌های مهم به طور مشخص از حضور جمهوری اسلامی ایران استقبال ویژه داشتند و من وقتی رسانه‌های ازبکستان را دنبال می‌کردم استقبال به نحوی بود که گویی مهمترین کشور شرکت کننده جمهوری اسلامی ایران بود و و حضور کشورمان را خیلی مثبت ارزیابی می‌کردند.

وی ادامه داد: بعد از ۱۷ سال شروع اولیه یا به عبارتی دیگر بعد از ۱۴ سال از تقاضای رسمی جمهوری اسلامی ایران برای عضویت به پایان رسید و با مبادله اسناد و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی در حقیقت کشور ما به عضویت رسمی سازمان همکاری‌های شانگ‌های به عنوان نهمین عضو رسمی در خواهد آمد که علاوه بر عضو رسمی بودن، می‌توان گفت ۱۴-۱۵ عضو به شکل ناظر یا متقاضی ناظری یا شریک گفتگو در این اجلاس حضور دارند و به تدریج عضویتشان رسمیت می‌یابد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: همچنین دیدار‌های دوجانبه و تبادل تفاهم نامه‌ها و موافقت نامه‌هایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، نفت و انرژی و ... با کشور ازبکستان از سوی وزرای مربوطه تبادل شد و بعد از نهایی شدن آن‌ها و تصویبشان در مجلس شورای اسلامی، تصور می‌کنم مبادلات ۵۰۰ میلیون دلاری ایران و ازبکستان می‌تواند با سرعت به حدود ۲ میلیارد دلار ارتقاء یابد.

نوری قزلجه گفت: اراده مقامات ازبکستانی به ویژه رییس جمهور این کشور و جدیت برای برقراری و تعمیق روابط در حوزه‌های اقتصادی کاملا مشهود بود و از طرح موضوعات مختلف استقبال می‌کردند و سریعا برای ان جدول زمانبندی کوتاه پیش بینی می‌کردند.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید یادآور شد سازمان شانگ‌های اهداف مشخصی در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگیف گردشگری، انرژی، کشاورزی و حتی تامنی امنیت و ثبات در منطقه دارد لذا عضویت در آن دارای اهمیت است.

وی ادامه داد: در واقع عضویت کشورمان در این سازمان می‌تواند سبب ایجاد موازنه در روابطمان میان شرق و غرب ایجاد کند؛ کشور‌های عضو این سازمان عمدتا کشور‌های شرقی هستند لذا دست ما در گسترش ارتباطات باز می‌شود تا بتوانیم منافع ملی را پیگیری کنیم.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید اذعان کرد بیش از ۴۰ درصد جمعیت دنیا در کشور‌های عضو این سازمان اعم از چین، هند، روسیه، پاکستان، ایران و ... قرار دارد لذا اقتصاد قابل توجهی نیز در این کشور‌ها و این سازمان قرار دارد.

وی ادامه داد: باید یادآور شد طی سال‌های گذشته با عضویت کشورمان در این سازمان مخالفت شد، اما اکنون این عضویت نهایی شد که طعم آن شیرین‌تر می‌شود؛ همچنین غربی‌ها دریافتند ایران برای تامین منافع ملی خودش و مناسبات اقتصادی و صادارات و واردات و ارتباطات منحصر به غرب نیست و تک بعدی عمل نمی‌کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: با توجه به اینکه برخی از کشور‌های عضو نیز تحت تحریم‌های غربی‌ها هستند می‌توان گفت عضویت کشورمان در این سازمان می‌تواند موجب برچیده شدن تحریم‌ها شود؛ در واقع با تعامل و پیش بینی سازوکار‌هایی تاثیر تحریم‌ها از بین خواهد رفت.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بدون شک عضویت در این سازمان می‌تواند تحریم‌های غربی‌ها را از بین ببرد تا بتوانیم خیلی بهتر منافع ملی را تامین کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.