خسرو شهیدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه گفت : یکی از این اقدامات تنظیم ۱۴۰۰ برنامه تاریخ شفاهی است که در آن خاطرات شفاهی والدین، همسران و نزدیکان شهدا و جانبازان را به شکل یک برنامه ضبط و ثبت کرده ایم.
وی اضافه کرد: طبق تفاهم نامهای که با صدا و سیما منعقد شده، تاکنون حدود ۵۰ قسمت از این برنامه در صدا و سیما پخش شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه بکارگیری پیام آوران ایثار و شهادت را از دیگر اقدامات انجام شده برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد و گفت: در استان کرمانشاه ۷۳ پیام آور آموزش دیده داریم که در مناسبتها و مراسمات اداری، دانش آموزی، دانشجویی و مردمی به بیان گوشههایی از زندگینامه شهدا و ایثارگران میپردازند.
وی اشارهای هم به اجرای طرح سپاس در استان داشت و افزود: در استان حدود ۳۳ هزار خانواده شهید، ایثارگر، جانباز و آزاده داریم که بنیاد شهید به تنهایی قادر به دیدار و سرکشی از همه این خانوادهها نیست، بنابراین قرار است در قالب طرحی با عنوان "سپاس" با همراهی دستگاههای اجرایی دیگر هرسال حداقل یک بار از هر کدام از این خانوادهها سرکشی داشته باشیم.
شهیدی با بیان اینکه در سالجاری باید از حدود ۳۰ هزار خانواده شهید، ایثارگر، جانباز و آزاده استان سرکشی صورت گیرد، گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۹ هزار سرکشی انجام شده و امیدواریم با همکاری سایر دستگاههای اجرایی این برنامه تکریم تا پایان سال تحقق پیدا کند.
وی خواستار مشارکت بیشتر دستگاههای اجرایی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شد و گفت: ۲۰ درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاههای اجرایی باید صرف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شود، لذا انتظار داریم که به این مسئله توجه داشته باشند و آن را اجرایی کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان به قانونی اجرا نشده در کرمانشاه در خصوص استفاده رایگان ایثارگران از خدمات شهری پرداخت و گفت: براساس قانون، ایثارگران باید از خدماتی همچون ترددهای درون شهری بصورت رایگان استفاده کنند که این مسئله تاکنون در چند شهر ایران اجرایی شده، اما در کرمانشاه هنوز اتفاق نیفتاده، لذا پیگیریهایی را از طریق شورای شهر و شهرداری داشتیم که به نتیجه نرسیده و اعلام کرده اند که به دلیل نداشتن زیرساختها و واگذاری حمل و نقل عمومی درون شهری کرمانشاه به بخش خصوصی این مسئله فعلا امکانپذیر نیست .