عباسی در نشست شورای مدیران و هفدهمین جلسه ستاد سامانههای نوین آبیاری خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح «از آبخیز تا جالیز» موجب افزایش آبدهی قنوات و توسعه آبخیزداری میشود، گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد که در پایین دست هر کدام، یک یا چند قنات در قالب طرح از آبخیز تا جالیز احیا شده است.
او با بیان اینکه خرید آب چاههای کمبازده در کارگروه ماده ۱۱ استانداری مطرح و درباره آن تصمیم گیری شود، افزود: همچنین با تأکید رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی الگوی کشت کشور در حال نهایی شدن است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در زمینه سامانههای نوین آبیاری گفت: ۳۵۰ تولیدکننده کشور در زمینه تجهیزات سامانههای نوین آبیاری با ما همکاری دارند.
او با اشاره به اینکه تا اوایل سال آینده تولیدات داخلی در زمینه تجهیزات سامانههای نوین افزایش خواهد یافت، افزود: از ۸.۵ میلیون هکتار اراضی آبی موجود در کشور حدود ۲.۶ میلیون هکتار به سامانههای نوین آبیاری مجهز شده است.
عباسی با بیان اینکه در خیلی از کشورها اکثر آب مورد نیاز تولیدات آنها از محل آب باران و سد تأمین میشود، اظهار کرد: اما در کشور ما ۹۰ درصد تولیدات به آبیاری وابسته است.
معاون وزیر جهادکشاورزی بیان کرد: همچنین ۱.۷ میلیون هکتار اراضی کشور با انواع روشهای پیشرفته، تجهیز و نوسازی شدهاند لذا در ۴.۳ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور عملیات تجهیز و نوسازی یا سامانههای نوین اجرا شده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه ظرفیت تبخیر کشور سه برابر میانگین جهانی و میزان بارندگی نیز یک سوم جهان است در شرایط بسیار خاصی قرار داریم.
عباسی یادآور شد: در ۴.۳ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور عملیات تجهیز و نوسازی یا سامانههای نوین اجرا شده و در کمتر از ۵۰ درصد اراضی آبی کشور هنوز نیاز به کار در این حوزه وجود دارد.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح ۴۰ هزار هکتار معادل ۳۰ درصد اراضی آبی خراسان جنوبی سامانههای نوین آبیاری اجرا شده است، افزود: خراسان جنوبی در سالهای اخیر جزو استانهای نخست کشور در این زمینه بوده است.
عباسی بیان کرد: در مورد قنوات نیز اعتبارات استان را سه برابر نسبت به سال قبل افزایش خواهیم داد.