سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌‌های ایران و مالی مطرح شد؛

آمادگی برگزاری نمایشگاه شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در باماکو

نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری مالی به ریاست وزرای خارجه دو کشور در باماکو برگزار شد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به دعوت عبدالله دیوپ وزیر خارجه جمهوری مالی به این کشور سفر کرده، در نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری مالی حضور یافت.

امیرعبداللهیان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در مالی گفت: بسیار خرسندم ۶ ماه بعد از توافق با همتای خود در خصوص سرعت بخشیدن و شتاب دادن به همکاری‌های همه جانبه بخش‌های خصوصی و دولتی و همکاری‌های متنوع در تمامی زمینه‌های علم و فناوری، صنعتی، تجاری، گردشگری، بهداشت و درمان و سایر موضوعات مورد توافق اتفاق نظر داشتیم که مکانیسم تشکیل کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور را مورد توافق و تایید قرار دهیم.

وی افزود: امروز شاهد برگزاری اولین نشست رسمی کمیسیون مشترک دو کشور در باماکو هستیم. اطمینان دارم برگزاری منظم و پیوسته نشست‌های کمیسیون مشترک و افزایش تبادل هیأت‌های فنی، اقتصادی و سیاسی بین دو کشور به توسعه و تعمیق همه جانبه همکاری‌های فیمابین منجر خواهد شد.

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: این کمیسیون را سازوکاری مناسب برای سازماندهی همکاری‌های اقتصادی با هدف افزایش سطح مبادلات تجاری دو کشور می‌دانیم. اراده عالی ایران همواره بر تداوم و توسعه روابط و همکاری‌های همه جانبه با کشور دوست و برادر مالی براساس منافع مشترک طرفین بنا شده است. روابط دو کشور متکی بر ارتباطات تاریخی، اصول دوستی و همکاری و منافع مشترک اقتصادی استوار است. این روابط می‌تواند از بنیانی محکم برخوردار باشد. حضور و فعالیت موسسات ایرانی از جمله مرکز درمانی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، کلینیک ایرانی و برخی مراکز آموزشی به مدت چندین دهه نشانه‌ای از اراده جدی تاریخی ایران برای ایفای نقش سازنده در برنامه توسعه انسانی و کمک به تقویت بخش بهداشت مالی و همکاری‌های دانشگاهی، علمی و فناوری است.

امیرعبداللهیان افزود: دولت آقای رئیسی با ملاحظه به روابط تاریخی و دوستانه با کشور مهم و تمدنی مالی اهتمام جدی برای توسعه روابط را در دستورکار قرار داده است. همکاران من در وزارت خارجه و سایر وزارتخانه‌های ایران و در بخش خصوصی برنامه جدی برای توسعه مناسبات با کشور مالی را در دستورکار خودشان قرار دادند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: خوشبختانه برخی از این ایده‌ها در ماه‌های گذشته و سال‌های پیش عملی شده، ولی امیدواریم با شیبی تند و جهشی جدی در هفته‌ها و ماه‌های آینده شاهد عملیاتی شدن ایده‌های متنوع در همکاری بخش‌های خصوصی و دولتی ایران و مالی باشیم. خوشبختانه روابط دو کشور دارای ظرفیت‌های فراوانی است که با توجه به ویژگی تکمیل کنندگی نیاز‌ها توسعه پیوند‌های موجود را در دستورکار مشترک ما قرار داده است. معتقدیم افق‌های روشنی پیش روی دو کشور در زمینه‌های تجاری و اقتصادی قرار داد و دو طرف باید تلاش کنیم از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنیم. مایلم سلام‌های گرمی رئیس جمهور کشور را به مقامات کشور دوست و برادر مالی و مردم خوب صمیمی و دوست داشتنی مالی ابلاغ کنم.

وزیر خارجه بیان کرد: اطمینان دارم امروز در ادامه این نشست هیأت‌های دو کشور دیدار‌ها و رایزنی‌های سازنده و رو به جلویی خواهند داشت. اطمینان دارم برای رفع برخی موانع موجود در توسعه همکاری‌های دو کشور با تمام ظرفیت مقامات دو کشور عمل خواهیم کرد و در نشست بعدی کمیسیون مشترک که ان‌شاءالله سال آینده در تهران برگزار خواهد شد شتاب و پیشرفت و عمق هر چه بیشتر روابط را هر چه بیشتر شاهد خواهیم بود.

وی تأکید کرد: ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های مختلف برای توسعه همکاری‌ها مورد توجه جدی است. ایران در ۴۳ سال گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی زمینه‌های عملی، فناوری و صنعتی و دفاعی و بهداشتی، پزشکی و درمانی و... امروز جزو حداقل پنج یا ۱۰ کشور جهان قرار دارد. موفقیت خودمان را با کمال صمیمیت در خدمت یکایک مردم در قاره زیبای آفریقا و به ویژه کشور دوست و برادر مالی قرار خواهیم داد. ایران اکنون برای انتقال علم و فناوری مرکز فناوری آفریقایی خود را به عنوان اولین شعبه در کشور کنیا قرار داده است. وزیر خارجه مالی تأکید کرد که ایران با رویکردی اعتقادی و انساندوستانه به جای ماهی دادن به دوستانش ماهیگیری را می‌آموزد. آمادگی داریم بزودی نمایشگاهی از شرکت‌های مهم دانش بنیان ایرانی در زمینه‌های تک در باماکو برگزار کنیم و شعبه دوم مرکز فناورانه را برای انتقال تکنولوژی در شهر باماکو با همکاری مقامات علمی و فناوری دولت مالی برگزار کنیم.

وی به اهدای یک میلیون دُز واکسن کووید- ۱۹ برکت به مالی نیز اشاره کرد.

وزیر خارجه مالی نیز در این نشست طی اظهاراتی ضمن خیرمقدم به حاضران خطاب به امیرعبداللهیان گفت: حضور شما بسیار حساب شده و نشانگر علاقه‌مندی عمیق مقامات ایرانی است. اینکه مالی را به عنوان اولین کشوری برای دیدار از آفریقا انتخاب کردید نشانگر ایران و آقای رئیسی و نظر به آفریقا و نشانگر دوستی با آفریقا براساس احترام متقابل است.

عبدالله دیوپ اظهار داشت: آقای رئیسی یک سیاست آفریقایی را دنبال می‌کند و تعهدی نسبت به آفریقا دارد. کشور‌های زیادی علاقه‌مند به آفریقا هستند، ولی به خاطر منافع خودشان، ولی انتخاب ایران متفاوت است. انتخاب ایران برای اهداف سیاسی و برتری جویانه نیست و به دنبال منافع آفریقایی هاست. امروز برگزاری اولین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و مالی راه را برای بسط مشارکت‌های فیمابین فراهم می‌کند.

وزیر خارجه مالی گفت: دنیا در حال تغییر و تحول است و ما دنبال ثبات و مبارزه با تروریسم و پیشگیری از افراط گرایی هستیم. افراط گرایی‌هایی که دو کشور با آن روبرو هستند. تروریسم در ابعادی که با آن مواجهیم برای اهدافی است که دیگران آن را ایجاد کرده‌اند و به دو کشور جنگ‌های نیابتی را تحمیل می‌کنند تا به اهداف خودشان برسند.

وی خاطرنشان کرد: دو کشور دارای منابع غنی هستند که با استفاده بهینه به رشد هر دو کشور منجر شود. می‌توانیم از نیرو‌های انسانی در چارچوب اهداف خود به نحو بهتری استفاده کنیم. باید در زمینه کشاورزی، صنعتی، انرژی، نفت و اقدام به همکاری کنیم. فعالان اقتصادی دو کشور باید بتوانند مشارکتی برد - برد داشته باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.