نیکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به نامگذاری سال به عنوان تولید دانش بنیان و اشتغال زایی، وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزی را به سمت دانش بنیان کردن پیش برده و تمهیداتی برای استفاده از تمام ظرفیتهای استان اندیشیده است.
به گفته او افزایش ضریب دانش بنیان در بخش کشاورزی با انتقال یافتههای تحقیقاتی به کشاورزان و همچنین استفاده از ظرفیت دانش آموختگان در بخش کشاورزی و اعضای هیات علمی در قالب شرکتهای دانش بنیان، هستهها و واحدها و دانشگاهها و فناوری از جمله تمهیدات اندیشیده شده برای استان یزد است.
نکویی گفت: راه اندازی دهکده فناوری و نوآوری و منابع طبیعی در استان به منظور افزایش رشد فعلی برای ظرفیت حداقل استقرار ۱۰۰ شرکت دانش بنیان، تحولی بزرک در بخش کشاورزی استان قلمداد میشود.
او می گوید: ظرفیت استان برای جذب فارغ التحصیلان دانش آموختگان و محققین و اعضای هیات علمی گسترده شده است
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: شرکتهایی که در این دهکدههای فناوری و نوآوری مستقر میشوند همه حمایتهایی که شرکتها در پارک علم و فناوری دارند، برخوردار هستند، چون این دهکدهها با مشارکت وزارت علوم و تحقیقات ایجاد میشود.
به گفته او بیشترین ظرفیت استان یزد در بخش کشاورزی معطوف به حوزه باغبانی است و خوشبختانه ظرفیت باغبانی در این استان برای جذب دانش بنیان ظرفیت خوبی است.
نکویی گفت: یکی از بزرگترین کلکسیون انار با بیش از ۷۰۰ ژنوتیپ در مرکز تحقیقات یزد وجود دارد در حوزههای باغبانی برای تولید نهالهای گواهی شده آمادگی داریم با بخشهای خصوصی مشارکت کنیم تا میزان تولید نهالهای گواهی شده را افزایش و به شکلی عملیات بازسازی و به باقی میسر شود تا بتوانیم شاهد افزایش میزان تولید از بعد کمی و کیفی در استان باشیم.