سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمادگی ناتو برای ارسال نیرو درپی افزایش تنش‌های صربستان و کوزوو

دبیرکل ناتو اعلام کرد این ائتلاف در صورت تشدید تنش‌های صربستان و کوزوو، نیرو‌های حافظ صلح خود را در کوزوو افزایش خواهد داد.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو چهارشنبه ۱۷ اوت ۲۰۲۲ (۲۶ مرداد) کنفرانس خبری مشترک با «آلبین کورتی» نخست‌وزیر کوزوو و همچنین کنفرانس دیگری با «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان در مقر ناتو در بروکسل، پایتخت بلژیک برگزار کرد.

به گزارش رویترز، دبیرکل ناتو پس از این کنفرانس خبری، در آستانه مذاکرات با تسهیل اتحادیه اروپا بین همسایگان غرب بالکان، گفت در صورت تشدید تنش‌ها با صربستان، نیرو‌های حافظ صلح خود را در کوزوو افزایش خواهد داد.

ینس استولتنبرگ گفت: «ما اکنون یک مأموریت مهم داریم، مأموریت ما حضور نظامی با نزدیک به ۴ هزار سرباز در کوزوو است.»

دبیرکل ناتو با بیان این‌که «ناتو در صورت نیاز، نیرو‌های خود را جابه‌جا و در جا‌هایی که نیاز است مستقر خواهد کرد»، گفت: «ما حضور خود را افزایش خواهیم داد. ما در حال حاضر حضور در شمال را افزایش داده‌ایم و آماده انجام کار‌های بیشتر هستیم.»

تنش‌ها بین صربستان و کوزوو در ماه جاری میلادی زمانی شعله‌ور شد که پریشتینا (پایتخت جمهوری تازه استقلال یافته کوزوو) اعلام کرد که صرب‌های ساکن شمال را که مورد حمایت بلگراد هستند و نهاد‌های کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسند، ملزم می‌کند تا از پلاک‌های خودرو‌های صادر شده در پایتخت کوزوو استفاده کنند.

اوضاع پس از آن آرام شد که «آلبین کورتی» نخست‌وزیر کوزوو، تحت فشار آمریکا و اتحادیه اروپا، با به تعویق انداختن قانون شماره‌گذاری تا ۱ سپتامبر موافقت کرد و نیرو‌های حافظ صلح ناتو بر برداشتن موانع راه‌اندازی شده توسط صرب‌ها نظارت کردند.

با این حال «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان در کنفرانس خبری در ناتو گفت که مذاکرات با نخست‌وزیر کوزوو در روز پنجشنبه، که توسط اتحادیه اروپا تسهیل خواهد شد، دشوار خواهد بود، زیرا دو طرف تقریباً در همه چیز با هم اختلاف نظر دارند.

کورتی که پس از این با استولتنبرگ ملاقات کرد، بر عزم کوزوو برای عضویت در ناتو تأکید کرد.

وی با ربط دادن مشکلات به نفوذ روسیه به خبرنگاران گفت: «تهدیدها، خطرات و چالش‌هایی که ناتو در فضای امنیتی کنونی با آن مواجه است، برای کشور ما نیز احساس می‌شود. نهاد‌ها و شهروندان کوزوو در شرایط کنونی دلایلی دارند که نسبت به رویکرد مخرب همسایه شمالی ما در قبال کوزوو و به طور کلی منطقه تحت برنامه مضر روسیه برای اروپا و بالکان هوشیار باشند.»

کوزوو در سال ۲۰۰۸ تقریباً پس از یک دهه درگیری‌های نظامی علیه حکومت بلگراد، از صربستان جدا شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.