سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگرانی فعالان محیط زیست از باقی ماندن هزاران تن سلاح شیمیایی در بستر دریا

یکصد هزار تن سلاح شیمیایی باقی مانده از جنگ جهانی دوم در بستر دریای بالتیک به یک نگرانی برای فعالان محیط زیست تبدیل شده است.

یکصد هزار تُن از سلاح‌های شیمیایی آلمان نازی که پس از جنگ جهانی دوم در عمق دریای بالتیک باقی مانده ممکن است به یک فاجعه زیست محیطی بینجامد.

روزنامه لهستانی «گازتا ویبورچا» روز سه شنبه با انتشار این خبر گزارش داد: ارزیابی میزان دقیق مین ها، بشکه‌های حاوی مواد شیمیایی و بمب‌های انباشته شده در بستر دریای بالتیک، دشوار است، اما گمانه زنی‌ها حاکی است باید بین ۴۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ تن باشند.

به نوشته این روزنامه، سلاح‌های شیمیایی یاد شده، بیشتر شامل بشکه‌های حاوی گاز خردل، بمب‌های هوایی، و مین‌های حاوی (انواع) مواد شیمیایی جنگی (اکثرا خردل و آرسنیک) هستند.

این روزنامه می‌افزاید: یک بررسی که آکادمی علوم لهستان انجام داده حاکی است یک بمب (حاوی) گاز خردل می‌تواند آب دریا را تا شعاع ۷۰ متر آلوده کند و به مرگ گیاهان و جانوران منجر شود.

برابر این گزارش، سلاح‌های شیمیایی نازی‌ها در نخستین سال‌های پس از جنگ جهانی دوم با تصمیم یک کمیته ویژه سه جانبه، شامل آمریکا، انگلیس و اتحاد جماهیر شوروی سابق، در بستر دریای بالتیک دفن شدند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.