سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا موساد تیم خرابکاری علیه ایران را از درون «کومله» انتخاب کرد؟ + تصاویر

تصاویر بدست آمده از تجهیزات تیم ترور و خرابکاری موساد که توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند، نشان می‌دهد که اسلحه کمری محبوب تروریست‌های موساد، دوباره مورد استفاده قرار گرفته است.

اگرچه ترور شخصیت‌های علمی و دانشمندان، انفجار در تاسیسات صنعتی و اقدامات تروریستی از جمله روش‌های مورد علاقه سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی یا همان موساد، علیه کشورمان در سال‌های اخیر بوده، اما در بسیاری مواقع، این طراحی‌های چند لایه، با شناسایی کامل تیم‌های نفوذی، با شکست مواجه شده است و جدیدترین دور از این شکست اطلاعاتی، سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات موفق شدند یک تیم ترور که توسط صهیونیست‌ها برای انجام عملیات خرابکاری به ایران فرستاده بود را بازداشت کنند.

علاوه بر پیچیدگی‌های فنی نحوه رصد، شناسایی و دستگیری اعضای این شبکه، اطلاعات و تجهیزات بدست آمده از این تیم نیز نشانگر مسائل و نکات قابل توجهی است.

اگر از علاقمندان به مسائل تاریخی خصوصا دوره ابتدای پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی باشید، حتما نام گروهک تجزیه طلب و بد نام "کومله" به گوش شما خورده است. گروهکی تروریستی و تجزیه طلب که در آن دوره روایت‌های بسیار وحشتناک از ترور، آدم ربایی، شکنجه از آن‌ها علیه نیرو‌های ارتش و سپاه و حتی مردم محلی وجود دارد. این گروهک همچنین ید طولانی در بحث همکاری با دولت متجاوز بعثی در بعد از انقلاب داشته و در سال‌های پس از دفاع مقدس نیز هر از چند گاهی در مرز‌های غرب و شمالغرب کشور به عملیات‌های تروریستی دست می‌زند.

حالا و بر اساس اعلام وزارت اطلاعات، افراد دستگیر شده از تیم ترور جدید، متعلق به باقیمانده‌های این گروهک بد نام تروریستی بوده و توسط رییس این گروه که شخصی به نام عبدالله مهتدی، به افسران سازمان موساد معرفی شده اند. اما چرا موساد به دنبال همچنین تکنیکی رفته است؟

عبدالله مهتدی

مسئله برون سپاری و استفاده از نیرو‌های محلی یکی از شیوه‌های قدیمی و البته اکثرا پربازده برای سرویس‌های جاسوسی در دنیا است. وقتی شخص یا اشخاصی از درون یک کشور برای این گونه عملیات‌ها انتخاب می‌شوند، کار برای سرویس اطلاعاتی مقابل برای شناسایی آن‌ها بسیار سخت‌تر می‌شود؛ هرچند در خصوص سیستم اطلاعاتی کشورمان، این ترفند نتیجه بخش نبوده است. این افراد تفاوتی از نظر زبانی نداشته و در بسیاری از موارد متولد همان کشور بوده و حتی در بسیاری از موارد دارای سوء پیشینه یا سابقه و رد مشخصی نیستند. به زبان رسمی و محل در کنار آداب و رسوم فرهنگی آشنایی داشته و به راحتی قابلیت ترکیب شدن و به نوعی رد گم کنی در داخل خیل جمعیت کشوری مثل ایران هستند.

مسئله حضور عوامل موساد در منطقه اقلیم کردستان عراق نیز متاسفانه از جمله چالش‌های امنیتی بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق بوده که در سال‌های اخیر همواره مورد اعتراض کشور ما بوده و در اواخر سال قبل نیز کار را به یک تنبیه موشکی توسط نیروی هوافضای سپاه به این منطقه رساند. موضوعی که به نظر هنوز ادامه داشته و می‌تواند در آینده نیز عواقب وخیمی را برای مسئولین این منطقه در پی داشته باشد.

سلاح مورد علاقه آدمکش‌های موساد باز هم رویت شد

در لوازم بدست آمده از این گروهک تروریستی که به شکل کولبری از اقلیم کردستان عراق وارد ایران شده حجم قابل توجهی از مواد منفجره باری خرابکاری و انفجار در تاسیسات صنعتی و نظامی کشور، لوازم گریم برای تغییر چهره، ابزار فعال کردن بمب از راه دور، تغییر اثر انگشت و البته ۴ قبضه اسلحه کمری کشف شده است. همچنین در میان سلاح‌های کشف شده از این گروه تروریستی، یک مدل معروف با مشخصاتی خاص بوده که سابقه کشف شدن آن از جوخه‌های ترور و خرابکاری موساد در کشور ما نیز وجود دارد.

در سال ۱۳۸۹ و در جریان یک مراسم رسمی، وزارت اطلاعات تصاویری از تجهیزات به دست آمده از یک تیم ترور موساد در کشور ما را منتشر کرد که در آنجا یک قبضه اسلحه کمری گلاک خودنمایی می‌کرد. این سلاح به همراه چندین خشاب در اختیار این تیم تروریستی قرار گرفته بود. در سری جدید نیز شاهد هستیم که مدل دیگری از خانواده گلاک همراه با صدا خفه کن در اختیار تیم تروریستی قرار گرفته است. اما چرا گلاک؟ برای پاسخ به این سوال باید یک توضیح کلی در خصوص این سری از سلاح‌های کمری بدهیم.

اسلحه گلاک ۱۷ که در سال ۱۳۸۹ توسط وزارت اطلاعات به نمایش در آمد

سلاح‌های کمری سری گلاک ساخت شرکت اتریشی Glock Ges.m.b.H هستند و تولید آن‌ها از سال ۱۹۸۲ میلادی آغاز شده است. این سلاح را می‌توان اولین اسلحه کمری تولید انبوه شده در جهان به حساب آورد که در حجم بسیار بالایی در ساخت آن از مواد پلیمری استفاده شده است. استفاده از این مواد باعث کاهش وزن این سلاح شده و در عین حال باعث می‌شود کشف آن برای بسیاری از دستگاه‌های فلزیاب به نسبت خصوصا نسل قدیمی‌تر سلاح‌های کمری سخت‌تر باشد. عقب‌نشینی بسیار کم این سلاح، خصوصا در مدل ۹ میلی متری که دقت بسیار بالایی را به آن می‌دهد در کنار سبکی و اندازه کوچک به نسبت بسیاری از سلاح‌های همدوره باعث شد که حجم کاربران این سلاح هر روز در دنیا بیشتر و بیشتر شود.

گلاک با توجه به داشتن بازار بسیار بزرگ جهانی از زمان معرفی در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی تا به همین امروز در مدل‌های مختلف، در اندازه‌های مختلف و کالیبر‌های مختلف عرضه شده است. تقریبا در تمام مناطق جغرافیایی جهان و در اکثر کشورها، ردی از این اسلحه معروف اتریشی دیده می‌شود. وقتی نگاهی به کاربران گلاک در دنیا داشته باشیم نام‌های بسیار جالب و قابل توجهی دیده می‌شود. در کنار نیرو‌های پلیس بسیاری از کشور‌های جهان از آمریکا گرفته تا تایلند، آلمان، انگلیس، سوییس، بنگلادش، استرالیا و. در بسیاری از نیرو‌های نظامی و خصوصا عملیات ویژه جهان نیز سلاح‌های این سری دیده می‌شود.

از جمله معروف‌ترین کاربران گلاک در رده نیرو‌های نظامی و عملیات ویژه می‌توان به فرماندهی عملیات ویژه نیرو‌های مسلح آمریکا، نیروی ویژه ارتش ترکیه، نیروی ویژه ارتش پاکستان، واحد‌های مختلف سرویس‌های امنیتی و ارتش رژیم صهیونیستی، یگان عملیات ویژه ارتش فرانسه و واحد‌های کماندویی ارتش هندوستان اشاره کرد.

اسلحه گلاک متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی (احتمالا مدل گلاک ۱۹) در اختیار یحیی سنوار از رهبران بلندپایه حماس بعد از یک عملیات شکست خورده صهیونیست‌ها در خان یونس در سال ۲۰۱۸ میلادی

این سلاح در مدل‌های بسیار زیاد و در کالیبر‌های مختلف، نه فقط در اتریش و در بلکه در کشور‌های مختلف دنیا ساخته شده و حجم بالای استفاده از آن باعث شده که متاسفانه در حجم زیادی نیز در اختیار گروه‌های تبهکار، قاچاقچیان مواد مخدر و البته گروه‌های تروریستی قرار بگیرد. گلاک به دلیل حجم بالای تولید و توزیع، عملا در بسیاری از موارد توان رهگیری و مشخص کردن کاربر و سفارش دهنده اولیه و اصلی را ندارد.

برای نمونه در منطقه غرب آسیا حجم بالایی از این سلاح در اختیار نیرو‌های پلیس و ارتش عراق قرار گرفت که در جریان فاز‌های اولیه حمله ناگهانی گروه تروریستی داعش به داخل خاک عراق متاسفانه حجم زیادی از این سلاح‌ها بدست این گروه تروریستی افتاده و از طریق آن‌ها در بازار سیاه سلاح منطقه پخش شد. مشخصا موساد نیز این گزینه مناسب را بدون نیاز به نشان دادن اثری خاص از خود به راحتی از بازار سیاه تهیه و در اختیار عوامل میدانی خود در اقلیم کردستان عراق داده است.

دو قبضه سلاح گلاک ۱۹ کشف شده اخیر از تیم تروریستی اجیر شده توسط موساد به همراه خشاب، مهمات و صدا خفه کن

اما به سراغ مدل دقیق سلاح‌های مکشوفه از تیم ترور موساد برویم. سلاحی که در سال ۱۳۸۹ از تیم ترور موساد کشف و به نمایش درآمد مدل گلاک ۱۷ بود. این سلاح تقریبا اصلی‌ترین و پرتیراژترین مدل از سری گلاک به حساب می‌آید که با مهمات ۹ میلی متری مسلح شده و خشاب آن نیز معمولا از گونه حاوی ۱۷ گلوله بهره می‌برد.

طول این سلاح ۱۱۴ میلی متر و وزن آن با خشاب پر ۹۱۵ گرم است. اما مدل جدیدی که توسط وزارت اطلاعات کشف شده از سری گلاک ۱۹ نسل ۴ موسوم به Gen ۴ است. این اسلحه نسبت به مدل ۱۷ کوچک‌تر بوده و البته همچنان از مهمات ۹ میلی متری بهره می‌برد. طول کلی آن ۱۰۲ میلی متر، وزن آن با خشاب ۱۵ تیری نیز ۸۵۵ گرم است.

همان طور که در تصویر مشاهده می‌شود صدا خفه کن‌هایی نیز در اختیار این تیم تروریستی قرار گرفته تا در کنار شلیک کم لگد و دقیق، تیراندازی کم صدا را داشته باشند که یک فاکتور مهم در انجام عملیات‌های تروریستی و مخفی به حساب می‌آید.

منبع: مشرق

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.