جعفری روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات زنان کارآفرین زنجان، گفت: طبق گزارش ارائه شده استان در سال گذشته نرخ مشارکت اقتصادی زنان زنجانی ۱۷ درصد است؛ بدین معنی که ۱۷ درصد زنان بالای ۱۵ سال استان در حوزههای مختلف اقتصادی فعالیت میکنند یا به دنبال این مهم هستند.
او افزود: این میزان برای کل کشور متفاوت بوده بطوری که نرخ مشارکت اقتصادی بانوان در کشور ۱۳/۳ درصد است که استان زنجان به این لحاظ نسبت به کشور وضعیت بهتری دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اشاره به اینکه میانگین نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان و مردان زنجانی ۴۷ درصد است، گفت: زنان میتوانند بیش از گذشته در حوزه اقتصادی نقش آفرین باشند و در این راستا زمینههای کاری این قشر در مقایسه با استانهای دیگر فراهم است.
جعفری با بیان اینکه آمارهای سال گذشته به ویژه از سال ۱۳۹۸ نیز نشان میدهد آمار، نرخ مشارکت اقتصادی زنان در مقایسه با کشوری بالا و نرخ بیکاری پایینتر بوده است، افزود: در ۱۳۹۸ نرخ مشارکت اقتصادی زنان زنجانی به ۲۲ درصد نیز رسیده بود، اما با وجود وضعیت کرونایی به نسبت خوب، آنگونه که باید و شاید نرخ مشارکت به میزان لازم خود نرسیده است.
او با بیان اینکه برای افزایش نرخ مشارکت زنان زنجانی باید فرهنگ سازی شود، گفت: در برخی موارد تصور میشود با توجه به آموزههای دینی مبنی بر عهدار بودن کارهای کانون خانواده توسط زنان، فعالیت اقتصادی نان منافات دارد، در صورتی که چنین نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان ادامه داد: فعالیت اقتصادی زنان به معنی فعالیت تمام وقت آنها در زندگی روزمره نیست، حتی شاید نگاه سنتی فعالیت در منزل مدنظر باشد، اما اکنون پنجره اشتغال هم برای هم مردان و زنان زنجانی وسیعتر شده و باید مورد توجه و رصد قرار گیرد.