سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

هیئت های مذهبی همیشه برقرار

حدود ۱۵۰ هیئت مذهبی در استان اصفهان، علاوه بر برگزاری آیین‌های مذهبی در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی هم حضور دارند.

فاطمیه، محرم و صفر همچنین غدیر و نیمه شعبان، ایامی است که هیئت‌های مذهبی پرکارند، میزبان محبان اهل بیت علیهم السلام و برگزارکننده آیین‌های سوگ یا سرور؛ فعالیت بسیاری از هیئت‌ها دقیقا به همین مناسبت‌ها محدود می‌شود.

اما سیل سه سال پیش خوزستان، لرستان و گلستان نشان داد هیئتی‌ها می‌توانند با انسجام، پای کار بیایند و در امدادرسانی به هموطنان مشارکت کنند.

چند ماه بعد وقتی کرونا همه گیر شد، هیئت‌های مذهبی باز هم به میدان آمدند و حسینیه ها، تکایا و مساجد را تبدیل به کانون‌های مردمی برای مقابله با ویروسی کردند که ناشناخته و ناخوانده بود و فقط باید به هر شکلی که می‌شد از گسترشش جلوگیری کرد  با دوختن ماسک و لباس بیمارستانی تا آماده کردن بسته‌های خوراکی برای کادر درمان و بیماران بستری در بخش‌های کرونا و کمی بعد، تهیه بسته‌های معیشتی برای خانواده‌های آسیب پذیر اقتصادی. اقداماتی که نشان می‌دهد هیئت‌های مذهبی می‌توانند نهاد‌هایی یک بار مصرف در سال نباشند و کارکردی اجتماعی-فرهنگی پیدا کنند.

۱۵۰ هیئت مذهبی اصفهان، فعال در امور اجتماعی و فرهنگی

در استان اصفهان بیش از پنج هزار هیئت مذهبی به ثبت رسیده که هزار هیئت از این تعداد در شهر اصفهان فعال هستند.

حسن جعفری مسئول تشکل‌های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت: در میان پنج هزار هیئتی که در استان اصفهان ثبت شده، ۱۵۰ هیئت در طول سال به فعالیت‌ها و خدمات اجتماعی و فرهنگی با جلب مشارکت خیران، مشغول هستند.

او به معرفی برخی از هیئت‌های شاخص در این زمینه پرداخت و افزود: هیئت یوسف زهرا بیش از ۷۰۰ خانواده نیازمند را زیر پوشش دارد و در موضوع اشتغالزایی و اهدای جهیزیه به نوعروسان کم بضاعت فعال است.

مسئول تشکل‌های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان، ادامه داد: هیئت‌های حسینیه پامنار، عاشوراییان، رضوی و بنی فاطمه از دیگر هیئت‌های شاخص به شمار می‌روند.

به گفته جعفری، اداره کل تبلیغات اسلامی استان هم در زمینه مجوز و کار‌های اداری و تهیه اقلام مورد نیاز این مجموعه‌ها را حمایت می‌کند.

اشتغالزایی هیئت بنی فاطمه با دایر کردن دار‌های قالی

هیئت بنی فاطمه اصفهان سال ۱۲۹۵ تاسیس شده و از قدیمی‌ترین هیئت‌های مذهبی کشور به شمار می‌رود. این را ولایی خادم هیئت بنی فاطمه اصفهان گفت و با اشاره به برنامه‌هایی که این هیئت در طول سال دارد، افزود: در ماه مبارک رمضان با حدود ۱۱۰۰ وعده افطاری از محرومان پذیرایی و در عید قربان، حدود ۱۸۰ گوسفند قربانی و بین نیازمندان توزیع کردیم.

او ادامه داد: نوروز امسال هم چهار شب در میدان امام جشن بزرگی با حضور خطبا، مداحان و هنرمندان سرشناس برگزار کردیم.

این عضو هیئت بنی فاطمه میزبانی از حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر از سوگواران حسینی در شب‌های دهه اول محرم را از دیگر اقدامات هیئت نام برد.

ولایی به تعطیلی بسیاری از هیئت‌ها در دوران همه گیری کرونا اشاره کرد و یادآور شد: با این حال هیئت بنی فاطمه با تهیه ماسک، ژل ضد عفونی کننده و توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان، فعال بود.

او گفت: گام مهم ما تلاش برای اشتغال و درآمدزایی محرومان با فراهم کردن تسهیلاتی برای دایر کردن دار‌های قالی بوده است.

مهارت آموزی رایگان در هیئت یوسف زهرا

محمدرضا توشقانیان مسئول هیئت یوسف زهرا اصفهان گفت: در این مجموعه حدود ۹۵۰ خانواده زیر پوشش داریم که به همت خیران با توزیع بسته‌های معیشتی و کمک هزینه‌های درمانی از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

او از ایجاد مشاغل خانگی نظیر خیاطی و تهیه میوه‌های خشک را از اقدامات این هیئت برای درآمدزایی خانواده‌های کم بضاعت نام برد و اضافه کرد: برای مهارت آموزی خانواده‌ها کلاس‌های رایگان آموزش آرایشگری، صنایع دستی و ... برگزار شده است.

مسئول هیئت یوسف زهرا ا ادامه داد: در این مجموعه حتی برای کودکان و نوجوانان خانواده‌های زیر پوشش هیئت، کلاس‌های رایگان در کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای برگزار می‌کنیم.

توشقانیان از اعطای وام یک میلیون تومانی برای خانواده‌های کم بضاعت خبر داد و گفت: این خانواده‌ها بعد از گذراندن کلاس‌ها برای خودشان کسب و کار برپا می‌کنند.

او استقبال نوجوانان و جوانان از برنامه‌های فرهنگی هیئت را خوب ارزیابی کرد و گفت: سه شنبه هر هفته برنامه‌ها و کلاس‌هایی برای عموم مردم برگزار می‌شود.

هیئت‌ها آیین‌های مذهبی را با ساختاری منسجم و هم افزایی نیرو‌ها و امکانات برگزار می‌کنند. مزیتی که اگر قوت پیدا کند و جهت داده شود می‌تواند از هیئت‌های مذهبی نهاد‌هایی اجتماعی و فرهنگی بسازد که فعالیتشان به ایام خاصی از سال منحصر نشود و همیشه به ارائه خدمت مشغول باشند. هیئت‌های مذهبی پرکار و با برنامه نشان داده اند هیئت تعطیل شدنی نیست.

گزارش از اسماء جابری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.