سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موذنی:

راکتور ۱۰ مگاواتی هسته‌ای در دانشگاه شیراز احداث می‌شود

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به فعالیت ۸ آزمایشگاه تخصصی در بخش هسته‌ای گفت: بناست که راکتور ۱۰ مگاواتی در شیراز احداث شود که اگر چنین شود یک موفقیت بزرگ است.

محمد موذنی در نشست خبری گفت: اگر ناامیدی در جامعه ایجاد شود رشد و پیشرفت یک جامعه متوقف می‌شود، لذا بزرگ نمایی مشکلات و کمرنگ کردن پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها سبب ایجاد ناامیدی در جامعه می‌شود در این راستا میزان سیاه‌نمایی و انتشار خبر‌های ناامیدکننده در کشور ما در مقایسه با میانگین جهانی ۸۰ برابر بیشتر است و این اهمیت کار رسانه را نشان می‌دهد که می‌تواند امید جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.

او در پاسخ به سئوالات خبرنگاران راجع به چالش‌های جابه‌جایی دانشکده ادبیات این دانشگاه گفت: ساختمان ادبیات فارسی هیچ وقت قرار نبوده که از مجاورت آرامگاه حافظ جابه‌جا شود؛ این ساختمان قرار بود که به استانداری برای استقرار بخشی از سازمان میراث فرهنگی کشور واگذار شود، اما منتفی شد و در حال حاضر بناست که به صورت کامل به دانشگاه برگردد.

رئیس دانشگاه شیراز گفت: امروز هر ۴ ضلع چهارراه ادبیات با کاربری آموزشی باقی خواهد ماند، دانشگاه شیراز توسعه داشته در گرایش‌های مختلف، اما توسعه فضای فیزیکی متناسب نبوده است.

موذنی درباره انتقال بخشی از دانشکده ادبیات به بخشی از خوابگاه شهید چمران گفت: مجبور به استفاده از برخی از فضا‌ها شدیم و استقرار کنونی دانشکده ادبیات در بخشی از خوابگاه چمران بوده، اما بنای دانشگاه در آینده این است که یک ساختمان مستقل داشته باشد، اما تا وقتی اتفاق نیفتاده مجبور به استفاده از این شرایط هستیم.

او گفت: دانشگاه شیراز پراکندگی دارد، اما بنا این است که تمام دانشکده‌ها در پردیس جمع شود، در طرح جامع دانشگاه قرار است که همه دانشکده‌ها به پردیس مرکزی منتقل شوند.

رئیس دانشگاه شیراز درباره مهاجرت نخبگان گفت: این پدیده در همه کشور‌ها وجود دارد کشور ما هم به دلیل مسائل و مشکلات خاص خود این قضیه پررنگ‌تر اتفاق می‌افتد، مهاجرت نخبگان دو دلیل اصلی دارد؛ یکی معیشتی است، اما دلیل مهم‌تر این است که نخبگان احساس کند در کشور خود مفیدتر است و اگر این شرایط ایجاد شود مهاجرت رخ نخواهد داد.

موذنی با اشاره به اقداماتی که می‌توان برای ماندگار نخبگان انجام داد گفت: طرح دستیار فناوری در شیراز در راستای حفظ نخبگان اجرا شده است که با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان این اتفاق رخ می‌دهد.

او درباره تناسب دانشجو و اساتید در دانشگاه گفت: برای هر ۲۳ نفر دانشجو یک استاد در دانشگاه وجود دارد و دانشگاه شیراز تلاش دارد که استاندارد‌ها را رعایت کند همچنین ۳۵۰ نفر دانشجوی خارجی در ۴۵ رشته و گرایش مشغول تحصیل هستند که در یک سال اخیر افزایش داشتیم همچنین تمهیداتی اندیشیده شده که دانشجویان خارجی را بیشتر کنیم.

رئیس دانشگاه شیراز گفت: تلاش این است که به جایگاه گذشته در جذب دانشجویان خارجی برگردیم، سیاست در انتخاب روسای دانشکده‌ها این است که بتوانند دانشجوی خارجی بیشتری جذب کنند البته در دانشگاه شیراز صندلی خالی عملا نداریم، اما در برخی از رشته‌ها کاهش تعداد دانشجو داریم که در برخی از رشته‌های علوم انسانی و کشاورزی این اتفاق افتاده است، اما اینکه به دلیل نبود دانشجو رشته‌ای تعطیل شود چنین نبوده است.

موذنی گفت: در دانشگاه شیراز مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی و مهندسی راه‌اندازی شده که به دانشجویان خدمات مشاوره‌ای و بازاریابی و فرایند تبدیل ایده به محصول را ارائه می‌دهند، هدف این است که ایده تبدیل به یک محصول شود.

او گفت: دانشگاه شیراز در بخش مهندسی هسته‌ای از قدیمی‌ترین مراکز تحقیقاتی کشور است، ۸ آزمایشگاه تخصصی در بخش هسته‌ای داریم و بنا است راکتور ۱۰ مگاواتی در شیراز احداث شود که اگر چنین شود یک موفقیت بزرگ است.

علی حفیظی، معاون فرهنگی دانشگاه شیراز نیز درباره اقدامات این بخش از دانشگاه نیز گفت: به واسطه فشار‌های روحی و روانی در ۲ سال اخیر هویت بخشی دانشجویی برای امسال برنامه‌ریزی شده و قبل از شروع نیم سال اول اجرا می‌شود که تا ۱۳ آبان ادامه دارد.

او گفت: مرکز مشاور و تربیت بدنی نیز در این برنامه هویت‌بخشی حضور دارند، اولین دانشگاهی بودیم که خوابگاه را باز کردیم و برنامه‌های مشاوره‌ای و ترکیبی ورزشی و فرهنگی را برای دانشجویان داریم.

معاون دانشگاه شیراز درباره وضعیت‌خوابگاه‌های دانشگاه شیراز نیز گفت: خوابگاه‌های دانشگاه شیراز نماد خوابگاه‌های دانشجویی کشور هستند و نزدیک به ۴۰ سال از قدمت آن‌ها می‌گذرد در یک سال گذشته ۱۹ هزار مترمربع از این فضا با ۵۲ میلیارد تومان تعمیر شده و تعمیرات دیگر خوابگاه‌ها و بازسازی آن‌ها نیز در حال انجام است با این حال کمبود ظرفیت خوابگاهی به صورت جدی در دانشگاه شیراز وجود دارد.

حفیظی درباره وضعیت تغذیه در این دانشگاه نیز گفت: آشپزخانه مرکزی دانشگاه نیز با ۸ میلیارد تومان وارد تعمیر شده و پخت غذا کاملا به صورت صنعتی خواهد بود.

او همچنین از انعقاد قرارداد دومگاپروژه نفتی خبر داد و گفت: این قرارداد‌ها توسط دانشگاه انجام شده و در حال انجام است و دانشگاه شیراز بیشترین رقم قرارداد نفتی بین دانشگاه‌های کشور را دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.