سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرگرد مباشری:

وضعیت رانندگی و شرایط ترافیکی کشورمان زیبنده کشور اسلامی نیست

دهمین مرحله طرح تجلیل از رانندگان قانونمند با همت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز و مشارکت پلیس راهور مرکز استان فارس در بزرگراه رسول اعظم شیراز اجرا شد.  

کارشناس ارشد پلیس راهور مرکز استان فارس و اداره فرهنگ ترافیک، بسیاری از رفتار‌های ناهنجار رانندگان را ناشی از شخصیت درونی آنان دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از گره‌های شخصیتی افراد در حین رانندگی بازگشایی می‌شود و بوق زدن‌های متوالی، سرعت‌های غیرمجاز و عبور از روی خطوط و حرکات مارپیچ همگی نشأت گرفته از درون هر فرد است، که به اضطراب، خشم، وسواس و دگرآزاری او برمی گردد.

سرگرد عبدالعظیم مباشری گفت: ترافیک یک بحث ریشه‌ای است که باید از کودکی به آن پرداخته شود و لازم است از سنین مهدکودک، نونهالان را با مسئله ترافیک و قوانین رانندگی آشنا کرد.

او گفت: آموزش مفاهیم ترافیک باید از زمان مهدکودک تا زمان اخذ گواهینامه در برنامه آموزش دانش آموزان گنجانده شود تا ضمن آشنایی با مفاهیم ترافیک و رانندگی، قوانین برایشان درونی شود.

کارشناس ارشد پلیس راهور مرکز استان، فرهنگ سازی از سنین پایین را عامل توسعه یافتگی کشور‌های پیشرفته در این حوزه عنوان کرد و گفت: بسیاری از کشور‌های توسعه یافته با آموزش پیوسته قوانین از خردسالی تا نوجوانی موفق شده اند آمار تصادفات و کشته‌های ناشی از تصادفات رانندگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

مباشری گفت: وضعیت رانندگی و شرایط ترافیکی کشورمان زیبنده کشور اسلامی نیست و علی‌رغم وجود الگو‌های رفتاری خوب، از اهل بیت (ع) گرفته تا انسان‌های برجسته کنونی و با برخورداری از شبکه‌های مجازی و صدا و سیما، متاسفانه نتوانسته ایم مفاهیم اخلاقی را به درستی در میان جامعه گسترش دهیم.

این مقام انتظامی گفت: در طرح‌های قبلی تنها تجلیل از رانندگان قانونمند در دستور کار بود، اما امروز راننده متخلف را هم متوقف کردیم و به احترام همیاران مهربان ترافیک و طرح درحال اجرا، به تذکر شفاهی و آموزش و آگاهی بخشی بسنده کردیم.

سرگرد مباشری گفت: قرار گرفتن راننده متخلف و راننده قانونمند در کنار یکدیگر در طرح تجلیل، فرصتی است تا راننده متخلف به تخلف خود بیندیشد.

سیروس پاک فطرت عضو هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز گفت: اخذ گواهینامه رانندگی، راننده را متعهد می‌کند که ضمن رعایت قوانین، موارد موجود در آیین نامه رانندگی را در عمل اجرا کند.

او گفت: وظیفه هر راننده‌ای است تا قبل از رانندگی از سلامت خودرو و سلامت جسمی و روحی خود مطمئن باشد تا رانندگی با آرامش خاطر داشته باشد.

پاک فطرت به چهار ویژگی مدنظر در این طرح اشاره  و گفت: ملاک‌های انتخاب رانندگان قانون‌مند عدم صحبت با تلفن همراه حین رانندگی،  رانندگی بین خطوط،  بستن کمربند ایمنی و رعایت فاصله با خودروی جلویی است.

او تاکید کرد که رسالت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز، فرهنگ سازی در جامعه است و از رانندگان می‌خواهیم در هر شرایطی تابع قوانین و اصول رانندگی باشند.

سیروس پاک فطرت گفت: ما از نظر اخلاقی و قانونی ملزم به رعایت قوانین هستیم چرا که مردم شیراز را پیشگام در رعایت اصول اخلاقی و قوانین و اجرای طرح‌های نو هستند.

او گفت: رانندگان قانونمندی که در این طرح به دستور پلیس متوقف می‌شوند ابتدا با نگرانی از خودرو خود پیاده می‌شوند، اما پس از اهدای تندیس و هدیه و تقدیر از آن‌ها توسط مجمع خیرین و پلیس، با آرامش و نگاهی تحسین آمیز به خودرو بازمی گردند.

عضو هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز از رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما خواست به منظور احیای فرهنگ ترافیک با مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز همکاری داشته باشند.

پاک فطرت گفت: با برنامه ریزی و تولید محتوای مناسب می‌توان از این طرح حمایت کرد تا ضمن توسعه فرهنگ، شاهد آرامش و امنیت روانی بیشتر در سطح شهر و در میان شهروندان شیرازی باشیم.

در این برنامه افرادی که به عنوان راننده قانون مدار تجلیل شدند، و از این اقدام و طرح فرهنگی مجمع خیرین در کنار پلیس بسیار شگفت زده و اظهار داشتند خرسندیم که در بحث رانندگی و ارتقا فرهنگ ترافیک از تشویق به جای تنبیه استفاده میشود

غلامرضا تجلی مسئول همیاران مهربان ترافیک هدف از حضور همیاران ترافیک در سطح شهر را یادآوری قوانین و علائم فراموش شده رانندگی عنوان کرد و افزود: همیاران مهربان ترافیک از اقشار مختلف جامعه اعم از جوانان، دانشجویان، کارمندان، کاسب، بازنشسته ها، و ... هستند که بدون دریافت دستمزد و چشمداشت با اخلاص و دلسوزی در راستای فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگ ترافیک گام بر می‌دارند.

او با تاکید بر این که همیاران مهربان ترافیک اجرای قانون نمی‌کنند گفت: با یادآور شدن فرهنگ فراموش شده ترافیک در سطح شیراز بتوانیم این شهر فرهنگی را به عنوان شهری قانونمند در حوزه راهنمایی و رانندگی در کشور معرفی کنیم.

تجلی گفت: از شهروندان دعوت میشود در طرح همیاران مهربان ترافیک مشارکت کنند و بخشی از وقت خود را در این طرح ارزشمند برای ارتقا فرهنگ ترافیک شهرمان نذر کنند، شهروندان گرامی می‌توانند برای نام نویسی و کسب اطلاع بیشتر به شماره تماس ۳۲۳۴۱۴۳۷، ۳۲۳۶۰۸۳۷ تماس حاصل کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.