سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات ایمنی که باید قبل از بروز سیل بدانیم

سیل یکی از خطرناک‌ترین بلایای طبیعی است که باعث تخریب زیرساخت‌ها، مرگ انسان‌ها، قطع برق و لغزش زمین می‌شود.

ابوذر کشاورزی کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز گفت: بارندگی شدید در مدت زمان کوتاه باعث جاری شدن آب و وقوع سیل می‌شود که با این وجود دانستن نکات ایمنی هنگام وقوع سیل می‌تواند مقدار خسارت را به کمترین میزان برساند.

او گفت: دلایل انسانی زیادی برای این اتفاق وجود دارد زیرا طراحی نامناسب زیرساخت‌ها می‌تواند دلیل وقوع سیل باشد و علاوه بر این دلایل طبیعی زیادی نیز برای وقوع سیل وجود دارد که رایج‌ترین دلیل آن باران شدید است.

کشاورزی گفت: از ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانه و مناطق سیل‌خیز به شدت خودداری شود و لازمه این کار آشنایی با مناطق سیل‌گیر است.

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز گفت: برای جلوگیری از ورود سیلاب به خانه موانعی مثل تیر و دیوار ایجاد کنیم، دیوار‌های زیرزمین را با ترکیبات ضد آب بسازیم تا از نشت آب جلوگیری شود، تابلوی برق را در بخش‌های بالای ساختمان جاسازی کنیم و در اخبار به پیش‌بینی هواشناسی در خصوص باران شدید و طوفان توجه کنیم.

او گفت: از مهم‌ترین وسایل لازم برای هر خانه‌ کیف کمک‌های اولیه است، سعی کنیم وسایل ضروری، اشیای قیمتی، اوراق بهادار و اسناد مهم را در نقاط بالاتر خانه قرار دهیم، برای زمان‌های اضطراری، مقداری ذخیره غذایی، آب معدنی و وسایل بهداشتی مانند مایع دستشویی، دستکش و ماسک، ظرف، لیوان، چراغ قوه، رادیو باتری‌دار و پتو و زیرانداز تدارک ببینیم.

کشاورزی گفت: تحت هیچ شرایطی در مناطق سیل‌خیز و در مسیر رودخانه چادر برپا نکنیم و از توقف خودرو در این نقاط خودداری کنیم، تلاش کنیم چند مکان را در شهر محل سکونت خود برای اسکان هنگام حادثه انتخاب کنیم تا اگر اعلام تخلیه شد بتوانیم با سرعت بیشتری جابه‌جا شویم.

کشاورزی گفت: از اسناد و مدارک خود عکس بگیریم و همواره کمی بنزین در باک اتومبیل و مقداری پول به همراه داشته باشیم. آماده کردن کیسه‌های شن و ماسه و نگهداری آن‌ها در انبار یا زیرزمین خانه و چیدن آن‌ها بر روی هم در مقابل مسیر سیل می‌تواند مانع از ورود آب به درون خانه و زیر زمین شود یا از ورود حجم فراوان آب جلوگیری کند.

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.