سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اَبَر پروژه ای که در ابر خیال ماند

طرح آبرسانی غدیر که با حضور رئیس جمهور در خوزستان افتتاح شد و قرار بود شوری آب را کم کند پس از ۷ روز سرنوشتی دوگانه از دید مردم و مسئولان دارد.

آبادان و خرمشهر شهر‌هایی هستند که اگرچه از هر طرف به آب راه دارند از کارون گرفته تا سد مارد و رودخانه بهمنشیر، اما مردمشان سالهاست بابت چشیدن طعم گوارای آب هزینه‌هایی بیشتر از سایر شهر‌های ایران می‌پردازند و دلیلش بی کیفیتی و شوری بالای آن است.

۱۳ سال قبل و همزمان با دولت دهم جمهوری اسلامی ایران طرح آبرسانی غدیر برای بهبود کیفیت آب چند شهر استان خوزستان کلنگ زنی شد، اما معطلی و نیمه کاره ماندن این پروژه امید چشم انتظارانش را نا امید کرد و مردم همچنان نمی‌توانستند از اساسی‌ترین نیاز شهروندی خود بهره‌ای ببرند. در طول این مدت آبادان و خرمشهری‌ها بار‌ها از بی کیفیتی آب گلایه می‌کردند و گاهی هم بوی بد، افت فشار و گل آلود بودنش نمک به زخمشان می‌پاشید چرا که در اوج گیری این نشانه‌ها نمی‌توانستند از این آب برای حتی برای شست و شو استفاده کنند.

طرح آبرسانی غدیر در این مدت به برخی شهر‌های خوزستان روی خوش نشان داد، اما با وجود آنکه مسئولان تا همین یک ماه قبل می‌گفتند ۸۰ تا ۸۵ درصد آب آبادان و خرمشهر از این پروژه و ۱۵ درصد باقی مانده از سد مارد و رودخانه بهمنشیر تامین می‌شود، شوری آب این ۲ منبع فراتر از آب گوارایی احساس می‌شد که مسئولان این حوزه از آن سخن می‌گفتند.

سرانجام وعده و وعید‌ها

روز‌ها گذشت و در نهایت یازدهم شهریور سال ۱۴۰۱ از راه رسید. روزی که رئیس جمهور با حضور در استان خوزستان این پروژه را افتتاح کرد و مدیرعامل آبفای خوزستان گفت: ۱۰ روز از آزمایش کیفیت این آب گذشته و از این پس قرار است به شهرستان‌هایی از جمله اهواز و آبادان و خرمشهر آبی سالم برسد چرا که خارج شده از سد دز و با‌ ای سی ۵۰۰ میکروموس است.

او می‌گفت: این آب در راه رسیدن به اهواز به ۶۰۰ میکروموس تبدیل و مردم آبادان و خرمشهر از آب شربی با‌ ای سی ۷۰۰ تا ۸۰۰ میکروموس بهره خواهند برد و این زمان تا ۴۸ ساعت دیگر طول می‌کشد.

این مسئول که آب ارسالی از طرح غدیر به آبادان و خرمشهر را بهترین آب در خاورمیانه می‌خواند به مردم هشدار داد در مصرف آن صرفه جویی کنند تا دوباره با اضافه شدن آب سد مارد و رودخانه بهمنشیر شوری آب بالا نرود، چون از این پس ۱۰۰ درصد آب آبادان و خرمشهر از طرح آبرسانی غدیر تامین می‌شود.

آقای کرمی نژاد که تا پیش از این در مصاحبه‌های رسمی با رسانه ملی آب آبادان و خرمشهر را دارای کیفیت مطلوب می‌خواند و می‌گفت: با افتتاح پروژه و برداشت ۱۰۰ درصدی آب از طرح غدیر از این هم بهتر می‌شود حالا پس از افتتاح این پروژه در قاب شبکه آبادان می‌گوید: تا کنون آبی با‌ ای سی پنج هزار میکروموس تحویل مردم می‌دادیم و این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان استاندار برای آب شرب انسان‌ها ۱۵۰۰ میکروموس است.

علیرضا الماسوندی، معاون تلفیق و امور تنظیم گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: این ابرپروژه قرار است بین شهر‌های جنوب و جنوبی غربی خوزستان شهر‌های مثل، اهواز، خرمشهر، شادگان، آبادان، دشت آزادگان، سوسنگرد، بوستان، هویزه و رفیع که سال‌ها از بُعد کمی و کیفی مردم دچارمشکلات بودند توزیع شود.

شوری سمج آب

حالا، اما پس از گذشت یک هفته از این ماجرا مردم این دو شهرستان حکایت دیگری را روایت می‌کنند به طوری که یک مرد آبادانی می‌گوید: کافیست جرعه‌ای از آب لوله را بنوشی تا متوجه بشی آب از آب تکان نخورده و هنوز آب آبادان شور است.

یک زن خرمشهری هم از وعده‌های انجام نشده مسئولین و بهبود نیافتن کیفیت آب شرب شهری گلایه می‌کند و می‌گوید: همسرم دیسک کمر دارد و از بلند کردن بشکه‌های آب عاجز شده و توانایی خرید دستگاه آب تصفیه کن را هم نداریم امید داشتیم که با افتتاح این پروژه از خرید بشکه‌ای آب رهایی پیدا کنیم، اما آنچه که پیداست امیدمان واهی بوده و این شرایط میهمان ناخوانده و سمج شهرمان شده است.

حسین عبیداوی مدیر آبفای خرمشهر در این باره می‌گوید: هنوز وضعیت آب شرب خرمشهر به حالت طبیعی خود نرسیده و تا آن زمان اطلاعاتی درباره کیفیت فعلی آب نمی‌دهم.

او گفت: شهروندان برای مشاهده تاثیر آب غدیر تا چند روز آینده صبوری کنند.

عزیز خلف زاده مدیر آبفای آبادان با وجود تماس‌های مکرر پاسخگوی ما نبود.

مردم آبادان و خرمشهر همچنان در رویای چشیدن آبی گوارا از لوله آب شهری به سر می‌برند و حالا خواسته‌ی آن‌ها در این زمینه تنها بهبود کیفیت آب شرب شده است تا دست کم یک مورد از معضلاب شهری که پس از پایان جنگ و بازگشت به شهرهایشان ب بار آمده آنطور که باید سامان گیرد و یک وعده چندین ساله مسئولان محلی و کشوری جامه عمل بر تن کند و رویای ۴۰ ساله این مردم جنگ زده رنگ تعبیر به خود گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.