سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاشت سورگوم دانه‌ای برای اولین‌بار در استان آذربایجان شرقی

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از کاشت سورگوم دانه‌ای برای اولین بار در استان خبر داد.

آقای رحیم زاده  با بیان اینکه اولین بار در استان آذربایجان شرقی سورگوم دانه‌ای رقم فومن در سال ۱۴۰۱ کشت گردیده است اظهار کرد:کاشت سورگوم دانه‌ای از اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر مرداد ماه در سطح ۱۲۰ هکتار کشت شده است.

وی هدف از کشت این محصول را جایگزین نمودن مصرف دانه سورگوم بجای دانه ذرت در مصرف خوراک دام و طیور در شهرستان‌های استان اعلام کرد و گفت: معمولاً سورگوم فرآوری شده در تغذیه طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد و واریته‌های جدید سورگوم منابع خوب پروتئین و انرژی در تغذیه جوجه‌های گوشتی و سایر گونه‌های مختلف پرندگان می‌باشد.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه می‌توان در جیره جوجه‌های گوشتی و مرغان تخم‌گذار بیش از ۷۰ درصد و در خوراک بوقلمون ۵۵ درصد از ذرت را با سورگوم جایگزین کرد ادامه داد: با توجه به پروفیل تغذیه‌ای سورگوم، این غله به عنوان منبع پروتئین در جیره شناخته شده و از نظر سایر ترکیبات بسیار شبیه به ذرت می‌باشد و پروفایل اسید‌های آمینه سورگوم نسبت به ذرت کامل‌تر بوده و مکمل اسید‌های آمینه کنجاله سویا شناخته شده است.

وی تاکید کرد: سورگوم دانه‌ای مقاوم به شوری بوده و حدود ۴۰ درصد نیاز آبی کمتری نسبت به ذرت دانه‌ای مصرف می‌کند و دارای دوره رشد ۱۰۰-۹۰ روزه بوده که از مزایای کاشت زراعت مذکور نسبت به ذرت دانه‌ای است که توسعه این محصول و استفاده در جیره غذایی دام و طیور می‌تواند در کاهش واردات ذرت دانه‌ای از خارج از کشور نقش اساسی داشته باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.