عباس رضائیانزاده در نشست خبری از اصحاب رسانه به پاس همکاری با حوزه سلامت به ویژه در بحران کروناویروس و پویش های حوزه بهداشت قدردانی کرد.
او در ادامه گفت: معاونت بهداشت دانشگاه با تحت پوشش قرار دادن چهار میلیون و ۴۹۵ هزار و ۲۸۷ نفر از جمعیت استان فارس، رسالت خطیری را در ارتقای سلامت هم استانیها به عهده دارد که به پشتوانه ساختار ظرفیت ها، توانمندیها و نیروهای متعهد خود، خدمات بهداشتی را تا دورافتادهترین نقاط استان گسترش داده است.
رضائیان زاده، از مجموع جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سه میلیون و ۲۵۸ هزار و ۴۲۱ نفر را شهرنشین، یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶ هزار و ۸۹۶ نفر را نیز عشایر اعلام کرد.
او گفت: معاونت بهداشت دانشگاه با در اختیار داشتن ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بعداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، هشت مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، نیاز جمعیت تحت پوشش به خدمات بهداشتی را تامین میکند.
معاون بهداشت دانشگاه از جمله استراتژیهای حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه را ارتقای سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش؛ توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت؛ توانمندسازی جامعه برای خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم؛ مدیریت خطر بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا عنوان کرد.
به گفته این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از ابتدای آغاز واکسیناسیون علیه کروناویروس تاکنون، ۹۳ و ۸۵ صدم درصد جمعیت هدف استان دُز نخست واکسن، ۸۷ و ۹۳ صدم درصد دُز دوم، ۴۹ و ۶۷ صدم درصد دُز سوم و ۲ و ۷۸ صدم درصد نیز دُز یادآور واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
او یکی از زیرساختهای دستیابی به این سطح پوشش را اجرای طرح «هر محله، یک پایگاه واکسیناسیون» در راستای دسترسی سریعتر مردم به مراکز واکسیناسیون عنوان کرد که با بهره مندی از شبکه بهداشتی استان صورت گرفته است.
دکتر رضائیان زاده همچنین بهره برداری از ۱۱ مرکز ارائه خدمات بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ میلیارد ریال، جذب ۴۶۶ نفر نیرو در رشتههای بهداشتی از طریق آزمون استخدامی و جذب ۵۰ بهورز جدید از طریق برگزاری آزمون و مصاحبه تخصصی را از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه طی یک سال گذشته برشمرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از شهریور پارسال، از ۴۲۹ هزار و ۱۳۷ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بازدید شده است که در این بازدیدها که با هدف تامین سلامت عمومی جامعه به صورت شبانه روزی در حال انجام است، ۸۹۱ مرکز متخلف و ۹۲ واحد متخلف عرضه قلیان شناسایی و تعطیل شد.
او در بخش دیگری به راه اندازی سامانه الکترونیکی تجویز و توزیع شیر مصنوعی در تمامی شبکههای بهداشت و درمان استان به عنوان گامی در راستای سلامت نوزادان اشاره کرد و گفت: همچنین با پیگیریهای انجام شده، ۲۷ مرکز غربالگری سنجش شنوایی نوزادان در استان فارس فعال شده است و نوزادان در بدو تولد از لحاظ سلامت شنوایی بررسی میشوند.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه در حال خاضر نیز پیاده سازی اهداف جوانی جمعیت، با جدیت در این معاونت دنبال میشود که در همین راستا، ضمن تشکیل قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت و برگزاری هفتگی نشستهای این قرارگاه با حضور رئیس دانشگاه، زیرکمیتههای تخصصی نیز در حوزههای مختلف تشکیل شده است.
رضائیان زاده در ادامه به برنامه آهن یاری دانش آموزان با محوریت مراکز خدمات جامع سلامت با توزیع یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۸۰۷ قرص آهن برای ۷۴ درصد از دانش آموزان دختر مدارس متوسطه دوم اشاره کرد.
او همچنین با بیان دستاوردهای مثبت اجرای طرح سنجش فشارخون در فارس به عنوان یکی دیگر از محورهای فعالیت این معاونت، از شناسایی ۲۹ هزار و ۲۳۶ بیمار جدید مبتلا به فشارخون بالا در طول برگزاری این پویش خبر داد که تاکنون از بیماری خود اطلاعی نداشتند؛ همچنین ۸۲۰ هزار و ۵۶ نفر از نظر ابتلا به دیابت در این پویش غربالگری شدند که از این تعداد ۴۰ هزار نفر در مرحله پیش دیابت (پره دبابت) و هشت هزار و ۹۷۰ نفر نیز مبتلا به دیابت شناسایی شده اند.
این مقام مسئول گفت: برای هفته دولت ۲۰ پروژه بهداشتی در سطح فارس داریم که شامل مرکز جامع خدمات سلامت و پایگاههای سلامت است.
او گفت: در زمینه بهداشت محیط بعد از سالها فعالیت در مردادماه موفق به اخذ گواهی ایمنی اب شیراز شدیم، ۴ شهر در ایران موفق به دریافت این گواهی شدند و آب آشامیدنی شیراز از نخستین مرحله تا پایان تست میشود و کاملا آب استاندارد و سالمی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین در خصوص کشت سبزیجات و برنج با فاضلاب در حاشیه شهر شیراز و برخی از شهرستانها گفت: تمامی موارد با ۸ هکتار کشت برنج که اول این هفته تخریب شد امحا شده و اکنون سطح زیر کشت فاضلاب نداریم همچنین به طور جدی زمینهای کشت با فاضلاب مانیتور میشود تا اگر مجدد شروع شد تخریب شود.