مسلم کرمی بااشاره ظرفیتهای بالای کرمانشاه در حوزه میراث طبیعی، اظهار کرد: طی سالهای گذشته حدود ۳۵ میراث طبیعی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی افزود: غار قوری قلعه، تالاب هشیلان، سراب نیلوفر، درخت رحمت تاق بستان، دربند صحنه، غار پرآو، چشمه بل و سراب مورت از مهمترین آثار طبیعی شاخص ثبت ملی شده در این مدت هستند.
کارشناس میراث طبیعی میراث فرهنگی کرمانشاه با بیان اینکه در این استان تعداد قابل توجهی میراث طبیعی وجود دارد که قابلیت ثبت ملی شدن دارند، تصریح کرد: هر ساله تنها دو اثر میراث طبیعی را از استان میتوانیم ثبت ملی کنیم که این مسئله باعث شده تعداد آثار طبیعی ثبت ملی شده ما به نسبت ظرفیت هایمان کمتر باشد.
وی یادآورشد: البته سال گذشته توانستیم از کرمانشاه چهار اثر شامل رویشگاه گیاه مورت و سراب مورت گیلانغرب، سراب گرم و سراب قره بلاغ سرپل ذهاب و آبشار سوول روستای شرکان پاوه را به ثبت ملی برسانیم که شورای ثبت ملی آثار کشور به دلیل شرایط خاصی که این چهار اثر داشتند، با ثبت ملی آنها موافقت کردند.
کرمی اضافه کرد: برای امسال هم در حال تدوین و تهیه ۱۰ پرونده آثار میراث طبیعی استان شامل چند درخت کهنسال، گونههای گیاهی در معرض خطر انقراض و چندین چشمه هستیم، اما باتوجه به محدودیتی که در ثبت میراث طبیعی داریم، سعی میکنیم در بین آنها اولویت بندی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: شورای ثبت ملی آثار کشور معمولا هرکدام از آثار که بیشتر در معرض خطر قرار داشته باشند را در اولویت ثبت ملی قرار میدهد تا از گزند آسیبها در امان بمانند.
به گفته کارشناس ثبت میراث طبیعی میراث فرهنگی استان، بیشتر آثار طبیعی ثبت ملی شده در کرمانشاه را سرابها تشکیل میدهند، چرا که از دیرباز این استان به سرزمین آب و سنگ شهره داشته است.