سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنوات مجاز تحصیلی در مقاطع مختلف چند سال است؟

یکی از موضوعات مورد توجه برای دانشجویان مشمول خدمت سربازی، اطلاع از سقف سنوات مجاز تحصیل برای استفاده از معافیت تحصیلی است.

سنوات تحصیلی از جمله مواردی است که ذهن هر داوطلب و مشمول خدمت سربازی را درگیر می کند.

افزایش سنوات مجاز تحصیل:

مطابق تبصره ۱، دانشجویان مشمولی که در سنوات مجاز تحصیل، فارغ التحصیل نشوند، برای ادامه تحصیل نیاز به تصویب کمیسیون موارد خاص دانشگاه دارند تا با مکاتبه با دفاتر پلیس ۱۰+ برایشان درخواست افزایش سنوات گردد. بدیهی است دانشجویانی که مجوز سنوات اخذ نکرده باشند، غایب محسوب شده و اجازه ادامه تحصیل نخواهد داشت.

چنانچه دانشجوی مشمول نتوانست تا پایان دو ترم سنوات ارفاقی داده شده فارغ التحصیل شود، در صورت داشتن پیشرفت تحصیلی در دو ترم ارفاقی و در صورت موافقت نظام وظیفه، به وی سنوات در وضعیت اخراجی داده می‌شود ولی این دانشجویان تا پایان دوره خدمت ضروری سربازی و یا اخذ معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر نمی‌باشند.

تغییر رشته یا دانشگاه با ثبت نام مجدد:

طبق تبصره ۲، دانشجویان مشمول در کل دوران تحصیل (از کاردانی تا دکتری) صرفا یک بار می‌توانند انصراف داده و با ثبت نام مجدد (با آزمون یا بدون آزمون)، تغییر رشته یا محل تحصیل و یا هردو را داشته باشند و معافیت تحصیلی جدید دریافت نمایند. در این حالت مدت تحصیل رشته و مقطع قبلی جزو سنوات رشته و مقطع جدید حساب نمی‌شود.

اعلام اتمام معافیت تحصیلی:

دانشجویان مشمول، به محض قطع ارتباط با دانشگاه به عناوین فارغ‌ التحصیل، ترک تحصیل، انصراف و یا اخراج، به سازمان وظیفه عمومی معرفی می‌گردند. این دانشجویان از زمان اتمام معافیت تحصیلی به مدت یک سال مهلت دارند تا به خدمت وظیفه اعزام یا در صورت داشتن شرایط، مجددا مشغول تحصیل گردند. در غیر این صورت، غایب محسوب می‌شوند.

دانشجویان اخراجی و دانشجویانی که برای بار دوم انصراف داده یا ترک تحصیل کرده باشند، اجازه ادامه تحصیل را ندارند و دانشجویان فارغ التحصیل، فقط اجازه تحصیل در مقطع بالاتر را دارند.

همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته در صورت طی بیش از پنج ترم و فراغت از تحصیل با مدرک معادل کاردانی، حق ادامه تحصیل نداشته و باید خود را به نظام وظیفه معرفی نمایند.

سقف سنوات مجاز تحصیل برای دانشجویان دارای معافیت تحصیلی:

مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته ۲/۵ سال، مقطع کارشناسی ناپیوسته و ارشد ناپیوسته ۳ سال، مقطع کارشناسی پیوسته ۵ سال، مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری تخصصی۶ سال و دکتری پزشکی پیوسته ۸  سال است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۱ ۰۹ مرداد ۱۴۰۱
مقطع دکتری پزشکی که ذکر کردین، اسمش اشتباهه، باید میگفتید دکتری عمومی(دکتری حرفه ای)، حالا میخواد رشته پزشکی باشه یا هر رشته دیگه