از زمان آغاز سرایت جدید ویروس آبله میمون یعنی از اواسط اردیبهشت تا کنون ۲۴ هزار و ۴۷۶ مورد ابتلای به آن در کشورهای مختلف جهان به ثبت رسیده است.
بر اساس آماری که نشریه مورگن پست برلین منتشر میکند، از جمع این کشورها، ۳۴ کشور اروپایی هستند.
در عین حال پس از مدتها که انگلیس و سپس اسپانیا در صدر آلودهترین کشورها به آبله میمون قرار داشتند، حالا آمریکا با تایید ۵۷۹۳ مورد، گوی سبقت را از بقیه ربوده است.
پس از آمریکا، اسپانیا با ۴۵۷۷ مورد، آلمان با ۲۷۲۴، انگلیس ۲۶۷۲، فرانسه ۱۹۵۵ و برزیل با ۱۴۷۵ مورد سرایت آبله میمون در رتبههای بعدی قرار دارند.
در آلمان، سه ماه بعد از نخستین تشخیص آبله میمون، موسسه روبرت کخ از عفونتهای تایید شده برای اولین بار در دو نوجوان ۱۵ و ۱۷ ساله خبر داد.
بنا به گزارش این موسسه از ۲۷۲۴ مورد ابتلا که بیشتر در برلین پایتخت به ثبت رسیده است، ۵ نفر زن و بقیه متبلایان مرد هستند.
بیماری آبله میمون چند دهه است در آفریقا مشاهده شده و تاکنون دهها کشته بر جای گذاشته است. با این حال این بیماری واگیردار که اخیراً به خارج آفریقا انتقال پیدا کرده و به سرعت در حال گسترش است تا به حال در هیچ قاره دیگری به مرگ افراد منجر نشده بود.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرد در سراسر جهان ۱۸ هزار مبتلا به آبله میمون وجود دارد. این بیماری از طریق تماس نزدیک پوستی، لباس، حوله و ملحفههای آلوده از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
آبله میمون میتواند طیف وسیعی از علائم و نشانهها را در افراد ایجاد کند. در حالی که برخی علائم خفیف دارند، برخی دیگر ممکن است علائم جدیتری داشته باشند و در یک مرکز بهداشتی بستری شوند. در این میان، افراد باردار، کودکان و افرادی است که نقص ایمنی دارند در معرض خطر بیشتری هستند.