سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف سیگار، الکل و اضافه وزن سالانه ۴.۵ میلیون مرگ به همراه دارد

یافته‌های یکی از تحقیقات حال حاضر در حوزه سلامت نشان می‌دهند که سیگار در زنان و مردان عامل اصلی ابتلا به سرطان است.

دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن مطالعه‌ای را در مورد چگونگی نقش برخی عوامل در مرگ و میر ناشی از سرطان و مشکلات سلامتی در سطح جهان انجام داده‌اند و مشخص شده است که تقریباً نیمی از مرگ و میر‌های مرتبط با سرطان در سطح جهان ناشی از عوامل خطرزایی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، اضافه وزن و موارد دیگر است.

سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و داشتن شاخص توده بدنی (BMI) بالا از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان هستند.

بر اساس این مطالعه، این عوامل خطر، سالیانه باعث مرگ حدود ۴.۴۵ میلیون نفر بر اثر ابتلا به سرطان می‌شوند که این آمار برابر با ۴۴.۴ درصد از کل مرگ و میر‌های مرتبط با ابتلا به سرطان در سراسر جهان است. از این عوامل خطر در سال ۲۰۱۹ در زنان ۳۶.۳ درصد یا ۱.۵۸ میلیون نفر و در مردان ۵۰.۶ درصد یا ۲.۸۸ میلیون نفر بوده است.

دکتر کریستوفر موری، مدیر موسسه سنجش و ارزیابی سلامت (IHME) در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن و یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: این مطالعه نشان می‌دهد که سرطان همچنان یک چالش مهم بهداشت عمومی است که در سراسر جهان در حال افزایش است.

سیگار عامل اصلی ابتلا سرطان است

محققان می‌گویند سیگار کشیدن همچنان عامل اصلی سرطان در سراسر جهان است و یافته‌های ما می‌توانند به سیاست‌گذاران و دیگر محققان کمک کنند تا عوامل کلیدی را که می‌توانند در تلاش‌ها برای کاهش مرگ و میر و بیماری‌های ناشی از سرطان در سطح ملی و جهانی هدف قرار گیرند، شناسایی کنند.

این مطالعه جدید نشان داد که اکثریت قریب به اتفاق سرطان‌ها در سراسر جهان ناشی از عوامل رفتاری مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و خطرات رژیم غذایی هستند که عامل مرگ ۳.۷ میلیون نفر است. مشخص شد که عوامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان برای هر دو جنسیت، سیگار کشیدن و پس از آن مصرف الکل و BMI بالا است.

جزئیاتی از یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه سلامتی

این مطالعه از مطالعه بار جهانی بیماری‌ها، آسیب‌ها و عوامل خطر (GBD) در سال ۲۰۱۹ استفاده کرد تا بررسی کند که چگونه ۳۴ عامل خطر رفتاری، متابولیک، محیطی و شغلی بر مرگ‌ها و بیماری‌های ناشی از ۲۳ نوع سرطان در سال ۲۰۱۹ تاثیر گذاشته‌اند.

محققان دریافتند که برای هر دو جنسیت، علت اصلی مرگ ناشی از سرطان نای، نایژه و ریه است که ۳۶.۹ درصد از کل مرگ و میر‌های ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است. پس از آن سرطان روده بزرگ و رکتوم (۱۳.۳ درصد)، سرطان مری (۹.۷ درصد) و سرطان معده (۶.۶ درصد) در مردان و سرطان دهانه رحم (۱۷.۹ درصد)، سرطان روده بزرگ و رکتوم (۱۵.۸ درصد) و سرطان سینه (۱۱ درصد) در زنان قرار دارند. باید اشاره کرد که نتایج این مطالعه در مجله The Lancet منتشر شده است.

منبع: آی‌ای


بیشتر بخوانید


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.