محمد جواد سیاح پور دبیر انجمن میراث پریشان و مدیر پایگاه پژوهش و اطلاع رسانی تالاب بین المللی پریشان گفت: بر اساس مطالعات دانشگاه تهران، نیاز آبی تالاب پریشان برای احیای آن حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است که بدون شک تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی، مدیریت آب در بخش کشاورزی است.
او گفت: در این منطقه سالانه ۴۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می شود که برای احیای تالاب این میزان باید ۵۰ درصد کاهش یابد.
مدیر پایگاه پژوهش و اطلاع رسانی تالاب بین المللی پریشان با بیان اینکه بر اساس بررسی صورت گرفته، بستر خشک تالاب حاوی مقادیر زیادی گوگرد است، گفت: خشکی تالاب و وجود گوگرد در بستر تالاب و از بین رفتن پوشش گیاهی آن به دلیل چرای بیش از حد و غیرمجاز دامها، باعث شده که با وزش کمترین میزان باد، جابجایی ریزگردهای حاوی گوگرد اتفاق افتاده و زنگ خطر شیوع بیماریهای تنفسی ساکنان محلی و مردم شهر کازرون به صدا در آمده است.
دبیر انجمن میراث پریشان با اشاره به ایجاد فروچالهها و فرونشست در سطح بستر و اطراف تالاب پریشان گفت: مشاهده فرو چالهها در بستر تالاب پریشان، زنگ هشداری دیگر برای همگان است که بستر اسفنجی کف پریشان خالی از آب شده و این منطقه هر لحظه آماده فرو رفتن است و این فرورفتگی میتواند در میان منزل مسکونی و دامداری ها باشد و این فرورفتگی در هرجایی از منطقه باشد قابل جبران نخواهد بود.
او گفت: مسئولان مرتبط به جای ایجاد اشتغال برای ساکنان یا تبلیغ کشت جایگزین کم آب بر و جلوگیری از کشت محصولاتی همچون ذرت و پر کردن چاههای غیرمجاز اطراف دریاچه و برخورد با متخلفان انتقال آب خارج از کروکی، انتقال آب از سد نرگسی به تالاب پریشان را فرشته نجات میدانند.
سیاح پور با بیان این که بر اساس مطالعات انجام شده طرح انتقال آب، فرشته نجات تالاب پریشان نیست، گفت: تا زمانی که کشاورزان به کشاورزی خود به همان رویه قبلی ادامه دهند و به امید پر شدن دریاچه با آب سد نرگسی، به دنبال توسعه کشاورزی خود هستند، با کمبود آب برای احیا تالاب مواجه هستیم.