سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرمایه‌گذاری ۴۰ درصدی فروش نفت توسط دولت در صندوق توسعه ملی

سخنگوی دولت از سرمایه‌گذاری ۴۰ درصدی فروش نفت در صندوق توسعه ملی خبر داد.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در یک سال گذشته، گفت: با توجه به اینکه در برخی ادوار، دولت‌ها نمی‌توانند منابع لازم را برای چرخه مالی صندوق توسعه ملی فراهم کنند، معمولا دولت‌ها از رهبر انقلاب برای برداشت اجازه می‌گیرند.

وی افزود: این صندوق بخشی از درآمد نفتی کشور است که باید برای آیندگان ذخیره شود، وقتی یک دولت پول ندارد، این پول به جای سرمایه‌گذاری برای فعالیت‌های مولد، خرج هزینه‌های جاری می‌شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: در این دولت با توجه به اینکه حوزه‌های تجارت خارجی، گمرک، مالیات و فروش نفت با فعالیت جدی دولت، به جایگاه خود بازگشته‌اند، دولت ۴۰ درصد فروش نفت را در صندوق توسعه ملی سرمایه‌گذاری می‌کند.

بهادری جهرمی در ادامه با اشاره به تغییر رویکرد‌های دولت سیزدهم، گفت: اصلی‌ترین تفاوتی که با تغییر دولت‌ها اتفاق می‌افتد، تغییر رویکرد‌های آنهاست. بدنه دولت که ثابت هستند و فقط مدیریت تغییر می‌کند.

وی افزود:‌جهت گیری و دستاورد‌های هر دولت، به رویکرد‌های آن بستگی دارد؛ یکی از رویکرد‌های دولت سیزدهم، بهره‌گیری از ظرفیت‌های جوانان بود، ما ۵ وزیر دهه شصتی داریم و حتی در سطح معاون وزیر یا مدیرکل، دهه هفتادی هم داریم؛ چرا که وقتی جوانان و قدیمی‌ها در کنار هم کار می‌کنند، تحرک و پویایی مجموعه را مضاعف می‌کند.

سخنگوی دولت ادامه داد: رویکرد دوم این بود که نگاه این دولت تحول گرایانه بود و می‌خواست که با نگاه متفاوتی به مسائل نگاه کند.

بهادری جهرمی با بیان اینکه رویکرد سوم برنامه محوری بود و با اعلام سند تحول دولت که شامل ۳۷ محور و مسئله اساسی کشور بود، برای هر حوزه یک برنامه روشن اعلام کرد و به صورت عمومی انتشار داد، گفت: در نهایت حدود ۱۰۲۳ اقدام به صورت شفاف و زمانبندی شده، اعلام شد.

وی اضافه کرد: در این سند تحول، یکی از رویکرد‌های اساسی، همان تحول‌خواهی است و روش و مسیر رسیدن به هدف را متحول کرده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: رویکرد دیگر دولت، کار جهادی است. یعنی کسی که حوصله کار شبانه روزی برای مشکلات مردم ندارد، نمی‌تواند نقش آفرینی زیادی در دولت داشته باشد.

بهادری جهرمی رویکرد دیگر دولت سیزدهم را مردمی بودن عنوان کرد و گفت: ۳۱ سفر استانی در یک سال، یک رکورد بود و در همین هفته گذشته در یک روز ۳۱ سفر استانی توسط اعضای هیئت دولت با حضور در میان مردم انجام شد.

وی تصریح کرد: زمانی مشکل را در کارتابل می‌خوانیم و زمانی دیگر به صورت مستقیم از زبان مردم می‌شنویم و این دو، بسیار متفاوت است؛ مثلا رئیس جمهور در همین نشست خبری امروز، دومین نشست خبری در یک سال در کنار شش گفتگوی زنده تلویزیونی و ۳۱ سفر استانی و همچنین جلسات مختلف با نخبگان، فرهنگیان، هنرمندان و... داشته است.

سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه حدود ۶۰ شورای عالی به ریاست رئیس جمهور در این یک سال برگزار شد، اظهار داشت: صددرصد نمایندگان مجلس در طول یک سال گذشته با رئیس جمهور جلسه داشته اند و این اتفاق بی سابقه بوده است؛ این علاوه بر سه جلسه‌ای است که دولت و مجلس به صورت مشترک داشته‌اند.

وی ادامه داد: نمایندگان مجلس نیز مشکلات مردم را منتقل می‌کنند و این تغییر رویکرد، کمک زیادی به حل مشکلات مردم می‌کند.

سخنگوی دولت افزود: همکاری دولت و مجلس، همکاری دولت و قوه قضاییه می‌تواند ظرفیت بسیاری برای همکاری و حل مشکلات ایجاد کند، برخلاف دوره‌های گذشته که شاهد بودیم برخی در پشت تریبون به هم متلک می‌گفتند و مشکلات خود را به تریبون می‌کشاندند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چه نشانه‌هایی برای حرکت به سمت کاهش نرخ تورم وجود دارد؟ گفت: مرکز آمار ایران، نرخ رسمی تورم را منتشر می‌کند. در شهریور ۱۴۰۰ نرخ تورم ۵۹.۳ درصد بوده است. بالاترین نرخ تورم در هفتاد سال اخیر مربوط به شهریور ۱۴۰۰ است و در مرداد ۱۴۰۱ به ۴۰ درصد رسیده است.

وی افزود: حالا چگونه این اتفاق را حس کنیم؟ توجه داشته باشیم که تورم ۶۰ درصدی در ۷۰ سال اخیر بی سابقه بوده و قبل از آن نیز تورم بالای ۴۰ درصدی داشته ایم و در طول چند سال، حجم زیادی از گرانی انباشته شده و اقتصاد ما مثل بیماری که چند شب متوالی تب داشته باشد، ضعیف شده است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: تورم طرف عرضه، رکورد ۱۰۱ درصد را در ابتدای سال ۱۴۰۰ شکسته بوده است و بنا بود که این تورم به سمت مصرف کننده هجوم بیاورد، دولت در ابتدای کار خود با یک وضع بحرانی مواجه شد و خیلی جدی با کنترل رشد پایه پولی وارد روند کنترل تورم شد.

وی ادامه داد: دولت باید برای این حجم از نقدینگی برنامه ریزی می‌کرد و برنامه‌های متعددی در این حوزه طرح ریزی شد. دولت با هدایت این نقدینگی به حوزه‌های پیشران مثل مسکن، صنعت، انرژی و... این روند تورم را به رشد تبدیل کرد.

سخنگوی دولت افزود: همچنین با افزایش درآمد‌ها و حجم تجارت خارجی، نرخ تورمی که در حال افزایش ۶۰ درصدی بود، با کاهش شیب افزایش قیمت منجر شد.

بهادری جهرمی در ادامه تصریح کرد: تورم ۴۰ درصدی به این معنا نیست که ما گرانی نداریم، بلکه به این معناست که افزایش قیمتی که قرار بوده ۶۰ درصد باشد، حالا ۴۰ درصد است و این بیمار هنوز تب دارد،، اما علائم بهبود در او دیده می‌شود.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دولت در برنامه ریزی‌های اقتصادی خود، رشد هشت درصدی را هدف گذاری کرده است، خاطرنشان کرد: نکته‌ای که نباید از یاد ببریم این است که ما همزمان با تورم ۶۰ درصدی، با تورم‌های جهانی نیز روبرو بودیم و بنا بود آن تورم نیز به حجم تورم کشور اضافه شود و از طرفی افزایش میزان یارانه توسط دولت و همچنین افزایش میزان حقوق و دستمزد، که خودشان تورم زا هستند، در نهایت میزان تورم کشور را کاهش داده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.