مجید رحمانی معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: این استان به عنوان پایلوت تولید مرغ سایز در کشور انتخاب شده و باید در رابطه با اهمیت آن به نحو مقتضی اطلاع رسانی کرد.
رحمانی افزود: تولید و استفاده از مرغ سایز در کشور علاوه بر مزایای اقتصادی در واحدهای تولیدکننده و استفاده بهینه از امکانات، برای سلامت مصرف کنندگان مفید است.
وی اضافه کرد: وزن استاندارد لاشه مرغ باید بین یک هزار و ۶۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ کیلوگرم باشد.
رحمانی گفت: ضریب تبدیل خوراک طیور در ایران به نسبت کشورهای پیشرو از بهره وری مناسبی برخوردار نیست و تولید با وزن بالا سبب شده تا اقبالی برای صادرات این محصول وجود نداشته باشد.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: ایران در رتبه هفتم تا دهم تولید گوشت مرغ جهان قرار گرفته است و در جهان ۹۵درصد مرغ تولید شده لاشهای به وزن یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزارو ۴۰۹ کیلوگرم دارد که در وزن یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم کشتار میشود.
به گفته وی، با افزایش سن مرغ، وزن مرغ بالا رفته و در نتیجه پروتئین آن کاهش مییابد، این درحالی است که کشتار مرغ در سن ۴۰ روز میزان پروتئین گوشت را ۴۷ درصد و در ۶۰ روز این مقدار را با کاهش بسیار محسوسی همراه میسازد.
رحمانی افزود: افزایش سن مرغ و کشتار آن در سن بالا به افزایش چربیهای مضر گوشت منجر شده و برای سلامت انسان مضر است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: تولید و مصرف مرغ سایز یکی از ضرورتهای امروز جامعه است که در این راستا باید رسانههای تصویری و مکتوب نسبت به این مهم فرهنگ سازی کنند.