سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون آموزش و پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر؛

زائران اربعین مراقب برق گرفتگی و آتش‌سوزی احتمالی باشند

پیمان صابریان گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته شاهد آتش سوزی در موکب‌ زائران بودیم. از زائرین انتظار داریم که به مسائل ایمنی توجه داشته باشند.

صابریان با بیان عوارض خطرناک برق گرفتگی گفت: از مهمترین عوارض آن می‌توان به سوختگی، آسیب به بافت‌های بدن، مورمور شدن بدن، نامنظم بودن ضربان قلب، ایست قلبی، ایست تنفسی، کاهش سطح هوشیاری، تشنج، نارسایی کلیوی، شکستگی و دررفتگی استخوان‌ها و مفاصل اشاره کرد.

صابریان به دلایل متعدد برق گرفتگی اشاره کرد و گفت: تماس‌ با منابع‌ برق‌ ولتاژ پایین(جریان برق خانگی) و منابع‌ برق‌ ولتاژ بالا (خطوط‌ انتقال‌ نیرو و کابل‌های فشار قوی) می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی یا مرگ شود. البته در برخی موارد باید به پرتاپ شدن مصدوم اشاره کرد که در صورت زنده ماندن، دچار آسیب‌های جدی خواهد شد.

 وی در ادامه به زائران توصیه کرد: اگر در طی سفر با حادثه برق گرفتگی مواجه شدید، ابتدا جریان برق رو قطع کرده و در صورت برق گرفتی سعی کنید به آن دست نزنید تا زمانیکه فرد مصدوم از اتصال به منبع برق جدا شود، در واقع جریان برق را توسط یک شی غیر رسانا مثل یه تکه چوب خشک یا هر وسیله غیرفلزی دیگر از فرد مصدوم دور کنید.

صابریان در ادامه اظهار داشت: پس از قطع جریان برق و ایمن شدن محل حادثه، بلافاصله کمک‌های اولیه را برای فرد انجام دهید، چرا که دقایق اولیه برای مصدوم حیاتی بوده و با اقدامات درست ممکن است جان شخص را نجات دهید.

وی بااشاره به اینکه پس از قطع جریان برق، در کنار مصدوم زانو زده و با دست روی شانه‌های او ضربه بزنید و همزمان هوشیاری فرد را بررسی کنید، گفت: در صورت عدم پاسخگویی، هر چه سریعتر درخواست کمک کنید و اگر فرد تنفس نداشت، بلافاصله احیا قلبی ریوی را شروع کنید. همچنین اگر فرد دارای تنفس با کاهش هوشیاری مواجه بود او را در یک سمت بدن قرار دهید.

صابریان همچنین درباره مصدومان احتمالی با آتش‌سوزی گفت: اگر فردی دچار حادثه آتش‌سوزی شد در وهله اول از دویدن فرد جلوگیری کرده و سعی کنید تا اتش را خاموش کنید، در واقع باید سعی کنید تا فرد را جوری که هر دوتا پاهایش صاف و کشیده است روی زمین به حالت درازکش قرار داده و با دو دست از صورت و چشماش محافظت کند و بلافاصله با پتو یا ملحفه مرطوب روی مصدوم قرار دهید و به آرامی آن را روی زمین غلط دهید تا آتش خاموش شود.

معاون آموزش و پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر در خاتمه تصریح کرد: اگر در ناحیه‌ای از بدن سوختگی مشاهده کردید، حداقل بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ناحیه را زیر آب خنک بگیرید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.