سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علامت عجیب افسردگی که از آن خبر ندارید

مطالعات جدید نشان می دهد که برای افراد افسرده تشخیص احساسات منفی‌ مشکل است.

دکتر امره دمیرالپ، محقق ارشد این تحقیق، توضیح می‌دهد: بهبود زندگی بدون دانستن اینکه آیا از جنبه‌ای از آن غمگین یا عصبانی هستید، دشوار است. به عنوان مثال تصور کنید دستگاه نشان‌دهنده سطح بنزین خودروی شما کار نکند؛ دانستن اینکه چه زمانی باید برای پر کردن منبع ذخیره بنزین متوقف شوید، چالش برانگیز خواهد بود.

وی ادامه داد: هدف ما در این تحقیق بررسی این موضوع بود که آیا افراد مبتلا به افسردگی بالینی دارای معیار‌های هیجانی هستند و یا آنان احساساتی با سطح خاص مشابه افراد سالم را تجربه می‌کنند.

از شرکت‌کنندگان در این مطالعه که نیمی از آنان افسردگی بالینی را تجربه می‌کردند، خواسته شد احساسات خود را در فواصل زمانی تصادفی در یک دوره یک هفته‌ای گزارش دهند.

هر بار آنان احساس خود را در ۱۱ حس مختلف گزارش کردند که شامل هفت احساس منفی شامل غمگینی، مشتاق بودن، خشمگین بودن، ناامیدی، شرمندگی، بیزاری و گناهکاری و چهار احساس مثبت خوشحال، برانگیختگی، هوشیاری و فعال بودن بود.

نتایج نشان می دهد که برای افراد افسرده تشخیص احساسات منفی‌شان مشکل است. در مقابل برای افراد غیر افسرده واضح‌تر بود که کدام احساسات منفی را تجربه می‌کنند.با این حال برای احساسات مثبت هر ۲ دسته شرکت‌کننده افسرده و غیر افسرده توانستند این احساسات مثبت را به خوبی تشخیص دهند.

دکتر دمیرالپ گفت: نتایج نشان می‌دهد تشخصی صحیح احساسات منفی ممکن است برای شما خوب باشد. شاید بهتر باشد از این فکر اجتناب کنید که به طور کلی احساس بد یا ناخوشایندی دارید. خاص باشید. آیا خشم، شرم، گناه یا احساس دیگری دارید؟ این راهکار می‌تواند به شما کمک کند تا آن را دور بزنید و زندگی خود را بهبود بخشید.

وی اضافه کرد: یکی از اهداف کلی ما بررسی رویکرد‌هایی برای تسهیل این نوع هوش هیجانی در مقیاس بزرگ در سطح جمعیت‌هاست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
باتوجه به سه ساختارکلی بشر (جسم/ذهن/عاطفه) وحالات خلقی سینوسی درطبیعت انسان (شادی/بی تفاوتی/غمگینی) ومیل به راحت طلبی/ پرداختن به عادات/گرایش به جاذبه ها. چنانچه فردی مشغولیتهای مثبت بیشتری درسه ضلع! ساختاری خود داشته باشد! (مثلاً دربعد جسمی عادت به تحرک وورزش وبهداشت بدنی وتغذیه سالم و..ودربعدذهنی عادت به مطالعه وتفکرخلاقانه وشعر وادبیات و...ودربعد عاطفی عادت به مهرورزی وعلاقه به گل وموسیقی وطبیعت وگپ زدن با افراد و....داشته باشد) مسلماً تعللی درسیرسینوسی این خلق وخو نخواهدداشت. ولی اگرغیرازین باشد ودرحالات روحی متفاوت خلقی (شادی/بی تفاوتی/غمگینی) حالا بعلت راحت طلبی! ویا عادات مضروجذب شدن به مشغولیتهای که منفی است ولی فردلذت منفی! ازآنها کسب میکند! فرد وقفه طولانی تری داشته باشد مثلاً یک هفته دوهفته بیشتر غمگین باشه ویا بیشتربی تفاوت ویا حتی شادی بیش ازاندازه! مسلماً دروضعیت افسردگی واضطراب قراردارد