سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بلبل زیردم‌سرخ در کرمان دیده شد

برای نخستین بار در استان کرمان حضور بلبل زیردم‌سرخ (Pycnonotus cafer) به ثبت رسید.

بنا به اعلام اداره روابط عمومی محیط زیست استان کرمان برای نخستین بار در شهرکرمان در تقاطع بلوار جمهوری اسلامی - بلوار رضوان، یک ق بلبل زیر دم سرخ بر روی سیم برق با چشم غیر مسلح  محمد ابراهیم صحتی ثابت کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان مشاهده شد.

 بلبل زیر دم سرخ از گونه‌های غیر بومی ایران محسوب می‌شود که نخستین بار در سال هشتاد و پنج به تعداد ۱۲ قطعه در شرق جزیره کیش حضور این پرنده به ثبت رسیده است، پس از آن حضور یک قطعه این گونه در اهواز و  ۲ قطعه در کاشان نیز گزارش شده است.

این پرنده مقیم شبه‌قاره هند از جمله سری‌لانکا تا برمه و بخش‌هایی از تبت است و به دست انسان به بسیاری از مناطق دنیا از جمله جزایر فیجی، ساموا، تونگا و هاوایی در اقیانوس آرام، دوبی، ایالات متحده، آرژانتین و نیوزیلند معرفی شده‌است.

این گونه به دلیل اثرات مخربی که بر محیط زیست بومی این مناطق گذاشته یکی از تنها سه پرنده‌ای است که در فهرست بدترین ۱۰۰ گونه مهاجم دنیا قرار گرفته‌است (مرغ مینا و سار معمولی دو پرنده دیگر این فهرست هستند) در ایران از جمله پرندگان از قفس رها شده محسوب شده و شاید نمونه کرمان نیز از پرندگان رها شده از قفس باشد که نیاز به تحقیقات میدانی بیشتری دارد.

این پرنده از راسته گنجشک‌سانان و تیره بلبلان است و با تاج کوتاهی که سرش را به حالت لوزی درآورده به راحتی قابل تشخیص است. طول بدن ۲۰ الی ۲۲ سانتی متر، بلبلی زیبا و پر جنب و جوش و تا حدی شبیه به «بلبل خرما» است، ولی به سبب جثه بزرگ‌تر و پوش پر‌های قرمز درخشان زیر دم، از آن متمایز می‌شود.

  آن‌ها از میوه‌ها، گلبرگ و شهد گل‌ها، حشرات و گاهی مارمولک‌های کوچک تغذیه می‌کنند. از نظر حفاظتی در فهرست کمترین نگرانی فهرست سرخ آ. یو. سی. ان قرار دارد.

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.