در گفت و گوی ویژه خبری در رابطه با شهرکهای صنعتی و مشکلات این شهرکها مواردی مطرح شد.
سوال:چه اقداماتی برای شهرکهای صنعتی تاکنون انجام شده است؟
رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی:در هفته دولت ۳۷۲ پروژه زیر ساختی با اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید. عمده واحدهها در شهرک صنعتی و نواحی صنعتی احداث شده اند تمرکز ما بر عدالت اقتصادی است. عمده کمکها معطوف به استان محروم و مرزی بوده امسال بیش از ۸ هزار میلیارد در این زمینه فعالیت انجام شده است و نزدیک به ده هزار میلیارد تامین مالی شده است.
سوال:آیا استقبال از دانش بنیانها به خوبی انجام میگیرد؟
رسولیان:یکی از موارد مهم حمایت از شرکتهای دانش بنیان است و دلیل آن نیازمندی صنعت به دانش بنیانها است. یکی از اقدامات در این خصوص اولویت قرار دادن زمین به شرکتهای دانش بنیان بود.
توافقهای خوبی با وزارت علوم داریم که پردیسهای دانش بنیان احداث کنیم که شرکتهای دانش بنیان در آن استقرار پیدا کنند.
مورد بعد ایجاد کارگاهها با اولویت دانش بنیانها بود حدود هزار و ۵۰۰ کارگاه برنامه ریزی شده و ۴۰۰ کارگاه ایجاد شده است.
سوال:مشکل تامین زمین برای شهرک صنعتی به کجا رسید؟
رسولیان: در حال حاضر بیش از ۱۸ هزار هکتار زمین صنعتی آماده واگذاری داریم. اما در شهرهای بزرگ هر چه زمین باشد متقاضی هم وجود دارد، اما ما باید عدالت را رعایت کنیم.
ما باید مشوق ویژه به شهرهای محروم دهیم. در شهرهای بزرگ برنامه خوبی داریم در سال گذشته ۷ هزار هکتار زمین آماده و اضافه شد. اما اولویت ما با شرکتهای دانش بنیان است. ۹ هزار و ۹۹۰ هکتار اراضی را به سبب عدم فعالیت پس گرفته ایم که ۷۰۰ هکتار توسط دستگاه قضایی گرفته شد.
ملاحظات مانند تحریم، کرونا در نظر گرفته شده است، اما باید توانایی ساخت را داشته باشند با دلالها برخورد میشود واگذاریها الکترونیکی و شفاف شده است.
سوال:در خصوص تامین زیر ساختها چه اقداماتی انجام شده است؟
رسولیان:تامین زیر ساخت فقط وظیفه وزارت صمت نیست باید دستگاه های خدماتی بر اساس قانون کار انجام دهند یک کار مشارکتی را آغاز کردیم تا مشکلات حل شود. بیش از ۹۳ پست را با وزارت نیرو برای حل مشکل برق مشارکت کردیم.
در شهرک صنعتی عباس آباد مشکل آب وجود ندارد.
آقای پرنیان مدیر کل صنعت و معدن تبریز در خصوص مشکلات صنعتی این استان توضیح داد.
سوال:در تبریز برای دانش بنیانها در حوزه صنعت چه اقدامی انجام شده است؟
پرنیان:محور ما تسهیل است. در ده ماه گذشته توفیقات خوبی در استان در این حوزه داشته ایم بیش از ۲۳۰ واحد صنعتی را به بهره برداری رسانده ایم. ۱۷۰ واحد جدید را با ۵ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۳ هزار نفر به بهره برداریم رسانده ایم. بیش از ۳۴۰ واحد که مشکل داشته برطرف شده اند.
سوال:مهمترین مشکل این استان چست؟
پرنیان:تامین نقدینگی و مالی مهمترین مشکل است. افزایش قیمت داشته ایم وتجهیزات گرانتر شده است.
بررسی که داشته ایم نیاز به ۴۰ هزار میلیارد تسهیلات داریم در سفر وزیر ۱۱ هزار میلیارد آن مصوب شده است.۲۴۰ مورد مشکل شناسایی شده است.
ربیعی مدیر کل سازمان صنعت استان البرز هم در خصوص شرایط این استان گفت: در استان البرز بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی دارد این سیستم جدید که به صورت الکترونیکی شده و مشکل حل شده است.
در سه سال گذشته رتبه اول پرداخت تسهیلات را داشته ایم. بیش از ۹۳ درصد از مصوبات اجرا شده است.
با توجه به پایش سال گذشته ۱۳۹ واحد به چرخه برگشتند.۶۹ واحد داریم که نیازمند نقدینگی هستند و فعالیت کمتری دارند.
قاسمی مدیر صنعت استان هرمزگان گفت:استان هرمزگان وارد فضای صنعتی شده است در مناطق محروم استان شهرکهای جدید و تخصصی ایجاد کرده ایم عمده مشکلات بحث گاز و برق است که مانعی برای توسعه است. در یک سال گذشته بیش از ۵۰۰ هکتار واگذاری داشته ایم. منتظر دریافت مجوز هستم.
صفاری مدیر عامل شهرک صنعتی استان قزوین نیز در خصوص مشکلات صنعتی این استان گفت:دو موضوع اصلی وجود دارد یکی زیر ساختها و دیگری صنایع کوچک. در حوزه برق مشکلاتی وجود داشت که حل شد و نواقص تا سال آینده حل خواهد شد.