سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وفور گوشت در بازار و دستِ کوتاه مردم در خرید

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان گفت: در بازار گوشت قرمز و سفید کمبودی نداریم اما شرایط اقتصادی موجب شده که فروش به کمترین میزان برسد.

درحالی که قیمت گوشت قرمز و سفید با کاهش قدرت خرید مردم بازار را با رکود مواجه کرده است تولیدکنندگان نیز متحمل ضرر شده و از قیمت تمام شده این اقلام راضی نیستند.

 بازار گوشت قرمز و مرغ در اصفهان از جمله بازار‌هایی است که این روز‌ها با کمترین خرید مردم روبه‌رو شده است. این کاهش به ویژه در محلاتی که مولفه‌های اقتصادی پایینی دارند بیشتر به چشم می‌‎خورد تا جایی که برخی مردم حتی برای چند ماه هم اقدام به خرید کمترین میزان گوشت و مرغ نمی‌کنند.

در عین حال مغازه‌های فروش گوشت و مرغ در نقاط مرفه شهر ثبات نسبی در تعداد مشتریان خود دارند و مشکلی در فروش آن‌ها مشاهده نمی‌شود.حداکثر قیمت گوشت قرمز در استان اصفهان به ازای هر کیلو ۱۷۰ هزار تومان و حداکثر قیمت مرغ به ازای هر کیلو حدود ۶۰ هزار تومان است.

شرایط بد اقتصادی موجب کاهش توان خرید مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه شده است و برخی خانواده‌ها با درآمد اندک مجبور به کاهش مصرف گوشت قرمز و سفید در وعده‌های غذایی خود شده‌اند. با وجود تلاش برای ثبات قیمت‌ها در بازار، اما همین قیمت‌های مصوب نیز برای برخی دهک‌های جامعه قابل پرداخت نیست.

یکی از شهروندان ساکن در شمال شهر اصفهان در این باره می گوید: وضعیت الان به گونه‌ای است که بسیاری توان خرید گوشت گوسفند برای مصرف خانواده خود را ندارند و به همین دلیل به سایر گوشت‌ها همچون گوشت سفید و مرغ روی می‌آورند، اما قیمت آن هم به قدری زیاد است که برای برخی خانواده‌ها قابل پرداخت نیست. یک کارگر با این حقوق اندک چگونه می‌تواند چنین هزینه‌هایی را در هرماه بپردازد؟

یکی دیگر از شهروندان اصفهانی گفت: اینکه قیمت مرغ و گوشت در تمام فروشگاه‌ها مقدار تعیین شده و مشخصی دارد نکته مثبتی است، اما برخی خانواده‌های پرجمعیت و کم درآمد توانایی پرداخت همین مبالغ را هم ندارند و مسئولان باید به فکر آنان باشند.

گوشت قرمز و سفید به اندازه نیاز در تمام مراکز عرضه استان اصفهان وجود دارد و هیچگونه کمبودی در بازار مشاهده نمی‌‍شود، اما عدم توان خرید مردم موجب می‌شود که فروشندگان گوشت و مرغ، فروش مناسبی نداشته باشند. اگرچه فراوانی گوشت قرمز و سفید در بازار از افزایش قیمت آن‌ها جلوگیری می‌کند، اما عدم مدیریت صحیح مازاد این محصولات می‌تواند آسیب‌زا باشد.

هر چند راه‌اندازی سامانه رهتاب به یکسان بودن قیمت در تمام مراکز عرضه مرغ کمک شایانی کرده است، اما برخی فروشندگان این صنف معتقدند که این سامانه در افزایش قیمت مرغ تاثیر داشته و علی‌رغم حذف واسطه‌ها، دست دلالان بزرگتری را به بازار مرغ باز کرده است. آن‌ها معتقدند که پیش از سامانه رهتاب فضای رقابتی بیشتر بوده و مرغ با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف‌کنندگان می‌رسید. از این رو نظارت دقیق بر فرآیند‌های سامانه رهتاب امری ضروری است.

همچنین هزینه‌های تولید و نگهداری مرغ برای تولیدکنندگان باعث نارضایتی و متضرر شدن آن‌ها از نرخ‌های عرضه کنونی شده است. از آنجایی که کاهش تولید تاثیر به سزایی در افزایش قیمت‌ها در بازار مرغ دارد، این موضوع نیازمند توجه جدی است.

یکی از فروشندگان مرغ در اصفهان   اظهار داشت: مردم به علت ناتوانی در پرداخت برخی هزینه‌ها از خرید مرغ دوری می‌کنند و علی‌رغم وجود بار تعداد مشتریان ما افت پیدا کرده است؛ از طرفی عدم مدیریت صحیح باعث شده که تولیدکنندگان نیز ناراضی باشند و به علت هزینه بالای نگهداری و تولید با ضرر‌های مالی روبرو شوند.

او ادامه داد: اگر تولیدکنندگان به خاطر این شرایط تولید خود را کاهش دهند قطعا افزایش قیمت و نابه سامانی در بازار به وجود خواهد آمد.


کاهش ۳۰ درصدی خرید مرغ از بازار

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید استان اصفهان در ارتباط با قیمت مرغ در بازار اظهار داشت: در چند روز اخیر قیمت مرغ به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید، اما به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، قیمت‌ها افت پیدا کرد و روز شنبه نیز شاهد کاهش دو تا سه هزار تومانی قیمت مرغ هستیم؛ قیمت مرغ گاهی تا همین میزان افزایش می‌یابد، اما چون مردم قدرت خرید ندارند کاهش پیدا می‌کند.

محمدعلی فروغی با اشاره به کاهش خرید مرغ توسط مردم عنوان کرد: میزان خرید مردم نسبت به زمانی که قیمت‌ها کمتر بود به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

او در ارتباط با فراوانی مرغ مورد نیاز استان در مراکز عرضه تصریح کرد: از لحاظ تامین مرغ مشکلی در استان وجود ندارد و اگر بار توسط مرغدارن عرضه شود قیمت کاهش یافته و در صورت عدم عرضه قیمت مرغ بالا می‌رود.

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید استان اصفهان در ارتباط با تاثیر سامانه رهتاب در ثبات قیمت مرغ بیان کرد: همه فروشگاه‌ها و تعاونی‌های عرضه مرغ باید بار مورد نیاز خود را از سامانه رهتاب خریداری کنند و همه نرخ مشخصی دارند.

او با بیان اینکه در بسیاری از زمان‌ها سامانه رهتاب به یکنواخت بودن قیمت مرغ کمک کرده است، گفت: برخی شهرستان‌ها که سامانه رهتاب ندارند مرغ را با قیمت کمتری عرضه می‌کنند و برخی دیگر هم با وجود این سامانه باز هم قیمت‌های پایین‌تری دارند، اما نمی‌توان گفت که قیمت مرغ در اصفهان همیشه بالاتر از سایر استان‌ها است.

فروغی افزود: واسطه‌ای در عرضه مرغ وجود ندارد و با وجود سامانه رهتاب مرغ از مرغدار به کشتارگاه و از کشتارگاه به فروشنده می‌رسد.

او با اشاره به راهکار دولت برای افزایش قدرت خرید مردم از بازار مرغ تصریح کرد: تهیه کالابرگ و یارانه دولت می‌تواند به افزایش قدرت خرید مردم کمک کند و، چون این یارانه فقط مخصوص خرید مرغ است، صرف کالا‌های دیگر نمی‌شود و اگر طبق گفته مسئولان این طرح در شهریورماه اجرا شود شاید توان خرید مردم از بازار مرغ افزایش یابد.


در بازار گوشت قرمز نیز هیچ کمبودی احساس نمی‌شود و بار مورد نیاز استان تامین است، اما شرایط اقتصادی مردم موجب شده که در برخی محلات فروش گوشت به کمترین میزان خود برسد. علی‌رغم ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار، اما برخی توان پرداخت هزینه گوشت درجه یک را ندارند.

یکی از مسئولان شعب فروش گوشت  اظهار داشت: در محله‌های سطح بالای شهر تغییر محسوسی در تعداد مشتریان با افزایش یا کاهش قیمت گوشت رخ نمی‌دهد، اما در سایر نقاط شهر حتی افزایش کم قیمت گوشت با کاهش قدرت خرید مردم از تعداد مشتریان ما می‌کاهد. قیمت گوشت قرمز نسبت به درآمد مردم زیاد است، اما نسبت به بسیاری کالا‌های دیگر اینگونه نیست.

همانند بازار مرغ، شرایط در فروش گوشت قرمز نیز به گونه‌ای است که تولیدکننده و مصرف‌کننده هیچکدام راضی نیستند. تولیدکنندگان با توجه به هزینه‌های نگهداری و تولید دام سود چندانی از قیمت تمام شده گوشت دریافت نمی‌کنند و حتی برخی متحمل ضرر می‌شوند. تولیدکنندگان از افزایش هشت برابری قیمت نهاده‌های دامی خبر می‌دهند در حالی که قیمت گوشت چنین افزایشی نداشته است. اما از طرفی قدرت خرید مردم اجازه پرداخت همین مبالغ را نیز به آن‌ها نمی‌دهد.

یکی از فروشندگان گوشت قرمز گفت: همانند مردم که از قیمت بالای گوشت رضایت ندارند، فروشنده و تولیدکننده نیز راضی نیستند. اینکه یک دامدار بعد از یک سال پرورش دام و قبول هزینه‌های بسیار با کمترین سود و حتی مقداری ضرر محصول خود را عرضه می‌کند نشان از سو مدیریت در این بخش دارد.

عرضه و تقاضا قیمت گوشت در استان اصفهان را تعیین می‌کند

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز استان اصفهان  اظهار داشت: در حال حاضر بازار گوشت قرمز استان شرایط خوبی دارد و بار مورد نیاز بازار اصفهان تامین است؛ تمام مغازه‌داران گوشت مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند و گوشت در مراکز عرضه با اختلاف قیمت اندک به فروش می‌رسد که بستگی به نوع و کیفیت آن دارد.

اصغر پورباطنی در ارتباط با قیمت گوشت قرمز در بازار عنوان کرد: قیمت گوشت شناور است و بستگی به خرید قصاب‌ها و کیفیت گوشت دارد و از ۱۱۰ هزار تومان تا ۱۷۰ هزار تومان است، اما قدرت خرید مردم ضعیف بوده و به همین دلیل قیمت‌ها ثابت مانده است؛ گوشت بره درجه یک که روال مصرف مردم است قیمتی بین ۱۶۵ تا ۱۷۰ هزار تومان دارد.

او با اشاره به تاثیر واسطه‌ها بر قیمت گوشت بیان کرد: برخی فروشندگان ما به طور مستقیم بار مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند، اما بسیاری از آن‌ها با دلال و واسطه خرید خود را انجام می‌دهند و این بر قیمت گوشت تاثیرگذار است، اما حضور واسطه در عرضه گوشت اجتناب‌ناپذیر است.

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز استان اصفهان افزود: ما با حضور واسطه موافق نیستیم، اما بدون آن هم عرضه قابل انجام نیست؛ باید حد و مرزی برای واسطه مشخص باشد و تعیین این حدود وظیفه جهاد کشاورزی است.

او با بیان اینکه دامداران به خاطر قیمت بالای نهاده‌ها متضرر می‌شوند، گفت: رضایت تولیدکننده و مصرف‌کننده باهم میسر نیست چراکه دولت نمی‌تواند سوبسید بدهد و افزایش قیمت دام هم باعث افزایش قیمت گوشت و عدم توانایی خرید مردم می‌شود؛ برای رضایت دامدار باید قیمت دام بالا برود که در این صورت مردم متحمل ضرر می‌شوند.

پورباطنی در ارتباط با کنترل قیمت گوشت قرمز در بازار تصریح کرد: کنترل قیمت بستگی به عرضه و تقاضا دارد و این در استان اصفهان قابل انجام نیست چراکه دام سبک این استان از برخی مناطق دیگر مثل کردستان، ملایر، همدان و تبریزتامین می‌شود.

او ادامه داد: در صورت تامین بار مورد نیاز قیمت‌ها ثبات خواهند داشت، اما اگر عرضه و تقاضا متناسب نباشد اینگونه نخواهد بود.

درحالی که برخی اقشار جامعه به علت قدرت ضعیف اقتصادی قادر به خرید گوشت قرمز و سفید مورد نیاز خود نیستند و بازار در مقایسه با زمان‌های گذشته با رکود مواجه شده است، تولیدکنندگان و برخی فروشندگان نیز از قیمت تمام شده این اقلام رضایت ندارد و این به علت تحمیل برخی هزینه‌های دیگر مثل قیمت بالای تولید و نگهداری دام و طیور به این افراد است.

اگر تولیدکنندگان به همین علت تولید خود را کاهش دهند، تقاضا نسبت به عرضه افزایش یافته و بالا رفتن قیمت گوشت قرمز و سفید موجب متضرر شدن مردم می‌شود. از این رو ارائه راهکار‌های منطقی برای حمایت همزمان از تولیدکننده و مصرف‌کننده باید در دستور کار مسئولان مربوطه باشد. نباید اجازه داد که جنگ اقتصادی کنونی از راه‌های گوناگون موجب کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

منبع :تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.