سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عرضه مستقیم سیب زمینی تنها راهکار برای مقابله با واسطه های همدانی

به منظور کوتاه کردن دست دلالان تعاونی سیب‌زمینی‌کاران بهار برای عرضه مستقیم اعلام آمادگی کرد.

مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار گفت: سیب‌زمینی تا زمانی که به دست مصرف‌کنند برسد چندین واسطه را طی می‌کند.

او  از آمادگی این تعاونی برای عرضه مستقیم سیب‌زمینی با قیمت مناسب خبرداد.

مجید ریحانی گفت: یک ماهی است که برداشت سیب‌زمینی در مزارع شهرستان بهار آغاز شده که به علت تعدد ارقام به صورت تدریجی است و نوسانات برداشت که در سال‌های گذشته وجود داشت، کنترل شده است.

مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار با اشاره به بالا بودن قیمت سیب‌زمینی در بازار همدان، گفت: برای تعیین قیمت سیب‌زمینی باید معیاری باشد که هنوز عدد ثابت اعلام نشده، البته قیمت ۷۵۰۰ تومان قیمت تمام شده سیب‌زمینی درنظر گرفته شده است.

او با تأکید براینکه در تعیین قیمت باید سود سرمایه‌گذاری کشاورز نیز درنظر گرفته شود، گفت: کشاورز زمانی که وارد بحث کاشت محصولی می‌شود و سرمایه‌گذاری می‌کند باید ۲۰ تا ۳۰ درصد سود کند و با توجه به اینکه هزینه‌های تولید افزایش یافته است باید برای محاسبه قیمت نهایی سیب‌زمینی قیمت تمام شده و سود کشاورز نیز پیش بینی شود.

ریحانی گفت: درحال حاضر کشاورزان سیب‌زمینی ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان فروخته می‌شود، اما تا به دست مصرف‌کننده برسد به قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان می‌رسد که لازم است دستگاه‌های نظارتی در این زمینه ورود کنند، چون کنترل این موضوع از عهده تعاونی خارج است.

او گفت: نباید کشاورزی که سرمایه‌گذاری و زحمات شبانه‌روزی در تولید محصول دارد کیلویی ۲۰۰۰ تومان سود کند، اما یک واسطه ۶۰۰۰ تومان سود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار  یکی از دلایل افزایش قیمت سیب‌زمینی را تعدد واسطه‌ها دانست و گفت: برای کم کردن واسطه‌ها باید محصول سیب زمینی عرضه مستقیم شود. تعاونی سیب‌زمینی کاران بهار اقدام به عرضه مستقیم این محصول کرد که با استقبال خوبی نیز روبرو شده است.

ریحانی گفت: با عرضه مستقیم حداقل دو تا سه واسطه حذف می‌شود و مصرف‌کننده می‌تواند با قیمت مناسبی محصول مورد نیاز خود را تهیه کند چرا که تعاونی به دنبال سود‌های بالا نیست و فقط هزینه کشاورز و بارگیری را مدنظر قرار خواهد داد.

او با اشاره به برداشت ۱۵۰ هزار تن محصول از ۶۰۰۰ هکتار سیب‌زمینی کشت شده این شهرستان خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۰ درصد از مزارع سیب‌زمنی شهرستان بهار برداشت شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.