سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر ممنوعیت واردات ماشین آلات سنگین طی دو سال؛ چرخ هپکو می چرخد؟

امروز آخرین وضعیت تولید ماشین آلات معدنی با حضور مسئولان بخش خصوصی و دولتی بررسی شد.

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت تولید ماشین آلات صنعتی در داخل کشور پرداخت.

سوال: آیا شرایط در حوزه ماشین آلات صنعتی مطلوب هست یا خیر ؟

آقای دهقانی رئیس صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی: ما یک بخشی را به نام صنایع معدن داریم که این بخش یک بخش اصلی دارد به نام ماشین آلات صنعتی. طبق آمار های ارائه شده تعداد آمار ماشین آلات فعال در معدن های کوچک مقیاس حدود سی هفت هزار فقره در سامانه ثبت شده است. بسیاری از ماشین آلات بیش از پنج سال عمر دارند و تنها  حدود نه هزار دستگاه کمتر از ده سال عمر می‌کنند.

از کل این ماشین آلاتی که اعلام شده بالای هشتاد درصد آنها تولید داخل دارند یا مشابه تولید داخل دارند.یا در گذشته ساخته شده اند یا در حال ساخت هستند.

سوال : مهم ترین دغدغه در حوزه ماشین آلات چیست ؟

آقای بهرامن رییس خانه معدن ایران: ما امروز شرایط خوبی در تامین ماشین آلات در بخش معدن نداشتیم. قیمت تمام شده به این علت ها افزایش یافته است. ماشینی که امروز در بخش معدنی ما استفاده میشود طی دو سال آینده طی شرایط مطلوب تری به کار خودشان ادامه خواهند داد.

هم اکنون هشتاد و پنج درصد با کمبود مواجه هستیم.تولید کنندگان داخلی به ما کمک بسیاری کردند در بخش رولر و بیل مکانیکی.حرکت هایشان قابل تقدیر است اما امکان ساخت برخی از ماشین آلات را نداریم باید این را بپذیریم که سازندگان داخلی هم شرایط و ظرفیت هایی دارند.در حوزه ماشین های فوق سنگین ما نیاز واقعی به واردات آنها داریم  وتنها چهل تا چهل و پنج درصد از این هشتاد درصد باید وارد شود.

این پانزده درصد که تا کنون وارد شدن بر اساس آن سیاست های درست بوده است.

سوال:  آیا این کمبود به علت کمبود مالی است؟

آقای دهقانی رییس صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی: ما تا سال ۱۴۰۰ به مدت دو سال ممنوعیت واردات ماشین آلات در سطح های مختلف داشتیم.کشنده هایی که زیر سی و پنج تن هستند ما ممنوعیت واردات داشتیم که واقعا درست نبود.

اما ما از سال گذشته  واردات ما با در نظر گرفتن یک سری پارامترهایی آزاد شد که البته  این آزادی مشروط بوده است.ما به عنوان حمایت کننده از بخش معدن وظیفه داریم از بخش معدن حمایت کنیم.اما اصل اول ما حمایت از تولید داخل است.

سوال : چه میزان از این  طرح به مرحله اجرایی رسیده است؟

آقای دهقانی: با توجه به ممنوعیت در سال های گذشته،نیاز ها انباشته شده و طبیعی است که کمبود وجود داشته باشد.در حوزه تولید ما زیر ده کارخانه داریم که تولید ماشین آلات را انجام می‌دهند،که عملاً ظرفیت آنها پر شده است. برای تحویل دادن ماشین از شما سه تا چهار ماه وقت می خواهند.

سوال: مهم ترین مشکلات در این بخش مربوط به چه حوزه  وشرکتی بوده است؟

آقای طاهری: عمده ترین مشکلاتمان در خصوص شرکت هپکو است.

سوال: تعیین تکلیف واردات به چه صورت خواهد بود؟

آقای طاهری رییس کمیسیون صنعت و معدن زنجان: ما گاهی اوقات برای حمایت از تولید داخل ممکن است برخی تولیدات دیگر را تضعیف کنیم. انتهای سال نود و نه یک سیاست اشتباهی در ممنوعیت واردات صورت گرفت.به معدن ها اکنون به اندازه نیازشان کمتر اجازه واردات می دهند.اما امکان ساختی که هم اکنون داریم یا نیازمان بسیار متفاوت است و فاصله دارد.

ما نباید معدن را متوقف کنیم.ما افق های زیادی و برنامه های توسعه های زیادی در حوزه معدن داریم.در ماشین آلات کوچک باید تمام ظرفیت داخل گرفته شود.

متاسفانه ناهماهنگی در حوزه های مختلف وزارت صمت وجود دارد.

سوال: این نا هماهنگی که اشاره شد از چه ناشی می شود؟ر

آقای مضان پور مشاور معادن وزارت صمت: ما کلا صنایع معدنی را باید به دو دسته تقسیم کنیم نیاز کارخانه ها و معادن کوچک مقیاس و بزرگ مقیاس.ما حدود شش هفت ماه پیش دیدیم که یک سری محدودیت هایی وضع شده بود یکی از آنها ممنوعیت  واردات ماشین آلات کوچک  بوده است. 

معادن در سال نود و نه بسیار به مشکل خوردند.اگر ما می‌خواهیم که به تولیدات هفتصد میلیون تن برسیم ما به هفده هزار دستگاه نیاز داریم که چهارده هزار تا از آن در رده ساخت داخل است.

دو هزار و پانصد دستگاه ماشین آلات ساخت داخل ندارد.چهارده و پانزده هزار تا دستگاه ممکن است کافی نباشد این میزان که در داخل کشور تولید می‌شود.تمام شرکت های ما به جز هپکو ظرفیتشان پر است.
از آن چهارده هزار تا که رده داخلی دارند شش هزار  قطعا داخلی خواهد بود و  مابقی آنها وارداتی است.

سوال: شما چقدر از سهم بازار را میتوانید تامین کنید ؟

آقای رفیعی مدیر عامل هپکو:متاسفانه ما در شرایطی که بالای دو هزار دستگاه تولید داشتیم آزاد کردند واردات ماشین آلات صنعتی را یعنی بیراهه رفتند و دستگاه دست دوم تولید کردند. ما دو سال است در حال بحث هستیم که از ظرفیت تولیداتمان استفاده کنید. که ما بتوانیم کمک کنیم.

اکثر تولیدات ماشین های سنگین سفارشی است و زمان تحویل آتها شش تا دو سال است. ما تولیدات ماشین آلات صد تنی خود  را آغاز کردیم. ما حدود هشتاد و دو درصد تولید را می توانیم تامین کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۰ ۱۷ مرداد ۱۴۰۱
اول واردات لازم هست دوم قیمت مناسب تولید کنن هرکس خودش تصمیم بگیره از چه شرکتی خرید کنه فقط جنس چینی نیارین مشکل حله از شرکت‌های معتبر وارد کنید نه چینی که به بازار ضربه بزنه و نامرغوب هم هستن
عبدالهی
۲۰:۵۰ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
برای آبادانی و آباد شدن هر چه سریعتر این کشور باید هم واردات گسترده داشت و هم تولید و نباید فقط به خاطر تولید داخل پیشرفتهای کشور را فدا کرد.
رضا
۲۰:۴۲ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
بخاطر همین قیمت سهامش اینقدر اومده پایین؟؟؟؟!!!!؟؟؟!!!!
بهزاد
۲۰:۱۷ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
جناب آقای بهرامی بیشترین نیاز صنایع معدنی ما بابیل های ۲۲ تن و۴۰تن و دامتراک های ۶۰ و۱۰۰ تن هست که در داخل شرکت هپکو در حال ساخت هست فقط مشکل صنایع معدنی ما این است که تمامی این دستگاه ها رو در عرض یک روز میخواد تحویل بگیره که این شدنی نیست و دست‌های پشت پرده با واردات غیر اصولی و دستگاه های فرسوده باعث ضرر زیان های سنگین به کشور شدند در حالیکه بیش از ۹۰ درصد دستگاه های وارداتی با سند سازی وارد کشور شده اند که حتی قابلیت کارکرد به اندازه یک ماه هم ندارد و مافیای واردات در حال تحمیل زیان های سنگین به کشور فعالیت میکنه پیشنهاد شما میتونید تمام سفارشات خودتون مرد در عرض سه چهار ماه از هپکو دریافت و با خدمات پس از فروش این شرکت تا سالیان سال از دستگاههای این شرکت استفاده کنید