سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری نخستین جشنواره جوانی جمعیت در چهارمحال و بختیاری

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری از برگزاری نخستین جشنواره کشوری علمی، فرهنگی و هنری جوانی جمعیت در استان خبر داد.

علی احمدی اظهار داشت: ثبت‌نام در نخستین جشنواره کشوری جوانی جمعیت از ۲۷ تیرماه در چهارمحال و بختیاری آغاز می‌شود و تا هفتم مهرماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.

وی افزود: ارزیابی آثار ارسالی ۱۷ مهرماه انجام و آیین اختتامیه جشنواره نیز ۲۲ مهرماه ۱۴۰۱ در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار می‌شود و علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه skums.ac.ir/javani یا پست الکترونیکی javani@skums.ac.ir مراجعه نمایند.

احمدی اضافه کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری، آگاه‌سازی و اقناع‌سازی جامعه از مزایای جوانی جمعیت، انگ‌زدایی برای درمان ناباروری، کاهش سقط جنین و سزارین و چالش‌ها و تهدیدات سالخوردگی جمعیت در استان و کشور و مطالبه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.


بیشتر بخوانید


وی گفت: پوستر و طراحی گرافیک، داستان کوتاه و فیلم‌نامه، مقالات پژوهشی و علمی، نقاشی، وبلاگ‌نویسی، تولیدات نرم‌افزاری، انیمیشن، موشن و کلیپ، پیشنهادات و ایده‌های کاربردی، تیتر و جملات کوتاه و تاثیرگذار، خوشنویسی، پادکست و درس‌آموخته‌ها و تجربیات کاربردی و مشاوره برای ترویج مفاهیم جمعیت بارور و جمعیت یاور از جمله محور‌های این جشنواره به شمار می‌رود.

احمدی اظهار داشت: نرخ باروری در کشور ۲.۳ درصد در نظر گرفته شده، اما این میزان در چهارمحال و بختیاری ۱.۷۱ است و از متوسط کشوری و جهانی فاصله دارد.

وی تصریح کرد: در طی سال‌های متمادی درصد سالمندی رو به افزایش می‌رود که در شهرستان‌های شهرکرد، سامان، بن، کیار و بروجن به دلیل مهاجرت، تهدید نرخ رشد و بالا بودن پوشش تنظیم خانواده، انجام سزارین و سقط نرخ باروری پایین است.

احمدی افزود: از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت است که به صورت مستمر و متوالی جلسات آن برگزار می‌شود و در این راستا اقداماتی همچون برگزاری کلاس‌های آموزشی و وبینار‌های متعدد، لزوم راه‌اندازری کلینیک ناباروری سطح دو در لردگان و تمامی شهرستان‌ها و تجهیز کلینیک ناباروری سطح سه در شهرکرد صورت گرفت.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیشتاز بودن چهارمحال و بختیاری در تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت و اداره جوانی جمیعیت، اضافه کرد: از نظر ما هنوز اقدامات صورت گرفته کافی نبوده و کار‌های بسیاری نیاز به انجام می باشد.

احمدی اظهار داشت: جوانی جمعیت یکی از موضوعات اولویت‌دار کشور و چهارمحال و بختیاری بوده است، ولی شاخص‌ها نشان می‌دهد وضعیت رشد جمعیت در کشور و استان مناسب نیست و اگر این روند ادامه یابد پیامد‌های ناگواری از جمله مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بهداشتی گریبانگیر جامعه خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر نرخ باروری در استان ۱.۷۱ است که استاندارد آن باید ۲.۳ باشد؛ در طی سال‌های متمادی درصد سالمندی رو به افزایش است که در شهرستان‌های شهرکرد، سامان، بن، کیار و بروجن به دلیل مهاجرت، تهدید نرخ رشد و بالا بودن پوشش تنظیم خانواده، انجام سزارین و سقط نرخ باروری پایین است؛ بنابراین برای اینکه بتوان از روند کاهشی نرخ باروری جلوگیری کرد یک فرصت طلایی که پنجره جمعیتی نامیده می‌شود وجود دارد که افراد زیادی در سن باروری قرار دارند و بایستی ترویج و ترغیب به ازدواج و فرزنداوری و کاهش سقط صورت گیرد، زیرا تقریبا معادل ولادت‌ها جمعیت سقط گزارش شده است.

احمدی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که از تمکن مالی برخوردارند فرزند کمتر داشته و رخ رشد جمعیت در دهک‌های پایین‌تر قابل قبول است، بنابراین گره زدن مسائل جمعیت و نرخ رشد به مسائل اقتصادی نادرست می‌باشد و البته هزینه‌های فرزندآوری بالااست که در این راستا اقداماتی همچون ارائه بسته‌های حمایتی به منظور رفع موانع پیش‌روی خانواده‌ها انجام شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: در قرارگاه جوانی جمعیت طی تفاهم‌نامه‌ای با ستاد اجرایی فرمان امام چندین موضوع در دستور کار قرار گرفته، به طوری که قرار شده از نیمه دوم مردادماه به حدود ۲۲۵ نفر هزینه درمان افراد نابارور در مناطق محروم که توان اقتصادی نداشته توسط این ستاد اجرایی پرداخت و بسته‌‎های خدمتی حمایتی به افراد بالای سه فرزند ارائه شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.