سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد گزارش می‌دهد؛

پیشرفت ۹۰ درصدی بازسازی واحد‌های مسکونی زلزله زده کوهرنگ

عملیات بازسازی واحد‌های مسکونی زلزله زده کوهرنگ با پیشرفت ۹۰ درصدی همراه است که پیش بینی می‌شود تا یک ماه آینده به صورت کامل تکمیل شوند.

 صبح دوشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۰ بود که زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.

این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.


بیشتر بخوانید


این زمین لرزه خسارت جانی در پی نداشت، اما بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مردمی، زیربنایی و کشاورزی چهارمحال و بختیاری وارد کرد و پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل و فارسان متاثر از این حادثه شدند.

خسارات این زمین لرزه عمدتا به منازل مسکونی، جایگاه‌های دام، مدارس، درمانگاه‌ها، مساجد، زیرساخت‌ها و راه‌ها وارد شد.

در ساعات اولیه پس از زلزله گروه‌های ارزیاب به منطقه زلزله‌زده در کوهرنگ اعزام و مصدومان به بیمارستان منتقل شدند، همچنین مردم زلزله‌زده اسکان موقت داده شدند.

پس از آن مقرر شد به سرعت کار آواربرداری و ساخت منازل مسکونی مستحکم برای مردم زلزله‌زده کوهرنگ در دستور کار قرار گیرد.

آواربرداری واحد‌های آسیب دیده در شرایط سخت آب و هوایی

فرشید ریاحی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهار محال و بختیاری گفت: با تامین مصالح مورد نیاز و اضافه شدن ماشین‌آلات جدید روند آواربرداری و بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ بلافاصله آغاز شد.

وی افزود: با توجه به پراکندگی، سخت‌گذر بودن و موقعیت توپوگرافی روستا‌های شهرستان کوهرنگ انتقال مصالح ساختمانی به این منطقه با چالش مواجه بود، اما با تلاش‌های صورت گرفته این مصالح تامین و به منطقه ارسال شد.

ریاحی اضافه کرد: همچنین با اضافه شدن ماشین‌آلات جدید به تجهیزات موجود، عملیات آواربرداری در منطقه به ویژه در بخش بازفت شتاب خوبی گرفت.

وی، وقوع بارش برف و باران در شهرستان کوهرنگ را عامل کُند شدن روند بازسازی مناطق زلزله‌زده عنوان کرد و گفت: با مساعد شدن آب و هوا، عملیات آواربرداری و بازسازی واحد‌ها شتاب گرفت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهار محال و بختیاری افزود: ۴۹۶ واحد شهری و روستایی آسیب‌دیده از زلزله در شهرستان کوهرنگ نیازمند بازسازی بود.

ریاحی گفت: بازسازی و تعمیر واحد‌های مسکونی آسیب‌دیده نیز از محل تسهیلات بازسازی، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات معیشت تامین می‌شود.

بازسازی ۴۹۶ واحد شهری و روستایی پس از زلزله

مهدی مرادی معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: پس از اعزام گروه‌های ارزیاب و برآورد تخریب، عملیات آواربرداری واحد‌های مسکونی آغاز شد.

وی افزود: برای واحد‌هایی که باید ساخت و ساز انجام می‌دادند مجوز ساخت صادر و نقشه‌های تیپ در اختیار آنان قرار داده شد.

مرادی اضافه کرد: اگرچه شهرستان کوهرنگ کوهستانی و برفگیر است و بارش‌های فصل زمستان بازسازی واحد‌های مسکونی را به تاخیر انداخت، اما با وجود این شرایط عملیات بازسازی به خوبی و با پیشرفت قابل توجهی ادامه داشت.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه دولت مقرر شد تا ۴۹۶ واحد شهری و روستایی به طور کامل بازسازی شود، سه هزار و ۱۲۲ واحد نیز تعمیر و بهسازی شود و سه هزار و ۲۰۱ واحد نیز مشمول برخورداری از تسهیلات معیشتی شود.

مرادی یکی از چالش فراروی بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ را سخت‌گذر بودن برخی روستا‌ها و نبود جاده دسترسی عنوان کرد و افزود: این موضوع سبب شد تا حمل مصالح به برخی از روستا‌ها با دشواری انجام گیرد.

وی گفت: به هر واحد ۲۰۰ کیسه سیمان به صورت رایگان از سوی بنیاد مستضعفین انقلاب اسلامی تحویل داده شد.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: عملیات بازسازی واحد‌های مسکونی با پیشرفت ۹۰ درصدی همراه است که پیش بینی می‌شود تا یک ماه آینده به صورت کامل تکمیل شوند.

مرادی افزود: در مرحله نازک کاری واحد‌های مسکونی برخی سلیقه‌ای عمل می‌کنند و در این مرحله انتخاب مصالح و زمان انجام آن دست خود مالک است.

مقاوم سازی ۵۳ درصد مسکن‌های روستایی در چهارمحال و بختیاری

فرشید ریاحی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۵۳ درصد از واحد‌های مسکن روستایی در سطح استان مقاوم سازی شده اند.

وی افزود: ۳۹ هزار واحد مسکن روستایی در استان نیازمند مقاوم سازی است که تمامی آنها تا ۱۴۱۰ مقاوم سازی خواهند شد.

ریاحی اضافه کرد: در حال حاضر بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ حدود ۸۳ هزار و ۳۲۰ واحد مسکونی روستایی در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد که تاکنون ۴۴ هزار و ۲۰۰ واحد مقاوم‌سازی شده و برای مقاوم‌سازی این تعداد واحد مسکونی سه هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال‌های گذشته ۱۸۰ روستای در معرض خطر در استان شناسایی شد که تاکنون ۸۶ روستا در قالب ۵۶ شهرک حوادثی جابجا شده است و ۴۷ روستا نیز با استفاده از تمهیدات لازم درجاسازی شدند.

وی افزود: ۴۷ روستای در معرض خطر استان نیز بلاتکلیف باقی مانده بود که در سنوات اخیر با پیگیری‌هایی که انجام شد و مساعدت‌هایی که مسئولین داشتند ضمن تخصیص اعتبار، مطالعات امکان سنجی جابجایی یا درجاسازی این روستا‌ها در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام مطالعات امکان‌سنجی، در کمیته امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان مقرر شد تا ۱۵ روستا جابجا و مابقی نیز درجاسازی شوند.

۲۰ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده در کشور در حال بازسازی است

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سفر به چهارمحال و بختیاری در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ و در بازدید از روستای افسرآباد شهرستان اردل گفت: بر اثر وقوع حوادث سیل و زلزله ۲۰ هزار واحد مسکونی در کشور آسیب دید که عملیات تخریب و بازسازی این تعداد واحد در حال انجام است.

اکبر نیکزاد افزود: همچنین ۱۰ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده نیاز به تعمیر دارد که این موضوع نیز در حال انجام است.

وی تصریح کرد: تعداد زیادی از واحد‌های مسکونی در ۱۷ نقطه کشور بر اثر سیل و زلزله آسیب دیده که در همین راستا ستاد‌های بازسازی فعال شده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی روند بازسازی واحد‌های مسکونی آسیب‌دیده استان چهارمحال و بختیاری را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در گام نخست ۵۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده از زلزله سال گذشته مورد بازسازی قرار گرفت که روند خوب پیش رفته است و این عملیات تا یک ماه آینده به طور کامل تکمیل می‌شود.

نیکزاد ادامه داد: در مرحله دوم نیز یک هزار و ۵۰۲ واحد نیازمند بازسازی در استان شناسایی شد که تخریب و بازسازی این تعداد واحد نیز در سفر رییس‌جمهور به استان مصوب شد و پیش‌نویس مصوبه از سوی سازمان برنامه و بودجه تهیه شده و پس از اینکه در هیات دولت مطرح و مصوب شود اعتبار موردنیاز برای این موضوع تخصیص داده و روند بازسازی آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در دیداری که از مناطق استان انجام گرفت مردم خواستار بازسازی واحد‌های آسیب‌دیده خود بودند که این اطمینان را به مردم می‌دهیم که مرحله دوم تخریب و بازسازی واحد‌ها هم بر اساس مصوبه دولت انجام می‌گیرد و مردم در این خصوص نگرانی نداشته باشند.

گزارش از افسانه احمدی فارسانی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.