سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید سیب با طعم شیرین همدلی با تلاش خانواده بزرگ شیخلر+تصاویر

باغ بزرگ ۵۵ هکتاری درختان سیب در روستای «دورنیان» شهرستان رزن از توابع استان همدان حاصل تلاش، اتحاد و همکاری خانواده بزرگ شیخلر است.

مجتمع کشت و صنعت شیخلر حاصل تلفیق کشاورزی سنتی و مدرن است که به همت ۳۵ نفر از اعضای خانواده شیخلر در شهرستان رزن راه اندازی شده است.

۳۵ نفر از اعضای خانواده شیخلر که عمو و پسرعمو هستند، در کنار هم با کارگروهی ۵۵ هکتار از دشت‌های رزن را به باغ‌های سیب پایه مالینگ تبدیل کرده اند که سالانه سه هزار و ۵۰۰ تن سیب درختی از این باغ برداشت می‌شود.

 

 

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شیخلر و دانش آموخته رشته کشاورزی در جمع خبرنگاران گفت: تولیدات این باغ به واسطه یکپارچه سازی اراضی و آبیاری مکانیزه و با استفاده از روش‌های نوین و ارقام اصلاح شده به لحاظ نوع درختان پایه کوتاه مالینگ و میزان افزایش چهار تا پنج برابری عملکرد تولید در هر هکتار و کیفیت محصول، کاهش و مصرف بهینه آب در سال گذشته موفق به کسب رتبه برتر کشوری شده است.

«داوود شیخلر» گفت: هرساله بخشی از تولیدات سیب درختی این باغ به کشورهایی، چون امارات و عمان صادر می‌شود.

به گفته او مجموعه اراضی کشاورزی در روستای "دورنیان" افزون بر یک هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۵۵هکتار آن به باغ سیب پایه کوتاه مالینگ اختصاص دارد.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شیخلر گفت:این باغ سیب در سال ۹۲احداث شد که پیش از آن بیشتر فعالیت کشاورزی ما در اراضی هزار و ۵۰۰ هکتاری در زمینه زراعت بود.

شیخلرمی گوید با توجه به خشکسالی‌های سال‌های اخیر و کاهش بارندگی‌ها و مشکلات آب تصمیم بر آن گرفتیم تا به سمت کشت محصولات کم آب بر با ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم.

او گفت: ۱۰۰ نفر نیروی کار ثابت در این مجموعه به فعالیت مشغول هستند که سالانه به صورت فصلی ۵۰۰ کارگر روزمزد در زمان برداشت محصول در این مزرعه اشتغال دارند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: امسال باغداران استان در حوزه باغداری ۸۱۸ هزارتن انواع محصولاتی باغی تولید کرده‌اند.

حجت‌الله شهبازی گفت: استان همدان در حوزه باغبانی با ۲.۶ درصد وسعت باغ‌های کشور رتبه چهاردهم کشوری و در تولید نیز رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.

او گفت: سال قبل ۷۷۶ هزارتن تولید باغبانان استان همدان در حوزه‌هایی مانند تولید گردو، قارچ، انگور، سیب، زعفران، پسته، گل‌محمدی، گشنیز و رازیانه و سایر محصولات بوده است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: شهرستان‌های ملایر، نهاوند و همدان با ۲۹، ۱۸٫۱ و ۱۲٫۵ درصد بیشترین سهم باغداری استان همدان با رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند که بیش از ۶۷ درصد تولید محصولات باغی استان مربوط به این شهرستان‌ها است.

شهبازی گفت:برای افزایش تولید محصولات باغی استان همدان افزون بر ارائه خدمات ترویجی توسط جهاد کشاورزی استان همدان تغییر درجه باغ از ۲ به یک و سه به یک را در دستور کارداریم که در این فرایند همچنین از سرشاخه کاری و روش‌های نوین باغداری مانند طرح فراز برای تاک‌داران و پایه رویش سیب در استان برای باغداران استفاده کرده‌ایم.

او گفت: امسال بیش از چهار هزارتن قارچ خوراکی، ۲۷ هزارتن گیاهان دارویی (گشنیز، رازیانه، گل‌محمدی و غیره) در استان تولیدشده است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: باغداران با بهره‌مندی از دانش فنی جدید در باغداری می‌توانند بازارپسندی، خرید سریع محصول و افزایش کیفیت و کمیت محصول خود را تضمین کنند که در این حوزه نمونه بارز آن اجرای طرح داربستی برای باغ‌های انگور است که موید اجرای روش‌های نوین باغداری در استان است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.