همزمان با سومین روز هفته دولت، با حضور جواد اوجی وزیر نفت عملیات اجرایی فاز دوم طرح توسعه میدان مشترک یاران، طرح توسعه میدان مشترک بلال و طرح توسعه و نگهداشت میدان نرگسی آغاز شد.
قرارداد فاز دوم طرح توسعه میدان مشترک یاران ۱۰ ساله و طرف قرارداد آن شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیاست. ارزش این طرح ۲۲۷ میلیون دلار است و قرار است در طول مدت قرارداد ۳۹.۵ میلیون بشکه نفت اضافی از این میدان تولید شود.
طرح توسعه میدان مشترک بِلال با قراردادی به شرکت پتروپارس واگذار شده است. آغاز این پروژه با حفر چاه توصیفی-اکتشافی طرح توسعه میدان گازی بلال با ارزش ۲۸.۴ میلیون دلار خواهد بود، اما اعتبار اجرای کل طرح توسعه میدان بلال ۵۰۰ میلیون دلار است.
طرح توسعه و نگهداشت میدان نرگسی در قراردادی ۴۱ ماهه به شرکت دانا انرژی واگذار شده است. در این طرح قرار است روزانه ۶ هزار بشکه نفت در روز تولید شود. اجرای این طرح در طی ۲ سال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار درآمد زایی برای دولت خواهد داشت.
این سه طرح توسعهای از جمله طرحهای شرکت ملی نفت ایران بودند که امروز با حضور جواد اوجی وزیر نفت و محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خوزستان عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرحها دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و خلیلیان استاندار خوزستان نیز حضور داشتند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در آیین رسمی آغاز عملیات اجرایی طرحهایهای توسعهای وزارت نفت و افتتاح پروژههای مسئولیت اجتماعی همزمان با هفته دولت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت نفت ایران، ضمن گرامیداشت نام و یاد شهیدان والا مقام دولت گفت: ظرفیت تولید نفت خام مناطق نفتخیز جنوب تا پایان امسال به ۳ میلیون بشکه در روز میرسد و طی پنج سال آینده تولید روزانه ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در روز محقق خواهد شد.
علیرضا دانشی با بیان این که آینده روشنی در انتظار صنعت نفت ایران است، ادامه داد: افزون بر افزایش توان تولید، در زمینه مسئولیت اجتماعی اهواز و خوزستان نیز گامهای بزرگی انجام شده است.
او میگوید: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر تولید دانشبنیان، فعالیتهای پژوهش و فناوری بیش از سه برابر مدت مشابه گذشته شده که هدفگذاریهای بالاتری هم در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در مراسم بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای وزارت نفت در خوزستان گفت: از همه سرمایه گذاران دعوت میکنیم تا به کمک صنعت پتروشیمی بیایند، زیرا سرمایه گذاری در این حوزه هیچ ریسکی ندارد.
مرتضی شاهمیرزایی ادامه داد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۹۰ میلیون تن در سال رسیده است و ارزش فروش محصولات پتروشیمی کشور در سال گذشته ۲۵ میلیارد دلار بوده است.
او گفت: امسال پیشبینی میکنیم از محل صادرات محصولات پتروشیمی ۱۸ میلیارد دلار ارز برای کشور به دست آید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه محصولات زنجیره پروپیلن از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، ادامه داد: برای واردات برخی از محصولات مورد نیاز صنایع پتروشیمی ۵ میلیارد دلار ارز از کشور خارج میشود.
به گفته آقای شاه میرزایی، بیش از ۷۰ درصد از واردات مربوط به محصولات زنجیره پروپیلن است و به منظور تامین این محصول و کاهش وابستگی به خارج باید به توسعه طرحهای زینجره ارزش توجه ویژه کرده است.
او گفت: تامین پروپیلن برای طرحهای زنجیره ارزش یک چالش مهم صنعت پتروشیمی است تقاضا برای این ماده بسیار زیاد است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ظرفیت تولید پروپلین یک میلیون تن در سال است، اما میزان نیاز به این محصول بیشتر از ظرفیت اسمی تولید این محصول در کشور است.
مرتضی شاه میرزایی با بیان اینکه لازم است بر تامین پروپیلن و تولید محصولات آن تمرکز شود، گفت: در افق ۱۰ ساله صنعت پتروشمیی ۳۵ طرح تولید پروپیلن با ظرفیت اسمی ۱۳ میلیون تن در سال پیش یینی شده است.
او ادامه داد: با فرض رفع کمبود مجتمعهای تولیدی در افق ۱۴۱۲ ظرفیت تولید پروپیلن کشور به ۱۴ میلیون تن در سال و میزان مصرف آن ۱۱ میلیون تن در سال خواهد رسید.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، امروز واحد PDH بیدبلند خلیج فارس که کنار پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس اجرایی میشود یکی از طرحهایی است که ما را در این افق حرکت خواهد داد.
آقای شاه میرزایی گفت: پروپیلن به عنوان یکی از اصلیترین محصولات پتروشیمی و به عنوان خاویار صنعت پتروشیمی است و باید به تولید این محصول توجه ویژه داشت.