سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر علوم در برنامه «خط آزاد» مطرح کرد؛

درگاه آشنایی برای ارزیابی کارنامه علمی دانشمندان ایرانی ایجاد می‌شود

زلفی گل گفت: برای ارزیابی کارنامه علمی دانشمندان ایرانی، قصد ایجاد درگاه آشنایی را داریم.

محمد‌علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از اقدامات اساسی که در طول یک‌سال گذشته انجام شده، تاسیس صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری است. وظیفه این صندوق حمایت از آموزش، پژوهش و فناوری در کل کشور است. این صندوق ذیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است که ریاست آن را رئیس‌جمهور به عهده دارد.

زلفی گل با بیان این که اعتبارات این صندوق از محل اعتبارات پژوهشی شرکت‌های دولتی، سازمان برنامه و بودجه تامین می‌شود، ادامه داد: امیدواریم که بتوانیم در سال ۱۴۰۲ میزان حمایت‌ در بخش آموزشی، پژوهشی، نوآوری و فناوری را توسعه دهیم.

وزیر علوم با اشاره به این که شفافیت اداری در وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری حاکم است، افزود: به این ترتیب، مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارتخانه مکلف شد که به شهروندان بابت تقاضا و نامه‌ای که داشتند، آدرس ارسال کند تا آن‌ها در جریان روند نامه قرار گیرند. وزیر علوم و مدیران بالادستی می‌توانند کارمندانشان را بر اساس عملکردی که دارند، ارزیابی کنند. بنابراین، رصد و پیگیری امور با شفافیت پیش می‌رود و بخش عمده‌‌ای از بروکراسی اداری غیر‌ ضرور حذف می‌شود.

محمد‌علی زلفی گل درباره بحث آموزش گفت: آموزش شامل سه رکن اصلی از جمله ۱. یاد‌دهنده (استاد) ۲. یاد‌گیرنده (دانشجو) ۳. محتوای درسی است. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که برای هر سه رکن آموزش اصلاحاتی را انجام دهیم. در بخش یاد‌دهنده و هیئت علمی طرح منش استادی، مهارت‌های ناب شاگرد‌پروری را برنامه‌ریزی کردیم. اعضای هیئت علمی که برای اولین بار با این سمت مشغول به کار می‌شوند، باید با دوره‌های معلمی و مهارت‌های معلمی آشنا شوند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در بخش محتوای درسی، مهارت‌‌محوری و بازنگری در سرفصل دروس جزء برنامه‌های ما هستند. این که شیوه‌نامه تالیف کتب درسی باید بر چه اساسی انجام شود. معرفی اسطوره‌ها، مهارت‌پروری، ارجاع‌دهی و سوالات در متن و ... باید چگونه باشد. این بخش را به موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی واگذار کردیم تا به عنوان کار تحقیقاتی این شیوه‌نامه‌ها تالیف شوند.

زلفی گل با بیان این که برای بازنگری در محتوای درسی از ظرفیت مرکز نشر دانشگاهی و سازمان سمت استفاده خواهد شد، افزود: بنابراین شیوه‌نامه جامعی برای دانشگاه‌ها ارسال می‌شود و از از این به بعد کتاب‌هایی که تالیف می‌شوند، باید دارای این چارچوب باشد تا به عنوان مرجع درسی انتخاب شوند.

وزیر علوم با بیان این که از ظرفیت مصوبات سفر رئیس جمهور برای آموزش عالی استفاده کردیم، خاطرنشان کرد: چند هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های نیمه تمامی که پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد داشتند، در نظر گرفتیم. امیدواریم که بتوانیم تعداد قابل توجهی از پروژه‌های نیمه تمام را به سرانه آموزشی، پژوهشی، آزمایشگاهی، رفاهی و ورزشی دانشگاه‌ها اضافه کنیم.

زلفی گل با اشاره به این که در دنیا برای دانشمندان کارنامه علمی درست می‌کنند و وضعیت علمی آن‌ها را مشخص می‌کنند، گفت: ما چنین پایگاهی را برای دانشمندان‌مان نداشتیم که تصمیم گرفتیم این درگاه را با نام درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان ایجاد کنیم. امیدواریم که با تاسیس این سامانه بتوانیم برای هر استاد دانشگاه و آدم توانمند صفحه خانگی ایجاد کنیم. همچنین، وزارتخانه برای ارائه خدمات الکترونیک فعال برخورد کرده تا شهروندان بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.