محمدعلی زلفیگل در نشست سراسری معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع انسانی دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز آموزش عالی و روسای پارکهای علم و فناوری با اشاره به استقلال سیاسی ایران گفت: بخش زیادی از این استقلال مرهون تلاش جامعه دانشگاهی کشور، متخصصان و پرچمداران علم و فناوری است. چرا که مدیران و محققان همگی دانش آموخته دانشگاهها هستند.
وی افزود: توجه به علم و فناوری و هزینه کردن برای آن بهترین نوع سرمایهگذاری است و هر حاکمیتی آن را درک کند، حتما دوام و قوام خواهد یافت و افتخارات آن روز افزون خواهد شد و اگر به این مهم توجه نکند روز به روز ناموفقتر و خمیدهتر میشود.
دکتر زلفیگل با اشاره به توجه زیادی که در دین و معارف ما به علم و دانش شده است، از مسولان و مدیران خواست به حوزه علم و دانش توجه درخور داشته باشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: مدیران اداری و مالی مردان روزهای سخت و تنگ هستند. در سالهای اخیر که با تحریمهای ظالمانه نظام استکبار روبرو بودهایم، علیرغم سختیها با تلاش شایسته عزیزان، مدیریت موفقی داشتیم.
وی تاکید کرد: بحث منابع مالی همیشه زیر ذره بین است و مدیران اداری و مالی باید ضمن پاسخ به نیازهای مختلف در دانشگاه، تصمیمهای قابل دفاع بگیرند که در این خصوص تاکید میکنم قبل از اخذ تصمیم با دفاتر حقوقی دانشگاهها و اداره کل حقوقی وزارت مکاتبه کنند و مشورت بگیرند.
وزیر علوم گفت: در مواردی که احتمال میرود تصمیمهای حوزه اداری و مالی با مشکلات قانونی مواجه شود با دستگاههای نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی مکاتبه کتبی کرده و راهکار دریافت کنند.
وزیر علوم تاکید کرد: در گرفتن تصمیمات کلان مانند احداث دانشکده و توسعه فضای دانشگاه نظرات معاونان اداری و مالی حتما اخذ و هم به بودجه و امکانات دانشگاه توجه شود.
وی با تاکید بر بودجهریزی عملیاتی گفت: از سازمان برنامه و بودجه انتظار میرود سرانه دانشجویی را بر اساس هزینههای واقعی خدمات رفاهی و شرایط خاص هر دانشگاه تعیین کنند.
دکتر زلفیگل گفت: وقتی دانشگاهها ملزم به آموزش رایگان هستند حتما باید بودجه دولتی هم دریافت کنند.
برکات سفر رئیس جمهوری برای آموزش عالی و حوزه فناوری
وی همچنین در مورد برکت ۳۰ سفر استانی رئیس جمهوری برای حوزه آموزش عالی کشور گفت: در هر سفر بخشی از اعتبارات پروژه نیمه تمام همه استانها را تامین کردیم و باید تلاش کنیم در خصوص تهران هم این اتفاق بیفتد.
دکتر زلفیگل گفت: باید به تهران و کلان شهرها که میزبان دانشجویان زیادی نسبت به سایر نقاط هستند توجه ویژه کنیم.
وی با تاکید بر طرح نظام جامع مالی اشاره کرد و گفت: باید سامانهای باشد که هر وقت اراده کردیم، بدانیم چقدر بودجه هزینه شده و چقدر تخصیص یافته است. این سامانه میتواند در فاز اول در سطح دانشگاه راه اندازی شود.
وی ادامه داد: معاونان اداری مالی دانشگاهها نباید دیگر معاونان دانشگاه را زیرمجموعه خود بدانند، آنها خدمات دهنده هستند. اگر برای پژوهش، آموزش و فرهنگ هزینه نکنیم کاری نکردهایم.
وی با تاکید بر اهمیت اعطای بودجههای پژوهشی بهموقع گفت: بودجه گرنت (پژوهانه) استادان دانشگاه را اول مهر و یکباره پرداخت کنید تا استاد بتواند بموقع برای کار پژوهشی هزینه کند.
وزیر علوم بر تکمیل پایگاههای اطلاعات علمی تاکید کرد و گفت: پایگاههای اطلاعات علمی برخی دانشگاهها ناقص یا قطع شده است که البته معاونت پژوهشی نیز به زودی اقداماتی در این زمینه انجام میدهد.
وزیر علوم در پایان نمایه شدن مجلات علمی تحت نمایه بینالمللی را اقدامی ارزشمند دانست و تصریح کرد: برای نمایه شدن مجلات، پایه تشویقی برای اعضای هیات علمی قائل شده ایم، مجلات فارسی ۲ پایه و مجلات انگلیسی ۱ پایه تشویقی برای عضو هیات علمی تشویق خواهند داشت. برای این کار آموزش لازم هم به اعضای هیات علمی داده میشود و تاکنون طی ۱ سال گذشته ۱۸ مجله ایرانی نمایه شده اند.