سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش خطر ابتلا به تب کریمه کنگو با ذبح دام بدون نظارت دامپزشکی

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی کرمان گفت: ذبح دام بدون نظارت بهداشتی، خطر ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی می‌ کند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان از نظارت بهداشتی دامپزشکی بر ذبح دام در کشتارگاه‌های استان بمنظور پیش گیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خبر داد.

 مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه یکی از عواملی که می‌تواند در افزایش شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو موثر باشد، کشتار غیرمجاز دام می‌باشد، گفت: کشتار غیرمجاز دام، عرضه گوشت بدون مهر و لیبل دامپزشکی و خارج از یخچال ممنوع بوده و لازم است شهروندان فرآورده‌های خام دامی موردنیاز را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.

وی با بیان اینکه گوشت می‌تواند منبعی بالقوه برای انتقال بیماری‌های مشترک باشد، تاکید کرد: خرید گوشت از مراکز غیرمجاز خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب کریمه کنگو را به دنبال دارد.

این مقام مسئول از افزایش نظارت‌های دامپزشکی به ویژه در سطح کشتارگاه‌ها بدین منظور خبر داد و بیان کرد: خوشبختانه در استان کرمان تمامی کشتارگاه‌های استان مجهز به پیش سرد کن بوده و تمامی لاشه‌های دام از پیش سرد کشتارگاه‌ها عبور می‌کنند و لذا با ذبح دام در محیط کشتارگاه و با نظارت بهداشتی دامپزشکی، خطر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به حداقل خواهد رسید.

دکتر قاضی زاده گفت: بازرسان بهداشتی دامپزشکی بمنظور پیش گیری از این بیماری بر انتقال و نگه داری لاشه‌ها به پیش سرد کن و نگهداری حداقل به مدت ۲۴ ساعت لاشه در پیش سردکن بصورت دقیق نظارت نموده و از خروج لاشه از کشتارگاه قبل از طی مرحله پیش سردکن جلوگیری می‌نمایند و همچنین نظارت می‌نمایند که حمل لاشه‌ها در شرایط بهداشتی و با زنجیره سرد انجام گردد.

 قاضی زاده اعلام کرد: در راستای پیش گیری از بیماری‌های دامی و نیز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از ابتدای سالجاری عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی بیش از ۱۲۴۰۰۰ راس دام توسط بازرسین بهداشتی دامپزشکی این مجموعه در کشتارگاه‌های دام استان صورت گرفته است.

وی افزود: نیرو‌های دامپزشکی از کشتار دام در حاشیه شهر و خارج از کشتارگاه جلوگیری نموده و افراد خاطی را به دادستان معرفی می‌نمایند.

مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان با اعلام شماره تلفن ۱۵۱۲ و شماره پیامک ۳۰۰۰۲۳۱۵۱۲ در سطح استان کرمان، از شهروندان محترم تقاضا نمود در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را سریعاً گزارش نمایند تا با متخلفین برابر ضوابط، برخورد قانونی صورت پذیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.