سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نیرو مطرح کرد:

مصرف برق نسبت به سال گذشته در ساعات پیک افزایش یافت

علی اکبر محرابیان گفت: میزان متوسط مصرف برق امسال در بین همگان افزایش پیدا کرده است.

نشست خبری وزیر نیرو به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار در این وزارتخانه برگزار شد. علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، در ابتدای این رویداد ضمن تبریک روز خبرنگار نکاتی را به عنوان گزارش عملکرد وزارت نیرو مطرح کردند.

محرابیان گفت: همانطور که می‌دانید در حال حاضر در پیک مصرف برق قرار داریم. سال گذشته را به گونه ای پشت سر گذاشته ایم که ۱۵ هزار مگاوات ناترازی تولید داشته ایم. بهتر است بدانید سالانه ۴.۵ درصد میزان افزایش تقاضای برق داریم. در حالی که اگر اقدامات درستی  انجام نمی‌شد این ناترازی به ۲۰ هزار مگاوات می‌رسید و مشکلات چندین برابر می شد.

وزیر نیرو می‌گوید: سال گذشته شاهد خاموشی های وسیعی بودیم که مشکلات زیادی را برای زندگی مردم به وجود آورد. امروزه وابستگی زندگی همه افراد به برق بسیار فراوان شده است. در همین امروز متوسط دمای کشور ۳۸ درجه سانتی گراد است که در سال گذشته حدود یک و نیم درجه دمای کمتر بود.

او گقت: به ازای هر درجه باید ۱۵۰۰ مگاوات اضافه کرد. در برخی از نقاط کشور حدود ۴ تا ۵ درجه افزایش درجه داشته ایم. البته در برخی از شهرها عدد ۵۴ درجه ثبت شده که رکورد محسوب می‌شود و مجموعا تابستان گرمی را داشته ایم.

محرابیان گفت: اگر متوسط سال های مختلف کشور را بسنجیم ما سالانه ۴.۵ درصد رشد مصرف انرژی داشته ایم اما امسال با وجود صرفه جویی های مردم این میزان به ۴.۸ درصد رسیده است. البته این مسئله به معنای رشد اشتغال در کشور نیز هست و اگر ناشی از مصرف خانگی باشد باز هم نکته مثبتی خواهد بود.

محرابیان ادامه داد همکاران صنعت برق ما امسال در در دو جبهه فعال بودهد که مورد اول تامین برق در شرایط تابستان و بحث دوم موضوع سیل بود. در سیل ۲۱ استان کشور درگیر سیل شد و همانژور که میدانید در حوادث طبیعی، بخش آسیب پذیر برق است و باید بتوان برق پایدار را تامین کنید. البته در برخی از نقاط مثل فیروزکوه قطعی گسترده داشتیم که امکان اتصال برق به دلیل سیل و خطرات برگرفتگی وجود نداشت‌.

محرابیان به برنامه صد اقدامه وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: مهمترین محور ها در این برنامه، افزایش ظرفیت تولید برق کشور بود که بتوانیم در طول یکسال ظرفیت تولید برق کشور را ۶ هزار مگاوات افزایش دهیم.

متوسط این میزان در دولت های یازدهم و دوازهم ۲ هزار و ۶۷ مگاوات بود. از ۶ هزار مگاواتی که گفته شد، حدودا ۵ هزار مگاوات مربوط به راه اندازی نیروگاه جدید بود و هزار مگاوات هم استفاده از فناوری های نوین و بروز رسانی نیروگاه های موجود با استفاده از شرکت های دانش بنیان بود.

وزیر نیرو اشاره کرد که در حال حاضر ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات از میزان وعده داده شده به بهره برداری رسیده و ۱۸۰۰ باقی مانده هم منتظر برخی از اقدامات دیگر و نیازمند تامین نیروی گاز است. امیدواریم در پایان دوره این ۶ هزار مگاوات تحویل داده شود.

محور دوم عملیات ما این بود که از ظرفیت نیروگاه های موجود حداکثر استفاده را ببریم. به دلایل مختلفی مثل عدم تامین قطعات و تعمیرات نامناسب این امکان فراهم نبود. به همین خاطر نیروگاه ها را فهرست کردیم و برای انها برنامه ریزی کردیم که چه زمانی تعمیر شوند که تا اردیبهشت کل توان صنعت برق در اختیار مردم قرار بگیرد.

اعتماد به شرکت‌های ایرانی برای تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها

وزیر نیرو ادامه داد: بسیاری از این نیروگاه‌ها بودند که از مدار تولید خارج شده بودند؛ نه به این خاطر که فرسوده بودند بلکه این موضوع به دلیل عدم وجود قطعات، عدم انجام تعمیرات و مشکلاتی بوده که فکر می‌کردند شرکت‌های ایرانی نمی‌توانند آنهارا را تامین کنند. به همین ترتیب تعمیرات و نگهداری نیروگاه‌ها جزو محور‌های است که کمک می‌کند از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

نکته مهم دیگر این است که ما در صنعت برق با دو مسئله ظرفیت تولید و ظرفیت انتقال روبرو هستیم. متاسفانه عمر بخشی از شبکه ظرفیت انتقال ما زیاد است و از طرفی خشی از شبکه هم تکمیل نیست به عنوان مثال سال گذشته نیروگاهی داشتیم که میتوانست تولید کند، اما چون ظرفیت خطوط انتقال کامل نبود، حبس تولید داشت. به همین دلیل برخی از طرح‌ها در حوزه خط انتقال به عنوان طرح‌های اضطراری در نظر گرفته شد اگرچه هنوز جای پیشرفت وجود دارد.

صرفه جویی ۳۰ و ۴۰ درصدی ادارات و بخش خانگی

محرابیان در ادامه راجع به مدیریت مصرف به عنوان محور دیگر اقدامات وزارت نیرو صحبت کرد و گفت: ما باید با میزان برقی که داریم باید بالاترین سطح رضایت و بالاترین سطح تولید را به دست بیاوریم. برای این موضوع برنامه ریزی کردیم و طبق برنامه در بخش خانگی هیچگونه خاموشی صورت نگرفت، زیرا رضایت مردم برای ما شرط است.

در کنار بخش خانگی ادارات را هم داشتیم و بررسی کردیم که اگر از ظرفیت‌های ممکن استفاده کنیم میتوانیم بیش از ۳۰ درصد صرفه جویی کنیم. یکی از اصول این بود که ساعت کاری را تغییر دادیم.

علاوه بر این موضوع در ادارات مولد‌های برق داشتیم و داریم که از آن استفاده نمی‌شود و رها شده است. با این وجود امروز نسبت به سال گذشته در ادارات ۳۰ درصد صرفه جویی برق شده است.

در بخش خانگی هرچند سیاست ما عدم قطع برق بوده که تا الان هم موفقیت آمیز بوده، حدود ۴۰ درصد مصرف کنندگان نسبت سال گذشته صرفه جویی کرده اند که معادل حدود ۱۱ میلیون مشترک می‌شود. متوسط پاداش مصرف این مشترکان تا تیر ماه ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.

محدودیت و خاموشی فقط برای شهرک‌های صنعتی

محرابیان در خصوص خاموشی‌هایی که برای واحد‌های تولیدی اعمال شد گفت: ما در کشور ۶۳۰ هزار واحد تولیدی و تولید صنفی داریم. از این تعداد، ۵۸۰ هزار واحد روی فیدر‌های خانگی برق دریافت می‌کنند. به این معنی که برای این واحد‌ها هم قعطی برق وجود نداشته است.

اما برای حدود ۵۰ هزار واحد تولیدی ما که واحد‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی هستند برنامه‌ای چیده شد تا روز‌های تعطیلی بین شهرک‌ها توزیع شود و در این روز‌ها محدودیتی ۱۲ ساعت در شبانه روز برای فعالیت آن‌ها اعمال شود. البته در برخی نقاط لازم بود که حداقل تامین نگه داشته شود تا لطمه‌ای به تولید وارد نشود.

برای صنایع انرژی بر که حدود ۴۰۰ واحد هستند و ۳۰، ۴۰ مورد از آن‌ها مصرف انرژی قابل توجهی دارند، طبق الگویی که خودشان تعیین کردند تامین برق کردیم.

محرابیان دیپلماسی انرژی را یکی از سیاست های دولت در توسعه دیپلماسی انرژی با کشور های همجوار و کشور هایی دانست که امکان مبادلات انرژی با آنها وجود داشته است.

او گفت: در طول این یکسال اقدامات خوبی با کشور های همسایه برای استفاده از ظرفیت های ما انجام شده و منظور از این اتصال، مبادله است. در برخی اوقات برق وارد می‌کنیم و در زمان های دیگر برق تحویل می دهیم. این تراز در حالت فعلی شرایط خوبی دارد و تقریبا ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد وارادات است. استفاده از این ظرفیت یک فرصت بسیار خوب برای صنعت کشور است.


کاهش ۱۷ درصدی بارش ها در مقایسه با شرایط عادی

محرابیان گفت :علاوه بر اینکه ما در اقلیم خشک و نیمه خشک زندگی می‌کنیم، شرایط نامتوازنی هم در بارش کشور وجود دارد. در چنین شرایطی باید مدیریت منابع را به گونه ای پیگیری کرد که این عدم توازن مدیریت شود.

نقاطی در کشور داریم که متوسط بارش آنها در بهترین حالت ۵۰ میلیمتر است و نقاطی هم داریم که میزان بارش آنها به یک هزار و ۳۰۰ میلی متر می‌رسد. در شرایط عادی متوسط بارش ها در کشور ۲۵۰ میلی متر است. در سال جاری این میزان به ۲۰۲ میلی متر رسیده که کاهش ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد. پیش از انقلاب سرانه آب تجدیدپذیر هر ایرانی حدود ۶۵۰۰ متر مکعب بوده و این رقم اکنون به ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده که کاهش بارش ها و رشد جمعیت را می‌توان از دلایل آن برشمرد.

او گفت: در وزارت نیرو برای مسئله آب دو محور را دنبال می‌کنیم که اولین محور مدیریت مصرف و افزایش بهره وری آب و محور دوم طرح های توسعه و تکمیل طرح های نیمه تمام است که بتوان آب بیشتری را در بخش کشاورزی بخش صنعتی و بهداشت و شرب تامین کنیم. البته بیشترین مصرف (حدود ۹۰ درصد) آب تجدیدپذیر در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد.

به گفته وزیر نیرو، گر ۵ درصد بهره‌وری در بخش کشاورزی افزایش پیدا کند، می‌توان ۵ میلیارد متر کعب در مصرف آب صرفه جویی کرد و آن را در بخش ها و صنایع دیگر استفاده کرد.

برچسب ها: وزارت نیرو ، مصرف برق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.