سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به بهانه ۱۷ مرداد روز خبرنگار؛

ربع قرن فعالیت خبرنگاری که صدای مردم کهگیلویه و بویراحمد بود

حضور زنده یاد خواهش نیک در کهگیلویه و بویراحمد برای تهیه گزارش، آن چنان مشهود بود که می‌گفتند سنگی نیست در استان که به پای او غلطی نخورده باشد.

۱۷ مرداد ماه سال ۱۳۷۷ اتفاقی مهم باعث شد که این روز در تقویم به نام روز خبرنگار ثبت شود، در این روز محمود صارمی، خبرنگار ایرانی در مزار شریف افغانستان، در جریان کشتار دیپلمات‌های ایرانی به شهادت رسید.

البته روز خبرنگار امسال برای مردم کهگیلویه و بویراحمد خاطره خبرنگاری را تداعی می‌کند که از جنس مردم بود و در کنار مردم زندگی می‌کرد.

مرگ زنده یاد سید حمدالله خواهش نیک، در حالی رقم خورد که برای پابوس امام مهربانی ها، حضرت رضا (ع) مشرف شده بود، گویی آنجا در گوش امام هشتم، آرزویش را زمزمه کرده بود که از بهشت زمینی به آسمان‌ها پر کشید.

اگرچه شاید خود خوشحال و شادمان باشد که در جوار امام علی ابن موسی الرضا (ع) جان به جان آفرین تسلیم کرد، اما غمی ماندگار در دل مردم کهگیلویه و بویراحمد تا باد به جا گذاشت.

غلام حسین موسوی سوق مدیر اتاق خبر صدا و سیمای استان می‌گوید: مرحوم خواهش نیک از خبرنگارانی بود که در همه صحنه‌ها حضوری به هنگام و مثمر ثمر داشت، از مردم بود، برای مردم زیست و بر دستان همین مردم با اندوهی فراوان و فراموش نشدنی تا جایگاه ابدیش بدرقه شد.

ضرغام علی بازی از فعالان رسانه در استان هم از زنده یاد خواهش نیک به عنوان یکی از مریدان واقعی اهل بیت عصمت و طهارت یاد می‌کند و می‌گوید: هیچ یک از مردم استان او را فراموش نخواهند کرد، زیرا بیشتر عمر با برکت خود را در راه ترویج شعائر دینی، تعلیم و تربیت و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی صادقانه به مردم صرف کرد.

احمدپور معاون خبر شبکه دنا نیز زنده یاد خواهش نیک را خبرنگاری متعهد، متخصص و با اخلاق و برادری بزرگ برای کارکنان خبر دانست و گفت: این خبرنگار فعال علاوه بر اینکه در همه صحنه‌ها حضور بهنگام داشت، همیشه کلید رفع مشکلات دوستان و همکاران بود.

مرحوم خواهش نیک، مردی از جنس مردم

مدیر باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد هم درخصوص جنس سوژه‌های مرحوم سید حمدالله خواهش نیک می‌گوید: سوژه‌هایی که انتخاب و تهیه می‌کرد، مردمی بودند، بطوریکه قاب دوربین "خبر از شما پیگیری از ما" را به نقاط مختلف استان می‌برد و به تعبیر همکاران خبر، سنگی نبود در استان که به پای او غلطی نخورده باشد.

کورش پسند می‌گوید: اخلاق رسانه‌ای و مردمی بودن، ۲ کلید واژه‌ای که در حدود ربع قرن فعالیت رسانه‌ای، در رفتار خواهش نیک موج می‌زد.

سعید عباسی از خبرنگاران و همکاران مرحوم خواهش نیک هم می‌گوید: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از عمده سوژه‌هایی بود که مرحوم خواهش نیک در صندوقچه سوژه هایش جا داده بود، زیرا معتقد بود که یاد شهدا کمتر از شهادت نیست و انتخاب و تهیه اینگونه گزارش‌ها سبب شده بود مورد تحسین جامعه ایثارگری کشور قرار گیرد.

آخرین گزارش عاشورایی

مرحوم سید حمدالله خواهش نیک در روز عاشورای پارسال و آخرین گزارش عاشورایی خود گفته است: مکتب عاشورا، فریاد رسای آزادی خواهی است که در کلاس درس یک‌روزه به آموزگاری اباعبدالله الحسین (ع)، عزت و سربلندی را برای همیشه در تاریخ ماندگار کرد.

به گفته مدیر باشگاه خبرنگاران جوان؛ زنده یاد خواهش نیک، اهدای عضو را شکل دیگری از ایثار می‌دانست و سعی در ترویج آن داشت، به طوری که برخی از کارمندان اتاق عمل بیمارستان شهید بهشتی او را همکار خود می‌دانستند.

خبری که تا ابد ناتمام ماند

یعقوب کاظمی از دیگر فعالان رسانه در استان هم به فعالیت سید حمد الله خواهش نیک به عنوان رئیس نهضت سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: با وجود مشغله کاری، اما دست از خبرنگاری نکشید و تا آخرین نفس در این حرفه خدمت کرد، بطوریکه ساعتی قبل از اینکه مرگ، یعنی ۱۸ آذرماه پارسال، مشغول تنظیم خبری بود که تا ابد ناتمام ماند.

خانم رشیدی خبرنگار و کارشناس رسانه که از سال ۹۵ با زنده یاد خواهش نیک آشنایی دارد، گفت: اینکه بخواهند به کسی لقب مردمی بودند بدهند، ساده نیست، بلکه باید کار‌هایی کرده باشد که به نفع مردم و در جهت مشکلات باشد.

او می‌گوید: این بزرگمرد را فقط در برنامه "گفتن نگین" مشاهده کرده بودم، روزی که با من تماس گرفت و خودش را معرفی کرد، خواسته‌ای از من داشت، آن هم پیگیری سوژه‌ای مهم را با موضوع آرد‌های بو دار، پیگیری کنم، زیرا پیگیری آن در چارچوب سیاست‌های رسانه‌ای صدا و سیما نیست.

خانم رشیدی گفت: اما این پایان ماجرا نبود و نتیجه، بازخورد و بازتاب این سوژه را پیگیری کرد و تهیه گزارش سبب شد مسئولان به مسئله ورود کنند و این ویژگی زنده خواهش نیک نشان داد که دغدغه‌های مردم برایش مهم است و در اولویت کاری اش قرار دارند و این اخلاق برای من الگو شد.

روز ۱۸ آذرماه پارسال، وقتی خبر فوت این خبرنگار فرهیخته به گوش همکاران و مردم رسید، یک استان عزادار شد، گویی خاک غم را همه جا پاشیدند، خبری باورنکردنی که هر لحظه انتظار می‌رفت حقیقت نباشد و دوباره تصویر را از قاب تلویزیون ببینند و صدایش که پیگیری‌های مشکلات مردمی را فریاد می‌زد، دوباره طنین انداز شود.

چهره‌ای متواضع با روحیه انقلابی

خبرنگار و مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: چهره متواضع، روحیه انقلابی و دغدغه‌مندی فراوان برای مطالبه مشکلات مردم، از او شخصیتی مورد احترام همگان ساخته بود.

به گفته موسوی؛ خواهش نیک با مردم و برای مردم بود و همین ویژگی مردمی بودن باعث شد که محبوب قلوب مردم در اقصی نقاط این دیار پرگهر باشد.

وداع مردم با سمبل مهربانی و دلسوزی

روز وداع فرارسید، مردم کهگیلویه و بویراحمد باید با مردمی خداحافظی می‌کردند که مشکلاتشان، دغدغه اش و صدایشان بود.

خیل عظیم مردم با رخت سیاه بر تن آمده بودند، سیاهی جمعیت را که مشاهده می‌کردیم، گویی پارچه‌ای بر تن صحرا کرده بودند، رود اشک از چشم‌ها جاری بود و گویی پاره تنشان را تا خانه ابدی بدرقه می‌کردند.

زنده یاد خواهش نیک، محبوب مردم کهگیلویه و بویراحمد

عیسی فتحی سردبیر خبرگزاری ایسنا در کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: مراسم تشییع و خاکسپاری مرحوم خواهش نیک نشان داد که مردم استان خوب تشخیص می‌دهند که هرکس صادقانه به مردم خدمت کند و از دنیا برود، مردم خودجوش در مراسم تشییع و خاکسپاری آن‌ها سنگ تمام می‌گذارند و قدردان هستند.

حالا آنچه از زنده یاد حمدالله خواهش نیک در صندوقچه دل مردم و آرشیو صدا و سیما به یادگار مانده، اخلاق نیک و نامی نیکو و حدود ۲ هزار گزارش مردمی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۱
روحش شادویادش تاابد دردلها زنده باد