رسول منتجب نیا در گفتوگویی، درباره مذاکرات اخیر هستهای اظهار کرد: در هر کشوری از جمله ایران دیدگاههای متفاوت و متضادی درباره مسائل مختلف وجود دارد که نه تنها این مساله طبیعی بوده، بلکه مفید هم هست، اختلاف نظرها یک فرصت است. تضارب آرا، موجب اتخاذ تصمیم مطلوب میشود. اساسا ممکن نیست در یک کشور یک دیدگاه حاکم باشد و هیچ شخصی نظر مخالف نداشته باشد.
وی ادامه داد: با این حال اصل توجه به منافع ملی یا مصالح عمومی همواره باید مدنظر صاحب نظران باشد و هم درباره آن اجماع داشته باشند. منافع ملی فراتر از هر سلیقه، گرایش سیاسی، مذهبی و حتی فراتر از نظام سیاسی بوده و به کشور و مردم تعلق دارد، بنابراین این اصل همواره در اظهارنظرها و تصمیم سازیها باید ملاک باشد. البته قبل از هر تصمیم سازی باید همه دیدگاههای خود درباره آن موضوع را مطرح کنند و مسئولان هم خود را عقل کل ندانند و به نقدها توجه کنند تا پس از تضارب آرا یک تصمیم واحد گرفته شود. رعایت این اصل درباره موضوعات مهمی مثل برجام ضرورت بیشتری دارد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه تامین منافع طرفین، شرط اصلی شکل گیری یک مذاکره برد- برد است، تصریح کرد: در یک مذاکره اگر یک طرف حاضر نباشد مواضع اولیه خود را تغییر دهد، مذاکره برد-برد شکل نخواهد گرفت پس طرفین باید از مواضع اولیه خود کمی کوتاه بیایند تا مذاکره به نتیجه برسد.
منتجب نیا در ادامه با اشاره به سابقه مذاکرات هسته ای، تصریح کرد: حل بخشی از مشکلات اقتصادی کشور در گرو حل وفصل مذاکرات برجام است که حداقل فایده آن برداشتن تحریمها و افزایش تعاملات جهانی کشورمان است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد برجام باید همه دیدگاهها در داخل کشور مطرح شود و تضارب آرا شکل بگیرد و تیم مذاکره کننده هم یک مذاکره جدی و مقتدرانه داشته باشد و پس از دستیابی به یک تصمیم واحد، همه گرایشهای سیاسی از موافقان گرفته تا مخالفان، از منتقدین تا حتی مخالفان نظام، به آن تصمیم احترام گذاشته و اجماعی در داخل کشور درباره آن شکل بگیرد و از آن حمایت کنند، زیرا این تصمیم میتواند مشکلات مردم را کاهش دهد.
این فعال سیاسی در پایان گفت: اگر بعد از توافق، القای شبهه شود یا حرف از خیانت تیم دیپلماسی کشور مطرح شود، روح بی اعتمادی رواج یافته و جامعه دچار یاس میشود و چه بسا به پایه و اساس توافق هم ضربه بخورد، بنابراین من از همه جناح ها، سلایق، گرایشهای سیاسی و حتی کسانی که نظام را هم قبول ندارند، تقاضا میکنم نظرات خود را اعلام کنند، اما از توافق هستهای احتمالی حمایت کنند.
یا چند جناحهای سیاسی انها 100 در صد ملت نیستند.
و حداکثر مخالف نان در برابر نفت میباشند.