سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دسترنج کشاورزان فهرجی بر روی درخت خشکید

با آغاز فصل برداشت خرما، محصول کشاورزان شهرستان فهرج در شرق کرمان بر شاخه‌های درختان خشکید.

کشاورزان فهرجی این روز‌ها در گرمای سوزان تابستان و فصل خرماپزان آماده می‌شوند که دسترنج یکساله خود را برداشت کنند، اما قهر طبیعت، شیرینی خرما را به کام کشاورزان تلخ کرده است.

کدوری یکی از کشاورزان فهرجی ساکن روستای عامریه که بخش زیادی از محصول کشاورزی اش خشکیده می‌گوید: تمام محصول ما بر روی شاخه‌های درختان خشکیده و ازبین رفته است و تمام زندگی من بخاطر خشکیدگی خرما از بین رفته است و حتی نمی‌توانم به ۳ کارگری که در این باغ کار می کنند دستمزد ماهیانه بدهم.

این کشاورز در ادامه گفت: از دولت می‌خواهیم به کمک کشاورزان بیاید و بخشی از خسارت ما کشاورزان را پرداخت کند.

او عامل خشکیدگی خوشه‌های خرمایش را طوفان‌های شدید شن می داند.

 

حسین خورشیدی رئیس شورای اسلامی شهرستان فهرج و از کشاورزان این منطقه نیز گفت: کشاورزان همه ساله با عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما روبرو هستند و امسال نیز محصول خرما قبل از برداشت، ریزش بی سابقه دارد و نخلستان‌ها بالای ۸۰ درصد دچار خشکیدگی شدند.

او همچنین گفت: چندین سال برای علت عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما از سوی جهاد کشاورزی کار، بررسی و تحقیق می‌شود، اما تاکنون نتوانسته اند راه حلی مناسب برای خشکیدگی خوشه‌های خرما ارائه کنند از مسئولان کشوری می‌خواهیم به شهرستان فهرج سفر کنند، مشکلات کشاورزان را از نزدیک ببینند و به داد ما برسند تا ما بتوانیم در این منطقه زندگی کنیم و اگر این روند ادامه پیدا کند ناچار می‌شویم به شهر‌ها مهاجرت کنیم.

 

هوشنگ رضوانی از دیگر کشاورزان منطقه است که می‌گوید: ۸۰ درصد محصولات کشاورزی ما خشکیده است و صندوق بیمه نیز خسارات کشاورزان را جبران نمی‌کند از مدیرکل سازمان جهادکشاورزی استان می‌خواهیم این مشکل در ستاد بحران استان مطرح شود تا از ستاد بحران استان جبران این خسارات شود.

محققان وارد میدان شدند

محمد خیراندیش مدیرکل سازمان جهادکشاورزی شمال استان درگفت و گو با خبرنگار فهرج گفت: عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما خسارات زیادی به کشاورزان شرق استان وارد کرده است.

او گفت: در سفری که به این منطقه داشتیم کشاورزان گله‌مند بودند البته تیمی از محققین، اساتید دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی بررسی علل خشکیدگی خوشه‌های خرما را شروع کردند و خشکیدگی خرما را بررسی می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان ممکن علل خشکیدگی خوشه‌های خرما را بررسی و راه جلوگیری از آن را به کشاورزان اعلام خواهند کرد.

خیراندیش در جلسه کارگروه کشاورزی و رفع موانع تولید شهرستان فهرج گفت: خشکیدگی خوشه‌های خرما از مشکلات اساسی این شهرستان است بطوری که میزان خشکیدگی برخی از باغات به بالای ۷۰ درصد می‌رسد.

خیراندیش می‌گوید: طبق مطالعات صورت گرفته خشکیدگی خوشه‌های خرما یک عامل خاص ندارد و باید تمام عوامل دخیل بررسی شوند.

 

 

هوای گرم خرما را خشکاند

حسین سعید نیا فرماندار شهرستان فهرج گفت: توفان‌های مهیب محصولات خرمای کشاورزان را تحت الشعاع قرار داده و باعث ازبین رفتن این محصول شده است.

او گفت: امسال افزون بر ۶۰ درصد محصولات خرمای کشاورزان دچار خشکیدگی شده و از بین رفته است.

سعید نیا می‌گوید: نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیر این مشکل است و از ما خواسته اند که این موضوع را هرچه سریعتر بررسی و میزان خسارت را به وی و جهادکشاورزی استان اعلام کنیم.

به گفته سعید نیا، شهرستان فهرج سالانه بیش از ۳۷ هزار تن خرما تولید می‌کند که امسال بخش اعظم آن ازبین رفته است.

رئیس ستاد بحران شهرستان فهرج، گفت: از وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم به شهرستان فهرج سفر کند. بصورت مکتوب از استاندار نیز خواستیم در سفر وزرا به شهرستان‌ها، اولویت شهرستان فهرج برای سفر وزرا، سفر وزیر جهاد کشاورزی باشد تا مشکلات کشاورزان این شهرستان را کاهش بدهیم.

  شهرستان فهرج سومین تولید کننده خرما در استان بشمار می‌رود که بخشی از خرمای تولیدی این شهرستان به استان‌های دیگر و کشور‌های مختلف صادر می‌شود.

گزارش از عظیم میراولیایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۳۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
دولت هرچی به دامداران داد به کشت شما هم می دهد
کشاورز
۰۴:۲۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
سلام
من خودم از کشاورزان بم هستم یکی لز دلایل اصلی خشک شدن خوشه های خرما تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین هست که باعث شده دمای هوا بالاتر از حد استقامت درخت شود
برای کم کردن این مشکل که اقتصاد این منطقه را فلج کرده است باید دولت کود باکیفیت پتاسیم و دیگر کودها که مورد نیاز درخت است را به صورت یارانه ای و دولتی به کشاورزان به مقدار کافی بدهد چراکه قیمت کود خصوصا کود پتاسیم بسیار بالا است و گشاورزان نمیتوانند کود مورد نیاز نخل را تهیه کنند
ناشناس
۰۲:۲۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
خدا بهشون کمک کنه چقدر سخته
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
قهر خدا اینگونه است
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
دولت باید نسبت به تعهدات و پرداخت‌های بیمه بازنگری کند ، بیمه ها بسیار بد و طلبکارانه با مردم برخورد می‌کنند
علی
۱۵:۴۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
باید به درختان درفصل اسفند وفروردین گوگرد معدنی سوپر طلایی مهندس خالقی میدادید درخت دربرابر افاتات گرما زدگی وسرمازدگیرکویر بیمه میشد. درسایت دیوار هست
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
معلوم نیست چه خبره !
کشاورز ناراضی ، مصرف کننده هم ناراضی !!!
میگویند دلال ها تولیدات تولید کننده را ارزان میخرند و به مصرف کننده ، گران می فروشند !!
نقدینگی های سرگردان در هر زمانی یک یا چند عرصه را تخریب می کند و.....
7891
۱۴:۵۸ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
خداوند هیچ چیز را بی حکمت نمی آفریند. تحقیق کنید ببینید این خرمای تلخ داروی چه دردیست تا آن را هدر نداده باشیم. دانشگاه برای همین نو آوری ها برپا شده.
ناشناس
۰۱:۵۸ ۱۶ مرداد ۱۴۰۱
حاجی اینا خشک شدن قبل از اینکه برسن الان فقط میشه به گوسفندا دادشون
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
دست کمسیون کشاورزی در نکنه
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
جلوی صادرات خرما با این وضع گرفته نشه قیمتش پرواز میکنه
ناشناس
۱۴:۱۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
با چند تا تانکر آب آبیاری کنین دیگه دولت هم پشتیبانی کنه
این کاری نداره که
اون همه درختان و بلوار های خیابون با تانکر آبیاری میشه.
بازنشسته
۱۳:۴۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
سالها است که توصیه شده است خوشه های خرما را داخل پوشش قرار دهند تا از اثرات سو بادهای داغ و سوزان در امان باشند ولی کشاورزان غالبا توجهی ندارند و از طرفی استرس آب آبیاری هم در این ایام اضافه می شود.... حالا شما بروید وزیر و وکیل برای بازدید بیاورید؟!
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
به همدیگر رحم کنیم تا خدا به ما رح کند
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
مگر خرما به رايگان به مردم دادید؟ دولت ازحق ملت وازپول بیت المال به توبدهد؟ خمس درآمد سالانه ات؟ رااول بده به مردم؟ تامورد غضب خداوندسبحان شنوا وبینا قرارنگیرید؟ ؟با نیرنگ پول ازبیت المال دریافت کردن حرام است..خداوندسبحان شنوا و بینا است
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
زکاتش را بدهید
محمد
۱۰:۴۷ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
ارزون تر بود شاید بیشتر تو جیبشون‌پول میرفت
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
سلام خیر سرتون بیان استان بوشهر .بر اثر بارش باران تمام رطب های نخل ها ترشیده شده .فکری به حال باغ داران کنید
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
به احتمال زیاد علت کم آبی است
7891
۱۰:۱۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
اگر مزه این خرماها را بشود شیرین کرد میتوانیم آنها را تبدیل به چیپس کنیم و به قیمت بالایی بفروشیم.