سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماهواره خیام برای تصویربرداری از سطح زمین آمادگی دارد

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: به کمک تصاویر ماهواره خیام بسیاری از اقدامات را می توان مدیریت کرد.

حسن سالاریه در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: همانطور که در خبرها صحبت شد ماهواره خیام سنجشی است که با استفاده از تجهیزاتی که روی آن قرار گرفته برای تصویر برداری از سطح‌ زمین آمادگی دارد.

او گفت: به کمک تصاویر ماهواره خیلی از اقدامات را می توان مدیریت کرد. از تصاویر می توان برای بررسی سطح کشت محصولات حوزه کشاورزی مانند برنج استفاده کرد یا مرزهای کشور را پایش کنیم و از جمله اقدامات دیگر می توان به بررسی میزان بلایای طبیعی نیز اشاره کرد.

سالاریه گفت: کشورهای دنیا برای حل  مسائلی که از روی سطح زمین عملی نمی شود از ماهواره و تصاویر آن استفاده می کنند و هر چه طیف تصویربرداری بیشتر باشد سودمند تر است و دست ما بیشتر باز خواهد بود.

رئیس سازمان فضایی کشور افزود: در سال های گذشته توسعه دانش بنیان در حوزه سنجش از راه دور بسیار خوب بوده است اما به دلیل نداشتن ماهواره مجبور به خرید تصاویر ماهواره ای از اینترنت بودند، البته  ممکن بود از یک منبع چندبار تصاویر خریداری شود و ارزشی برای ما نداشته باشد، به طوری که خرید این تصاویر نیز برای ما راحت نبود.

او‌ گفت: در سال ۹۴ و ۹۵ ماهواره سنجشی مورد نیاز خود را طراحی  و برنامه ریزی کردیم لذا با توجه به نیاز کشور ماهواره خیام را سفارش دادیم  که امروز نتیجه آن را دیدم که ماهواره خیام در مدار قرار گرفت. ماهواره خیام ظرف یک یا دو ماه آماده سرویس دهی می شود.

ماموریت ماهواره خیام ۵ ساله است

سالاریه ادامه داد: ماموریت ماهواره خیام ۵ ساله است.  ایستگاه کنترل ماهواره از ایستگاه زمینی داخل سایت ایرانی است و هیچ کشوری دیگری نقش ندارد و فقط ما می توانیم کنترل کنیم. همچنین تصاویر در داخل ایران دریافت می شود و حتی می توانیم این تصاویر را بفروشیم و به اقتصاد فضایی کشور کمک‌ کنیم.

او تاکید کرد که نکته مهم فرآیند پردازشی است که بر روی تصاویر انجام می شود و ارزش آن را چند برابر می کند . ما این دانش پردازش را داریم.

ماهواره خیام از نظر اقتصادی ارزش بسیار بالایی دارد

رئیس سازمان فضایی کشور افزود: ماهواره از نظر اقتصادی ارزش بسیار بالایی دارد و یکی از بازارهای خوب فضایی در بین کشورها است.

او درباره صنعت فضایی کشور توضیح‌ داد: بومی سازی صنعت فضایی ایران دو دهه است که در کشور پیگیری می‌شود. ما توانایی ساخت ماهواره سنجشی در ابعاد سبک را داریم. ظرف یک و دو سال آینده به بازده سنجش ۲ تا ۵ متر می رسیم و به سنجش یک متری نیز تا سال ۱۴۰۷ می رسیم ، لذا در طول برنامه ای ده ساله می توانیم سنجش نیم متری انجام دهیم.

او گفت: در حوزه ساخت ماهواره از حوزه سنجش عقب تر هستیم و در برنامه ۷ تا ۱۰ ساله به وضعیت مطلوب نری میرسیم. ما پتانسیل انتقال ماهواره در ابعاد کوچک را داریم و تا ۱۴۰۴ می توانیم ماهواره ای در کلاس ماهواره خیام بسازیم.

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: تا انتهای دولت سیزدهم برنامه داریم منظومه ماهواره سنجشی داشته باشیم که از ۴ تا ۵ ماهواره تشکیل می شود.اگر بخواهیم در صنعت فضایی جهش داشته باشیم باید بخش خصوصی به این حوزه ورود پیدا کند، لذا بخش خصوصی در برنامه های ده ساله ما  سهم ویژه ای دارد.

او درباره شرکت های دانش بنیان گفت: در پارک های علم فناوری چه دولتی و چه خصوصی و چه دانشگاه ها شرکت های خوبی شکل گرفته اند . ما توجه ی ویژه ای به زیرساخت ها داریم.

سالاریه درباره حوزه پرتابگر گفت:  در این حوزه نیز دو دهه فعالیت داریم که متاسفانه در دهه ۹۰ سرعت پایین تری داشتیم. ما به دنبال ارزان سازی خدمات پرتاب هستیم که جزء مهمترین برنامه های ماست. در این حوزه بخش خصوصی نسبتا ورود پیدا کرده است و ما در مسابقاتی که برگزار می کنیم، به دنبال ورود بیشتر بخش خصوصی هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
عالی بود عالی یک کار بزرگ درست و اصولی به امید روزی که کشور ما پر بشه از تصمیمات درست و اصولی ، شک نکنید الان از هر کسی چه منتقد دولت چه طرفدار دولت در مورد اینکار سوال بشه همه با افتخار از آن سخن خواهند گفت حتی اگر اینکار آنقدر هزینه داشت که مردم در معیشت دچار مشکل میشدند باز هم از ان استقبال میشد چون این کار هم برای اقتصاد هم برای امنیت کشور ضروری بود باید یاد بگیریم چگونه از تواناییهای کشورهایی که توانمندیهای خاص دارند بهره ببریم و خودمان هم درکنارش رشد کنیم
زاگرسیان
۰۸:۰۶ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
در همکاریهای بعدی و پرتاب های بعدی برای مدار ژئو این همکاریها افزایش یابند.
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
واقعا میتوان به اهمیت ماهواره برها‌ پر پرتابهای فضایی پی برد ،ماهواره لرهای خودی را زودتر به سرانجام برسانید .
امیدواریم آرش قلب کیهان را نشانه برود.
و به امید رونمایی هر چه زودتر از ماهواره لرهای ملی سپهر و سروش
بختیاری
۰۸:۰۱ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
باید با شتاب هر چه بیشتر بر روی ماهواره برهای سپهر و سروش و آرش هم کار کرد تا زودتر به بهره برداری برسند.
ناشناس
۰۷:۲۳ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
همکاری ایران و چین و یا ایران و روسیه و یا هرسه کشور برای ساخت هواپیمای مسافربری ،میتواند برای هر سه کشور هم سودمند باشد
ناشناس
۰۲:۳۰ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
هواپیما توسط چین و روسیه انجام شده و مراحل آخر آزمایشات هست ولی چون بعضی قطعاتش آمریکایی هستند چین نمی تونه ب ایران هواپیما بده چون آمریکا اون رو تحریم می کنه...