سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری آنگارا در کمین طیور و جوجه های گوشتی

سرپرست دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد نسبت به طیور آلوده به بیماری ویروسی آنگورا هشدار داد.

سید مختار رجایی فر با بیان اینکه بیماری آنگارا یک بیماری ویروسی و عفونی است، گفت: این بیماری به نام التهاب ویروسی کبد معروف است که بیشترین تلفات آن در جوجه‌های گوشتی تا ۸۰ درصد است.

او با اشاره به اینکه بیشترین حساسیت این بیماری ویروسی در جوجه‌های گوشتی در سنین ۳ الی ۸ هفتگی است، می گوید: کز کردگی و ژولیدگی پر‌ها جزء علائم عمومی این بیماری است.

سرپرست دامپزشکی استان با بیان اینکه شیوع و شدت این بیماری با تراکم طیور با گله‌ها ارتباط دارد، گفت: دوره پنهان این بیماری ۲۴ تا ۴۸ ساعت است و به محض اینکه این ویروس وارد یک فارم شود، کمتر از ۴۸ ساعت علائم و تلفات خودش را نشان می‌دهد.

به گفته رجایی فر، این بیماری ویروس بسیار مقاوم بوده، به طوریکه دمای ۶۰ درجه را تا یک ساعت تحمل می‌کند و در دمای ۱۰۰ درجه تا ۵ دقیقه دوام می‌آورد.

او علائم کالبد گشایی در جوجه‌های آلوده و تلف شده را آب آوردگی دور قلب، خون ریزی‌های در کبد و کلیه، تورم و ادرم در ریه عنوان کرد و گفت: برای پیشگری و کنترل این بیماری رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه کردن، ضد عفونی قبل و حین بعد از دوره جوجه ریزی، جلوگیری از ورود افراد متفرقه و خودرو‌ها در نمونه های گوشتی و تخم گذار ضرورت دارد.

رجایی فر با بیان اینکه واکسینه کردن گله‌های مادر گوشتی جز اولویت‌ها و برنامه‌های سازمان دامپزشکی است، ادامه داد: پرورش دهندگان طیور باید جوجه یک روزه خود را از مزارعی تهیه کنند که برعلیه این بیماری عملیات واکسینه کردن صورت گرفته باشد.

سرپرست دامپزشکی استان مهمترین عامل گسترش این ویروس را کود فارم‌ها و مکان‌های آلوده عنوان کرد و گفت: به پرورش دهندگان طیور توصیه می‌شود که بعد از پایان دوره جوجه ریزی و یا در صورتی که بیماری تشخیص داده شود به عقیم سازی کود مزارع خودشان اقدام کنند.

رجایی فر با بیان اینکه تاکنون این ویروس در استان شناسایی نشده است، می گوید: در روز‌های اخیر تنها در دو تا از فارم‌های شهرستان بهمئی تلفاتی وجود داشت که کارشناسان دامپزشکی به محل مورد نظر اعزام و نمونه‌های لازم اخذ و به مرکز تشخیص دامپزشکی کشور ارسال شد که هنوز صحت داشتن این بیماری تایید نشده است.

لازم به ذکر است که این بیماری برای اولین بار در کراچی پاکستان شناسایی شد که بعد از آن در جنوب شرق کشور کانون‌های این بیماری مشاهده شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.